Обсъждане на имотни обяви-23

• 46 192
  • 767
  •   1
Отговори
# 195
За цената не мога да се изкажа, не знам как вървят, но съм виждала и по-зле. Малко било всичко? Ми така е, ама това май е по презумпция - такова се търси. Иначе има антре, има прилична баня (не се налага човек да се къпе до тоалетната чиния) и има мокро помещение. Малко било? Ми като за малък апартамент е достатъчно. Пералня и сушилня се слагат и една над друга, а има и хубави комбинирани машини. Като цяло и далеч по-зле съм виждала. Спалнята дразни, ама ако няма друго сигурно се преживява. И с балкона е същото - на тази квадратура колко да е? Това е балконче да излезеш за цигара, да простреш един сушилник и толкоз.
Нека не забравяме, че става дума за определен клас жилище все пак.

# 196
Пред това със скосените тавани бих избрала с кривата спалня. Аз съм казвала, преди време си мислех, че апартамент със скосявания е артистичен, интересен и че ми харесва, докато не влязохме на оглед в един такъв. Чувството, че тавана те натиска е отвратително, човек наистина трябва да го посети, да постои вътре и да прецени как се чувства.

# 197
Дневна+кухня 19 кв.м. е първото, което би ме отказало.
Сумирай си кв.м. от чертежа, за да добиеш представа за каква жилищна площ са тези пари.

Не знам как ги смятат тези жилищни площи, но примерно тук:

Апартамент 23   Двустаен   76.02 м2   Ю/З   свободен   91200.00 EUR

Пише чисто 59, а като сметнеш отделните помещения е с 10 квадрата по-малко ... нещо не излизат сметките за 40 и кусур квадрата са платиш 90 хил. евро и като сложиш и ДДС-то ...

Последна редакция: сб, 10 юли 2021, 12:44 от Lo Ve

# 198
Разликата от 9-10 квадрата между 49 и 59кв.м. са стените. На чертежа са дадени чистите квадратури на стаите, но имаш стени-вътрешни и външни,които също се смятат, а тези със съседа се разделят по 1/2 помежду ви.
От 59 до 76кв.м. са 17 квадрата общи части,което е доста - има ли голяма градина,детска площадка комплекса? Голям изход за изхождане от гаражите? Портиерна и стая за вещи на всеки етаж? Широко стълбище? Тези екстри биха оправдали високият процент общи части.

# 199
  • София
40 линейни метра грубо ги преброих. Почти всичките стени са по 25 санта.
40*0.25 са точно 10кв м.

# 200
Правилно са ти казали, между "застроена площ" и "чиста квадратура" има разлика. Но най-често дават застроената площ, защото тя си е твоята реална собственост.

# 201
Аз си ги смятам за живеене, без стени, дори без балкона.
Наскоро на моя приятелка, която искаше да си увеличи жилищната площ за семейството, й сметнах площта за живеене в апартамента, който беше си избрала/НС/, и се оказа, че сравнен с нейния СС, ще намали жилищната си площ.

# 202
Това е нещо, което всеки сам трябва да си преценява, а не просто да гледа една цифра.

# 203
Според мен си иска един сериозен ремонт - подмяна на инсталации, освежаване, банята и тоалетната трябва да се изкъртят. Това доста ще вдигне цената на м2, но може да стане едно хубаво място за живеене за семейство с деца.  Най-много ме притеснява, че досега не съм живяла в панелка (само съм била на гости) и все чета колко много се чувало от съседите. Бюджетът ни е ограничен, а пък живеем на много тясно, та обмислям компромисът да е във вида строителство. Приемам съвети как на място да преценя дали наистина ми е твърде шумно. Grinning

Последна редакция: пн, 12 юли 2021, 12:12 от bubanka

# 204
Панелните са по-студени зимата. Не видях дали има ТЕЦ.
Иначе е за тотален ремонт. Поне на мен не ми харесва и ламперията. Отдолу ще е за шпакловка.
Понякога е по-добре стар апартамент с приемлива площ и ремонт, отколкото новите кутийки.

