С какво ви дразнят свекървите? - 129

• 39 422
  • 779
  •   1
Отговори
# 570
  • Варна
Детето е наясно кой лъже и носи вина. Получава пряк, житейски урок. Ако толкова е важно и необходимо, добри оферти за море има есента. За 3 дни, голям плаж ще изкара ...

# 571
И детето пак е нещастно. Защото то се е настроило за море. А СПА не е море.
Бих посъветвала пострадалата снаха и мъжа й да не се опитват да се изясняват със свекървата. Само ядове ще си навлекат - тя няма да разбере. Или ще се прави на ударена, а те само ще се ядосват. С такива хора - пиеш една студена вода и спираш да ги мислиш.
  Да се доказваш, че си прав, да очакваш разбиране( пък за извинение и дума не става) - от умрял писмо. И контакт с детето - само с родител. И на детето се обяснява, че това, което баба обещава няма да се случи.

# 572
Аз много добре чета, само дето не разбирам върлите защитници на самостоятелността. Явно не са толкова самостоятелни като стане въпрос за обещани пари 😀

# 573
  • Пловдив
Аз много добре чета, само дето не разбирам върлите защитници на самостоятелността. Явно не са толкова самостоятелни като стане въпрос за обещани пари 😀
Разбира се, и аз съм самостоятелна, но пари не отказвам 😀

# 574

Май само ти  не разбираш, че проблемът не са парите. И че искането на парите са опит свеки да спре да се прави на това, което не е. Че парите са огледалото, в което да се огледа сбъркалият и да се усети, че вреди на внучка си.

За съжаление при такива хора - нищо не действа. И синът го е усетил на гърба си.

# 575
Сериозно ли смятате, че възрастен човек може да бъде превъзпитан?
Тази баба накрая ще се изкара жертва пред всички, че видиш ли дала, пък те не взели и горкото дете останало без море.
Да, кажете й като ви е важно, ама няма нужда детето да го учи този урок сега точно. Има време за него и няма да го пропусне.

# 576
Разбира се, и аз съм самостоятелна, но пари не отказвам 😀
И аз така. Чак пък толкова принципност. Беше така, когато бях млада., бедна, но горда.
Сега прибирам дарове всякакви, дори да не ми трябват.
В случая се обяснява на детето, че баба се е надценила, но ето пък, и малкото е повече от нищо вместо панаири

# 577
  • при късмета
Вземат ли парите, стават зависими от капризите и. Ще изисква, ще се хвали.
Jay, почивайте спокойно, без грижи и по ваш избор.
Тя вече се е похвалила на всички, как ще прати на море семейството на сина. Изобщо не чака първо да отидат, пък тогава да се хвали икапризничи
Има конкретен казус, не обсъждаме самостоятелност по принцип
Сериозно ли смятате, че възрастен човек може да бъде превъзпитан?
Тази баба накрая ще се изкара жертва пред всички, че видиш ли дала, пък те не взели и горкото дете останало без море.
Да, кажете й като ви е важно, ама няма нужда детето да го учи този урок сега точно. Има време за него и няма да го пропусне.
Аха, и като каже, че е дала сина ѝ не е роднина със същите тези хора и не може да го опровергае ли? Аз на негово място на всички бих разяснил заради кой точно детето е останало без море.

# 578
Пари от лотарията и аз не отказвам 😀

# 579
  • София
Не става въпрос за самостоятелност или несамостоятелност, а за обещание и лъжа.

# 580
И какво синът почва да звъни на всички, които са я чули, че ще им дава пари, за да им каже, че не им дала ли?

# 581
  • София
Според мен не. Някой е предложил такъв вариант ли?

# 582
Аха, и като каже, че е дала сина ѝ не е роднина със същите тези хора и не може да го опровергае ли? Аз на негово място на всички бих разяснил заради кой точно детето е останало без море.

Ами аз не си представям, как би се осъществило това точно.

# 583
  • при късмета
И какво синът почва да звъни на всички, които са я чули, че ще им дава пари, за да им каже, че не им дала ли?
Не разбира се, дори няма нужда да е целенасочено. Но нали все пак си контактува с роднини. Все ще им направи впечатление, че вече не идват и ще стане дума все с някого. Кой е казал, че всички трябва да разберат, че е излъгала на минутата

# 584
Детето остава без море, защото родителите му тази година така са решили. Вместо море да  оправят селската къща на мама, т.е. на другата баба Wink

Както някой каза по-горе, да взимат предлаганите 400 лв, да добавят още 100-200, ето пари за няколко дни. Квартирите са по 50 лв. на нощ, за отиване дотам още 100на и останалите за храна на място. Може и по-скромно да се изкара морето, не е нужно да е в 4звезден хотел или на олинклузив.
https://pochivka.bg/kvartiri-a6

Бабата не е трябвало да обещава, щом 1000 лв. й се виждан много и не иска да даде толкова. Но може и просто да не може. Доколкото разбирам е селска жена, може да е разчитала на някакви пари от аренда, продажба на зеленчуци или плодове, но да не ги е получила. Защото ако е само пенсионерка, 1000 лв. трудно ще извади за техните разходки.

Ама и този мъж... Поискал си бил парите!? Поне да беше поговорил тихичко с майка си насаме, не пред жената и детето.

Общи условия

Активация на акаунт