Обсъждане на имотни обяви-23

• 46 148
  • 767
  •   1
Отговори
# 135
И аз не бих обобщавала къде как е етажната собственост. В онази кооперация на Контракт сити в Кръстова вада имаше дълъг списък от професионалния домоуправител за неплатени сметки - от 200 лв. нагоре.

И пак да напомня какво набиват в главите на учениците учителките по математика от СМГ - няма значение колко е %, а ОТ колко. И давам примери - 1 ап. от 5 с 1/3 ид.ч. като не дава пари за нищо, не е съгласен за нищо, не е същото като 2-3 апартамента от 28, с 5-6-8% ид.ч, или 2-3-5 апартамента от 56.

# 136
Мандаринка, 200 лв. не са колосална сума за задължения,че да ги изкарваш неплащащи. При нас се плаща на тримесечие,30 лв за апартамент и 10 лв за паркомясто/гараж на месец, та само текущото тримесечие ми е 150 лв., ако не са ме намерили предното - 300. Това далеч не значи,че не си плащаме и това лесно може да се види по поддържаните общи части, добре оформените храсти и засадените цветя в двора. Така че не прибързвай със заключенията като stalk-ваш по входовете.
Относно дела на несъгласните, има си правила за общото събрание и квалифицирано мнозинство,не е нужно 100% от хората да са на едно мнение,че да се действа.

# 137
200 лв. може да са месечната им такса, ако поддръжката е по-скъпа. Или една месечна вноска за капиталов ремонт.
Т.е. просто така като сума не може да се каже дали е трайно забатачване на таксите или в летен месец не са били там да платят.

# 138
Хайде сега, вие съвсем балък ме изкарахте - аз написах, че задълженията започваха ОТ 200 лв., защото имаше и доста апартаменти с доста над 200 лв. И бях там на гости май месец, та не е забатачване през летния сезон. Има и тема за кофти професионални домоуправители - само парите си прибират, почти нищо не правят извън базовото и не си дават никакъв зор да съберат неплатените вноски. На нова кооперация какво толкова да ѝ е забатачено - дворът е асфалтиран, няма да се скапе за 2-3-5 години.

И да, знам ги правилата за етажната собственост, ама 1/3 (един апартамент) като не даде пари, другите 4 трябва да покрият тази 1/3. Ако става дума за ремонт на покрив - примерно 10К лева, за по-лесно, това прави 3К, които трябва да ги платят останалите, в добавка към техния дял. А ако този с 1/3-та и още един не е съгласен, нещата приключват. Колкото са повече апартаментите, толкова по-лесно може да се вземе решение (да се съберат необходимите подписи).

# 139
Като бяхме с фирма за обслужване събираха парите, друг е въпроса, че отмъкнаха доста като уж били сменяли разни неща... Та исках да кажа, че при желание може да има събираемост. Собствеността на апартамент в сграда е отговорност, не просто собственост.

# 140
В малката нова спретната кооперация със 7 обитаеми и 6 необитаеми апартамента, като изпляскат 500 лева кубици неразпределена вода и 4500 лв. ремонт на покрив, разбираш че събирането на месечната такса за чистачка и асансьор ти е последна грижа.
Но пък е тихо, чисто и красиво. Просто сметките са погрешен мотив за избор на малка кооперация.

Нормално е и има логика. ....
😮😮😮😮😮 малоумно мнение и "логика" в един пост 😑

# 141
Покривът е гаранционен - 5 или 10 години ,не съм сигурна. Неразпределена вода няма,ако някой не отвори,му се начислява на база и плаща,нищо,че не ползва. А на ползващите им излиза с минус разликата до общия водомер. Поне при нас е така. По-скоро сме имали проблем с топлофикация, но не мисля, че това е от съседите,а просто от самото дружество гледат да ти начислят повече като прогнозни потребление,за да си покрият загубите и се надяват после да не отвориш. Иначе в големите сгради сигурно има кражби и няма как да се хванат.

# 142
При нас водата беше от общия водомер мазе и гаражи. Така и не разбрахме автомивка ли е държал някой без да усетим 😄

# 143
Какво Ви е мнението за това: https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c162151548696126
Отдавна не бях виждала такава глупост като спалнята горе между терасите.

# 144
По-притеснително ми е, че е в кухньо-хола на другия апартамент.

# 145
Ние сме с водомери дистанционно отчитане и топломери отвън на площадките по етажите в кутии, може ли да се краде или да има липси, тъй като ни уверяваха че няма как да стане и всеки си плаща според разхода

# 146
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1b16141587879188 … k=6vvor3&f1=1

Надценен ли е имота? Къща с дворче съвсем близо до центъра на София, звучи много оферта?!

# 147
  • София

Надценен ли е имота? Къща с дворче съвсем близо до центъра на София, звучи много оферта?!

Единственият проблем е, че е близо до голям катун.
Ето я къщичката:
https://www.google.com/maps/@42.7097546,23.3484599,3a,74.5y,12.4 … e0!7i16384!8i8192

# 148

ЕТАЖ от къща. Какво да говорим повече.

# 149

Общи условия

Активация на акаунт