С какво ви дразнят свекървите? - 129

• 39 230
  • 779
  •   1
Отговори
# 90
Аз нещо не разбрах - отивате на бал на внучката ѝ, и къде заставате - някъде встрани ли, че чакате тя да отиде да поздрави детето?
Отиваме на бал на племенницата на мъжа ми, сядаме си по масите, ние при сестра му, щерката ни на масата на младежите. Нито съм я чакала, нито съм я следила какво прави! За мен не е нормално баба ѝ да не отиде да ѝ каже едно здрасти поне!
Really, а към сина и какво е отношението?
Почти същото, тя обича само себе си. Търси го при нужда. Преди години с лекота се отказа от него и му каза, че повече няма син, защото той ѝ каза да спре да клюкари пред всеки срещнат.

# 91
  • София
Погледнато от другата страна - за нея може би не е нормално да отидете и внучка ѝ да не отиде да я поздрави.

# 92
  • София
Аз съм старомодна и смятам, че внучката е редно да отиде да поздрави баба си.

# 93
И аз мисля, че леко сте объркали посоката на недоволството.

# 94
А за мен е нормално внучката да отиде да каже здрасти на баба си, ама всеки с разбиранията си.
Като си я знаете, какво и се връзвате на болежките - вдовица била, боляло я нещо си. Привиквате и и толкова.

# 95
И вие сте прави, но понеже бабата го раздаваше като домакиня и тичаше да поздравява всеки новопристигнал....

# 96
Хмм, аз досега съм смятала, че племениците на ММ са и мои племеници, сефте рабирам, че са си негови само.

# 97
  • София
Е, и аз не казвам моите племенници, защото са на ММ, а аз с него роднина не съм. Satisfied

# 98
Хмм, аз досега съм смятала, че племениците на ММ са и мои племеници, сефте рабирам, че са си негови само.
Ох, как се хващате за всяка дума! Целта беше да стане ясно бабата на кой е баба, кой какъв е и по каква линия и от чия страна.

# 99
Е как да не са само негови племенници. Ти кръвна връзка с тях нямаш. Все едно майка му да ти е майка и на теб или баба му - твоя баба. Joy

# 100
  • Варна
Може бабата да е сърдита, че сте я "оставили" сама на село с все болежките и заради това сега така да прави фасони и показно Simple Smile Свиркай си и да не ти пука.

# 101

Много сме като теб. Всички племенници и племеннички са наши общи с мъжа ми, все едно дали са от моя или негова страна.

Really,
Последвай съвета на High Speed.

# 102
И ние си делим племенниците на "мои" и "твои". Обичам неговите, той мойте, но всекиму - своите. Wink

В случая с бала, може бабата да е била стресирана, да е прегряла и затова да не е отишла да поздрави внучката. Разбира се, по-разбираемо би било внучката да я поздрави. Но бабата е била в шок и едва ли е забелязала, в глъчката и тълпите.
Според мен, проблемът идва от там, че свекърва ти те дразни. Това ми е до болка познато, защото свекърва ми и да каже нещо, и да не каже - все ме дразни. Sad Иска ми се да съм малко по-голям философ-стоик, но не съм, какво да се прави.

# 103
  • София
В друга тема имаше история как майката на авторката не харесала облеклото на бъдещата си свекърва, без изобщо да я познава (за пръв път я видяла от влака на гарата, били от един град)

Последна редакция: вт, 06 юли 2021, 15:06 от Cuckoo

# 104
  • София
Е ти вица са свекървата и трите девойки не го ли знаеш? Явно е двустранно 🤣

Общи условия

Активация на акаунт