С какво ви дразнят свекървите? - 129

• 39 445
  • 779
  •   1
Отговори
# 135
Затова по-добре са си тия дето нищо не дават, няма как да се минат.

# 136
Здравейте на всички!!! Бих искала да ми кажете вие как бихте постъпили в следната ситуация.
 Стоим на двора с децата, свекърва и свекър. Трябва да отиваме някъде с децата и едното иска да остане при баба си. Аз възразява и казвам, че ще дойде с нас, повишавам тон, за да се скарам и тръгваме. Оставям децата в колата и се връщам за топката, при което чувам забележка как свекървата говори нещо на свекъра, но не ме видя, че се връщам, а свекъра като ме видя погледна към нея. Забележката, част от която чух беше, че съм носела къщата във въздуха. Друго не чух. Беше казано с доста злоба, въпреки, че сме в уж добри отношения.
И ми стана много обидно.
Въпросът ми е вие бихте ли се ядосали и променили отношението си към човека, заради нещо казано зад гърба ви. И не заради казаното, а заради начина на казване..

# 137
  • Варна
Сигурно не. Много малко са хората, за чието мнение истински ми пука.

# 138
А какво означава да "носиш къщата във въздуха"? Не бих се засегнала, защото не го разбрах Joy

# 139
  • Варна
Явно същото, което значи да вдигнеш къщата във въздуха, демек да направиш панаир, така че цялата къща да те чуе.

# 140
Свекървата е коментирала неприятна за нея ситуация с мъжа си. Не виждам драма.

# 141
Свекървата е коментирала неприятна за нея ситуация с мъжа си. Не виждам драма.
и аз не съм драматизирала, но го каза със страшна злоба. Това ме обиди.

# 142
Аз пък бих оставила детето щом иска. Ако бях на мястото на свекърва ти би ми станало кофти и бих изкоментирала със съпруга си. Не обръщай внимание, ако наистина се разбирате, чисто човешка реакция на ситуацията е. Ако не се беше върнала, нямаше и да разбереш.

# 143
Аз пък бих оставила детето щом иска. Ако бях на мястото на свекърва ти би ми станало кофти и бих изкоментирала със съпруга си. Не обръщай внимание, ако наистина се разбирате, чисто човешка реакция на ситуацията е. Ако не се беше върнала, нямаше и да разбереш.
Аз настоявах да дойде с нас, защото и свекърите имат нужда от почивка, и те са постоянно на работа и като се преберат, бабата трябва да готви, а ако оставя детето трябва да остави всичко и да се занимава с детето.  Знам, че е човешка реакция, но много се обиди, не съм викала, че да вдигна къщата във въздуха, просто по строго говорех с повишен тон. Не правя драми, реших да споделя, за да разбера и други гледни точки. Но страшно ми стана обидно, аз заради нея се карам на детето, за да може тя да е свободна да си върши домакинските работи, пък после съм и виновна. Както и да е. Благодаря ви за отговорите. Хубав ден!

# 144
Ти заради нея, а нея попита ли я какво мисли по въпроса? И аз ги жаля моите, и родители, и свекъри, ама не виждат всеки ден детето и може пък да искат още малко време с него, тя домакинската работа няма край. Замисли ли се тая злоба в твоите очи, че може да е огорчение на жената, че директно си превзела ситуацията, която не представлява нещо невероятно сама по себе си. Нещо обясни ли и на детето, даде ли мотив или директно повиши тон? Опитай се да се видиш отстрани, може и да не ти хареса какво впечатление си оставила у останалите участници.

# 145
Ти заради нея, а нея попита ли я какво мисли по въпроса? И аз ги жаля моите, и родители, и свекъри, ама не виждат всеки ден детето и може пък да искат още малко време с него, тя домакинската работа няма край. Замисли ли се тая злоба в твоите очи, че може да е огорчение на жената, че директно си превзела ситуацията, която не представлява нещо невероятно сама по себе си. Нещо обясни ли и на детето, даде ли мотив или директно повиши тон? Опитай се да се видиш отстрани, може и да не ти хареса какво впечатление си оставила у останалите участници.
живеем в една къща на два етажа, всеки ден са заедно. Обясних на детето, всеки път е един и същ сценарий, искало при баба си. И всеки път с молби, и на мен не ми остава никакво търпение. Детето е в такъв период на "няма, не, не искам".
 Просто, как да го обясня, самият изказ, ме нарани. С толкова омраза сякаш. Нормално да го обсъди с мъжа си, но самата интонация,.самия изказ, сякаш не може да ме понася..
Наясно съм, че сме различни хора, различно поколение, че не съм идеална и т.н., но чак пък толкова не съм си и представяла. Какво ли друго е казала за мен...  😉 И се чудя, защо толкова се огарчавам,защо го мисля толкова. Да си мисли каквото иска...

# 146
Ами малко преекспонираш, май. Жената реагира на конкретната случка, има право да си мисли, каквото иска. Не си на 15 да си мислиш, че никой никога никого не обсъжда и всички са бели и добри. Така ти е дошло, така си направила, не го мисли. То и нищо реално не е станало.

# 147
Аз настоявах да дойде с нас, защото и свекърите имат нужда от почивка, и те са постоянно на работа и като се преберат, бабата трябва да готви, а ако оставя детето трябва да остави всичко и да се занимава с детето.  Знам, че е човешка реакция, но много се обиди, не съм викала, че да вдигна къщата във въздуха, просто по строго говорех с повишен тон. Не правя драми, реших да споделя, за да разбера и други гледни точки. Но страшно ми стана обидно, аз заради нея се карам на детето, за да може тя да е свободна да си върши домакинските работи, пък после съм и виновна. Както и да е. Благодаря ви за отговорите. Хубав ден!

Опитала си да направиш непоискано добро на свекърите. Но не си разбрана.
Аз така се опитвах заради децата - карах се с баща им. Грешка е. Никой не го разбира. И ставаш виновна. И свекърва ти го е изтълкувала, че не искаш да оставиш детето при тях.
  Съвет: първо - никога не прави нещо заради другите(даже и да мислиш, че е за добро). Питаш - Удобно ли е да остане. Освен ако не е необходимо самото дете да е с вас. Да не се сърди другото, да е с негови другарчета, да му купите нещо. Тогава споменаваш причината. Това - за в бъдеще.
   За случая - може би чувстваш някаква вина и за това да ти се струва, че свеки е злобна. А може и да си права. И моята свекърва ме обвиняваше, че не й давам детето(без да е права). Но подмини и забрави. Не си струва да си разваляте отношенията заради това.  След време с действията си ще й докажеш, че греши.

# 148
  • Варна
Точно това щях да кажа и аз. Не мисли толкова да облекчиш другите. Те са големи, имат глави на раменете си. В една къща сте. Като има работа бабата винаги може да ти прати детето горе. И толкоз.

# 149
  • Варна
Loveme, остави децата си да имат избор и мнение. Желанието на родителите за отдих и забавления не е идентично, с тези на децата. Лош пример е доминираща и властна майка. Не твърдя, че си такава, но има подобен модел. Знаеш стереотипа за доброто и лошото ченге. Бащата респектира, майката е съзидател.
В този случай тормозиш детето си. Не схванах фразата на свекървата. Но критиката е оправдана.
И като страничен наблюдател е неприятно да се слуша висок, ултимативен тон или семейни дразги.

Последна редакция: ср, 07 юли 2021, 14:25 от Viviana91

Общи условия

Активация на акаунт