Обсъждане на имотни обяви-23

• 46 134
  • 767
  •   1
Отговори
# 75
Ще дадеш сума пари и после ще се чудиш как да усвояваш? Зор ли е баш тези да купуваш? И цената на терасата като на вътрешната площ ли е? Някои строители имат срам и я дават на 1/2 цена.

# 76
Лично аз не харесвам криви стени. Плащат се едни квадрати, а реално не се използват. Чудиш се после как да наредиш мебелите. За спалнята някак си е поносимо, но при втория и кухнята е с крива стена. Намирам холокухните и на двата за малки. Особено при 20 кв да събереш всичко необходимо, ще стане доста нагъчкано. Банята странно, че е една и то малка. Всичко, което сме гледали до сега (НС) е с втора баня и мокро/килер. Очудвам се, че тук санитарното помещение е едно. И това означава, че пералня ще трябва да е към кухнята и като прибавим към нея останалите домакински уреди, не остават почти никакви шкафове за съхранение. Терасата на по-големия е излишно голяма, според мен.
Личното ми мнение е, че може да огледате и други обяви, но ако пък всичко друго ви устройва като качество, цена, местоположение, не е толкова лошо. Все с нещо трябва да се направи компромис. Едва ли всички сме намерили идеалното жилище.

# 77
Взима се хубава пералня със сушилня и проблемът се решава в голямата си част.
И в двата ме притеснява спалнята на гърба на асансьора.
Терасата на по-малкия ми се струва неизползваема - дълга е поне 6 метра на око,което значи максимална ширина около метър, точно колкото за един простор пред вратата или да пушите по цигара,строени в редица.
Иначе и аз като Черна станция бих избрала по-малкия поради същата причина. Обичам големи тераси,но този с голямата не ме грабва.

# 78
  • София
Ще дадеш сума пари и после ще се чудиш как да усвояваш? Зор ли е баш тези да купуваш?
ЧС, точно за тези няма да дам една торба пари...затова трябва да направя компромиси....
И аз не харесвам криви стени.. искам и отделна тоалетна, и мокро..., не искам и асансьор до спалнята, но....

# 79
На мен ми харесва този апартамент с по- малката тераса. Има две спални, достатъчно голяма дневна. Вече асансьорите ги изолират много и изобщо не се чуват. Нашият апартамент граничи с асансьор, нямаме проблем с шум.
Разбира се, че с две бани и тоалетни е по- комфортно, но аз съм живяла 20 години с още трима човека с една баня и тоалетна, справяли сме се, не ми е пречело.
Ако мебелите се правят по поръчка и по размерите на стаите, неудобствата на кривите стени са преодолими, замаскират се с обзавеждането и не дразнят окото.

# 80
Всяко нестандартно обзавеждане свежда съгласните да го направят фирми до минимум, а цената се стреми към необосновано висок максимум. Не че е толкова сложно, повечето кроят и режат с компютър и компютърни машини, но ги мързи да променят стандартните настройки, вероятно.

# 81
  • София
На мен ми харесва този апартамент с по- малката тераса. Има две спални, достатъчно голяма дневна.
Дневната изобщо не е достатъчно голяма. Направо си е малка. В предишния ни апартамент дневна + кухненски бокс бяха 25 квадрата, ами..... горе долу бива, ама е малко. А банята няма и 3 квадрата. И тя е малка.

# 82
Не знам на кое казвате нестандартно обзавеждане,има един леко тъп ъгъл в една от спалните и спокойно може да си се сложи конвенционален правоъгълен гардероб там. Има един тъп ъгъл в кухнята на ъгловия шкаф, ама всеки прави кухня по поръчка,така че и това не е проблем. Има и много добри гардероби в ИКЕА и Виденов,високи по 2.40,това наскоро го коментирахме. От 2.40 до 2.50 разликата не е колосална. Винаги има вариант ако се прави поръчково обзавеждане, да се поръча в провинцията,където трудът е доста по-евтин. Иска ли човек,ще намери начин.

# 83
  • София
Благодаря, момичета, за  коментарите. Всички мебели ще бъдат по поръчка. На по-малкият апартамент ме притесняват холокухнята-много е малка и терасата отгоре-да няма течове.
На големият - как ще поддържам голямата тераса ... за функционалност - няма такава... а, зимата-сняг, пролет и есен -дъждове, но пък лятото става за плаж Heart Eyes
Имам още малко време да мисля.

# 84
  • Германия
Ако ще е един от двата аз определено бих взела по-големия. Холокухнята на малкия е просто смешна! Но и банята е мини, което си в подигравка с хората, поне според мен

# 85
Ако ще е един от двата аз определено бих взела по-големия. Холокухнята на малкия е просто смешна! Но и банята е мини, което си в подигравка с хората, поне според мен

Да, бе, а на големия я виж дневния кът с тази тясна пътечка за минаване. Да не говорим, че и той е изнасилен, защото канапе плътно до прозореца не може.

# 86
А и съвсем няма антре, няма къде да си оставиш обувките и якетата, в малкия поне има стенен гардероб.

# 87
А и съвсем няма антре, няма къде да си оставиш обувките и якетата, в малкия поне има стенен гардероб.

Олелее, вярно. От входа направо до кухненския шкаф...

# 88
  • София
И двата апартамента са ужасни! Не бих взел никой от тях. Първият е много малък, а на вторият холокухнята е с брутлно гадно разположение. Влизаш направо в нея, за стаите минаваш пред телевизора и т.н. Архитектите измислили тия недоразумения трябва да им бъде забранено да практикуват.
Спалните и на двата са много малки, баните също. 4 м2 за баня е ОК, но по-малко вече си е кофти. Освен ако не си ОК с това да се навираш в минидушкабина, или всичко да ти е мокро постоянно.

Да не говорим, че вторият се води 98 m2, а реално е максимум 55 м2 Rage На това извращение и половин цена да плащаш за терасата пак си е много, особено като го видиш с какво разположение е.

Виждал бях да се влиза в холокухни от коридора на блока, ама това с разположението на телевизора вече ме разби... Коя е фирмата ако не е тайна, дето се гаври така?

Последна редакция: сб, 03 юли 2021, 06:52 от mitkomitashki

# 89
Чак пък ужасни и двата. Малкият си е Ок, ако влиза в ограничения бюджет.
Вторият е кофти.

Здравейте,
Моля за мнения по тази обява?
https://www.bulgarianproperties.com/Apartments_(various_types)_i … ale_in_Sofia.html
Благодаря предварително!

Наясно ли сте с точната локация? Защото на описание е по-добре отколкото реално, не е близо до нищо освен до една Била и парка/спортния комплекс. И пак въпрос на цена, разбира се.

Последна редакция: сб, 03 юли 2021, 01:16 от Doro

Общи условия

Активация на акаунт