Обсъждане на имотни обяви-23

• 46 203
  • 767
  •   1
Отговори
# 210
Не е преходна спалня, а преходен хол - типично за панелите е да има преход. Но това с цената е хитър ход.  Не е подъл, защото си е описано, а не е скрито, но цената вече не излиза толкова добра. С къртенето и основния ремонт (да се приведе до шпакловка и замазка) цената ще стане близка с НС. И ми се стори, че има само една тоалетна, а в банята няма канал за такава, ама може да не е показана.  Сменена е само дограмата в хола, а да се сменят дограми след саниране е кофти. Не е офертата на деня.

# 211
Според мен това с цената е за да излиза на търсачката, ако някой филтрира по цена на м2. Обаче цената е над средното за панелка в този район мисля, особено пък за тотален ремонт. Предполагам залагат на локацията и непоследен етаж.

ЧС, колко изчисляваш един ремонт, че да се приближи до НС? НС в този район, непоследен/непърви етаж и подобна ЗП, по мои впечатления e над 180к евро. Иначе то ако беше офертата на деня нямаше да стои непродаден една година.

# 212
Аз казах, че ще се приближи, а не че ще се изравни. А при съизмерими цени все пак става дума за панел. А и панелът има някои много неприятни за ремонт неща - например вратите. Или вкопаване на разни инсталации.

# 213
Това на което не може да му се сложи цена е времето и нервите покрай ремонт и майстори. Чувала съм за фирми дето идват и се оправят с всичко по ремонта, може би с тях ще е една идея по-търпимо отколкото да се занимава човек с 10 различни майстора.

Погледнах панелките в този район, ето това изскочи като хем по-евтино, хем ремонтирано, а е същия тип панелка. Е, да, ама виси от 2 години+ в сайта и има 8300+ преглеждания на обявата. Като видя такова нещо все се оказва или фалшива обява или има наистина огромен проблем с имота.

https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c15662914158258 … k=6w86aa&f1=1

# 214

Погледнах панелките в този район, ето това изскочи като хем по-евтино, хем ремонтирано, а е същия тип панелка. Е, да, ама виси от 2 години+ в сайта и има 8300+ преглеждания на обявата. Като видя такова нещо все се оказва или фалшива обява или има наистина огромен проблем с имота.

https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c15662914158258 … k=6w86aa&f1=1
Много стар панел. Преходен, за изриване.
Нормално да си виси с години.

# 215
Това на което не може да му се сложи цена е времето и нервите покрай ремонт и майстори. Чувала съм за фирми дето идват и се оправят с всичко по ремонта, може би с тях ще е една идея по-търпимо отколкото да се занимава човек с 10 различни майстора.

Така е, правих го преди 4 години, ама си е и част от удоволствието в известна степен. И накрая получаваш точно каквото искаш (без някои издънки на майстори, при мен паркетаджиите).Това също няма цена.

# 216

Почти сигурна съм, че е или набирателна обява (отдавна продаден апартамент на предишните цени) или проблем с документите/собствениците.

Много стар панел. Преходен, за изриване.
Нормално да си виси с години.

Не е нормално да виси с години, ако е истинска обявата и няма голям проблем с документите/собствениците. Ето ти пример

https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c16254168587096 … k=6w8az8&f1=1

Много или малко е това - въпрос на гледна точка. В конкретния микрорайон обявите са 7 броя и то не са 7 апартамента, а по-малко - примерно 3-4 (говоря за истински 3-стайни, а не за преустроени 2-стайни).  Това се предлага в момента и то е малко. Ако търсиш там или до определена цена, си решаваш дали тази цена те устройва. Ако не те устройва цената, продължаваш да чакаш и да търсиш, или сменяш критериите - дали ще е цена, локация или състояние на жилището, въпрос на лична преценка.

1200 евро на квадрат беше цената на панелна гарсониера за изриване в Люлин-10 преди година и половина. Локацията определя базовата цена, както и предлагането - ако няма достатъчно обяви, които да се конкурират, цените на сделките ще са близо до офертната цена. Базовата цена за Борово е висока заради локацията, така че ако беше истинска обявата, да се е продало жилището - въпреки че е за ремонт.

# 217
Този в Люлин 10 май не е преходен, което е съществено предимство. Изкарали са най-доброто от него и е обзаведен доста ОК като за панел.
Има дребни неща,които дразнят като касата на вратата на спалнята,която липсва. Едната врата е сива,другите - жълто-кафеви.
Парното е отрязано, най-вероятно съседите не ползват и не излиза изгодно,за сметка на това има грозни външни тръби за него.
Та ей такива неща мен лично много ме дразнят и не е гаранция,че няма да се случат на всеки-в един момент или парите за ремонт свършват, или силите, или ти писва да наливаш кеш в жилището и решаваш, че можеш да направиш компромис с тези неща.
Разликата в състоянието между този в Борово и този в Люлин е поне 20 000 евро ремонт и още 2 хил. за уреди. Т.е. еквивалентен в Люлин за изриване би бил 93000 евро, не мога да кажа много ли е,малко ли е.

# 218
Локацията е с най-голяма тежест в цената. Ремонт можеш и за по-малко, и за повече да направиш. Можеш да правиш и на етапи. Но локацията не можеш да промениш, а разпределението - само частично и с малки изключения, за СС говоря.

# 219
Мандаринка, ясно е посочено, че етажът е 7 от 8, какво залагаш, какви последни етажи, въздушни възглавници и изолации 🙄

# 220
Има си хора, разбират от ремонти или имат близки майстори, занимава им се и не им е проблем. Ако само ремонтът и изриването нас ни спира, други ще го вземат и ще го направят кукличка.

# 221
Мандаринка, ясно е посочено, че етажът е 7 от 8, какво залагаш, какви последни етажи, въздушни възглавници и изолации 🙄

Доро, достатъчно обяви за последен етаж съм гледала, които са последен, но и таванът (стара тухла) и въздушната възглавница на панелите са ги водели етаж. Нали се сещаш, че това е по обяви. Според брокерите. Които имат интерес да те накарат да отидеш да видиш и да почнат на място да те убеждават, че всичко е ОК.

Ако имаш парите за топлоизолация на тавана, на мен последен етаж не ми пречи, има си своите предимства. Ако се стискат от ЕС - ще си направя частичен ремонт, да не ми тече на мен и няма да видят пари от мен доста дълго време.

# 222
https://www.alo.bg/5781758#highlight=%D0%B0%D0%BF%D0%B0%D1%80%D1 … D0%B6%D0%B1%D0%B8
Моля за мнение за локацията на този блок.

# 223
  • София
Какви са тия спални от по 9 и 10 кв и за това искат почти 400 000 лева?? Апартамента до него още по зле - кабинет от 8кв и спалня от 7кв.

# 224
Пропуснал си стълбите в това жълтото - то не е апартамент, а втори етаж на мезонет. Не се знае какво има на долното ниво.
А зеленият наистина е супер скромен като размер, ама сигурно си има пазар за такива. А и то си е жилище за сам човек или двойка без деца. Не има трябва повече. Или за даване под наем на такива.
Лошото е, че спалнята е със скосявания и покривни прозорци, ама не мога да преценя колко се отразява.

Общи условия

Активация на акаунт