# 205
Като махнем, че е панел, си е много хубаво - просторно, вътрешен, с тец, високо, но не последен етаж, наоколо зеленко, кварталът принципно не е лош... Пък и панелът може би е подценен и набеден за скапан, но ако сградата е в добро състояние няма проблеми. Шумът зависи основно от съседите, ако не са стока навсякъде пречат. Има нужда от ремонт, ама аналогичен НС ще е двойно по-скъп. Има и простор, и гледка, а ламперията може да се боядиса бяла и да стане модерно и хубаво. Имаше примери за подобен ремонт.

# 206
Живели сме в панел и както някой каза зависи от съседите, нищо не чувах, в НС се чува...

# 207
Като е толкова оферта защо седи над година в сайта ? На 15.10 (вероятно 2020) е имало промяна в цената, като в самата обява пише ремонт на покрива през "изминалата 2019 г."
Преход. Брокерът е изчислил квадратурата по метода на новото строителство,за да покаже колко е евтино,само че при новото получаваш чисто нов асансьор,покрив,гранит/гранитогрес, работещи звънци, хоризонтален икономичен ТЕЦ, енергоефективни прозорци на общите части,изолация на цялата сграда и т.н.
А тук на същите квадрати получаваш напълно амортизирано жилище и общи части, т.е. само бъдещи разходи за ремонти. За да го приведете във вид на шпакловка и замазка с нови тръби и ел инсталации и окабеляване имате една камара пари. И после още за ремонт и още за обзавеждане. Разпределението с отделна кухня и преходна спалня не е ОК за мен. Ако го преправяте-още пари.
С няколко думи-бездънна яма за разходи.
Иначе гледката ми хареса, зеленината изглежда добре,има простор и хората са се постарали да изчистят за снимките,което прави добро впечатление.
Ако ви харесва,пробвайте да натискате с цената, явно няма друг смелчага да се впусне в приключение с ремонт на това жилище.

# 208
Много, много пари ще глътне ремонтът. Тарикатски обявена цена на кв. за 110 квадрата.
Локацията е хубава, да. Градини, училища, добра среда.
Гледката на полусанирани панелки ми е леко депресираща, та въпреки зеленината не бих сложила гледка като плюс.
Голямо предимство точно на това каре е, че е скатано и е тихо. Както се казва "тихо, но комуникативно място" 🙂

# 209
А каква ще е разликата с гледката, ако я гледаш от новата кооперация в карето?
Дали е на последен етаж - аз залагам на последен етаж, под т.нар. въздушна възглавница. Минусите са ясни - трябва топлоизолация на тавана, най-добре откъм въздушната възглавница, което е тегаво. Без топлоизолация на тавана зимата е студено, лятото - жега. Ако протече покривът - разправяш се с етажната собственост. Или правиш частичен ремонт за твоя сметка, само над теб. Ако има нормален етаж с апартаменти над теб е по-добрият вариант. Но е добре да се огледа поне отвън как изглежда апартаментът над теб - дали е със сменена дограма, как е балконът - да не е с натрупани боклуци, което би означавало, че в случай на проблем не можеш да разчиташ съседите отгоре да вземат мерки. Това, че има външна топлоизолация, е много добре, една трудоемка и неприятна работа за ремонт е отхвърлена.

Иначе жилището е за тотален ремонт, то е ясно. Че ще отидат доста пари - ще отидат. За шумовете - във ваканционен апартамент НС на морето чувах всеки звук, включително струята в тоалетната (не пускането на тоалетната) на съседен апартамент, всяко отваряне на входна врата - все едно са при мен.

А цената - сметнете си я при 84 кв.м., както е по нотариален акт. Въпреки че за мен цена на кв.м. е абсолютно ненужен и подвеждащ критерий. Тоталът за това, което виждам и в това, в което реално ще живея, е важното.

Общи условия

Активация на акаунт