Обсъждане на имотни обяви-23

• 46 140
  • 767
  •   1
Отговори
# 105
Изчел съм доста от темите и по спомени май точно вие бяхте купили апартамент, в който една от спалните беше под 10 м2, а другата също не беше много голяма. Тук положението може да стане същото. Едната стена може да се измести. Тогава родителската спалня ще стане 15 м2, а другата малко над 10.
Taка беше. Но там дневната е 26м2, има нормални 2 лоджии,  2 санитарни помещение +килер...цената няма да коментирам, да не предизвиквам завист.
Тук коментираме някакви архитектурни недоразумения.

# 106
  • София
Апартаментът с терасите е 100кв. Т.е. само с 10квм по-малко.
Все още не знаем дали терасите са на по-ниска цена.
10кв могат да се устискат.
А резултатът става брутален.
Да, това мисля да направя, ако взема по-големият. Терасата пред кухнята да я усвоя.
Wish007, няма родителска спалня.
Двете спални ще се обитават от по 1 човек. Напълно достатъчни са като квадратура за сам човек. Не съм купувала апартамент с 10 кв. спалня.
Интересно според вашите критерии колко кв апартамент трябват на двама човека? 200?

Последна редакция: нд, 04 юли 2021, 22:34 от emy_emy

# 107
Чакайте малко. Как така ще усвоите терасата? Говорили ли сте със строителя? Възможно ли е? Чели ли сте договора? Какво е записано там? При новото строителство, обикновено това е записано в договора и не са възможни достроителни своеволия.

# 108
Скрит текст:
Някъде до точка 1 трябва да има щрангове. На другия апартамент кухнята е там.

Скрит текст:
Също, има и друг вариант.
Комбинират се ап 1+2, 3+4 и т.н.
Обща квадратура 112кв.м.
Не става така. За баня плюс ВЦ трябва фекален канал (с много по-голямо Фи от кухненски) , какъвто в кухнята няма. Евентуално втора баня на това място, без ВЦ и заустена в кухненския канал, но и това не е съвсем добре, защото Фи-то на тръбите не е еднакво, за баня е по-голямо, доколкото помня. Но да заустиш фекалии в кухненски  канал за мръсна вода е престъпление, запушванията и миризмата са гарантирани за съседите, а и за теб.

# 109
На втория апартамент бих разменила кухнята и хола.
Но, това влизане директно в хола, не знам как може да се избегне.

# 110
Изчел съм доста от темите и по спомени май точно вие бяхте купили апартамент, в който една от спалните беше под 10 м2, а другата също не беше много голяма. Тук положението може да стане същото. Едната стена може да се измести. Тогава родителската спалня ще стане 15 м2, а другата малко над 10.
Taка беше. Но там дневната е 26м2, има нормални 2 лоджии,  2 санитарни помещение +килер...цената няма да коментирам, да не предизвиквам завист.
Тук коментираме някакви архитектурни недоразумения.
Тук дневната също е 26 м2. Вместо лоджии с неголеми размери има голяма тераса, която с малко желание ще стане страхотно място за лятото. Цената не е коментирана, но имаше намек, че е ниска, а все пак става дума за София. .

# 111
Единият няма съседи до колкото се ориентирам. Бих избрала него.
Този с малката дневна точно при спалнята има обща стена с друг апартамент на етажа. Не ми харесва идеята да се слушаме с някого...

# 112
  • София
Скрит текст:
Скрит текст:
Някъде до точка 1 трябва да има щрангове. На другия апартамент кухнята е там.

Скрит текст:
Също, има и друг вариант.
Комбинират се ап 1+2, 3+4 и т.н.
Обща квадратура 112кв.м.
Не става така. За баня плюс ВЦ трябва фекален канал (с много по-голямо Фи от кухненски) , какъвто в кухнята няма. Евентуално втора баня на това място, без ВЦ и заустена в кухненския канал, но и това не е съвсем добре, защото Фи-то на тръбите не е еднакво, за баня е по-голямо, доколкото помня. Но да заустиш фекалии в кухненски  канал за мръсна вода е престъпление, запушванията и миризмата са гарантирани за съседите, а и за теб.
Разбира се, трябва да се провери. Наизуст не става. Но аз не мога да подмина и да не споделя това предложение с наличната информация. А който му трябва, ще си уточни подробностите.
А и до сега не съм виждал вертикален щранг за мръсна вода с малко фи.
Строителите ги правят стандартни. Има ли вертикални щрангове, ще има и възможност за WC.
Как малък щранг ще покрие дебит на цялата кооперация кухни по вертикала.
(В случая май се касае за мини кооперация, 6-7 апартамента общо за всички етажи, и примерно 2 кухни в обсъжданата точка, но би било глупаво да е с малко фи)

# 113
Правят се с ф110 щранговете на техните. Моя приятелка точно така си е направила тоалетна на стената на кухнята и за мен беше доста странно в този щранг, че се е включила, но никой не е пропищял от 20 г...

# 114

Тук дневната също е 26 м2. Вместо лоджии с неголеми размери има голяма тераса, която с малко желание ще стане страхотно място за лятото.
26 е, но няма коридор, дори антренце няма,  с калните ботуши -директно в хола,
банята е в едно с тоалетната и това помещение е под 3 м2.
За мен тази конфигурация не става, всеки си решава.

# 115
Нейното жилище по времето когато го купуваше беше планирано за основно семейно.

Това е писала тя. Дали са били такива плановете - не се знае. Ако утре напише, че отлита за Марс, понеже е канена на сватба между извънземно и русалка, кво? Joy

Много насериозно се взима форума. По-лежерно, нека сме си от помощ или да се забавляваме заедно - не да сочим с пръсти и осъждаме чуждите избори. Още повече, че парите за жилището са си нейни - ние нито сме ѝ ги дали, нито сме ѝ ги изработили под каквато и да е форма.

# 116
Ето за това говоря-тук всички постоянно пишещи сме с перфектния имот - без компромиси, скъп естестествено. Другите, завалиите, са безпарични и налитат на компромисните.

# 117
Привет! Моля ако някой знае кой е инвеститорът и къде точно се намира тази сграда в Хладилника ще бъда благодарна ! Flowers Tulip

https://bazar.bg/obiava-32848288/prodava-2-staen-gr-sofiia-hladilnika

# 118
  • София
В обявата пише "белия квартал", изглежда са тези -
 https://whitedistrict.bg/

# 119

Общи условия

Активация на акаунт