Обсъждане на имотни обяви-23

• 46 110
  • 767
  •   1
Отговори
# 660
Таванът на хола е трагичен, това е теч от покрива (покривна тераса). На снимката на терасата не знам защо, ама ми се струва (може да е от фотошопване), че едната греда виси във въздуха, т.е. евентуално може да се е "слегнал" пода, което би обяснило и сериозния теч в хола отдолу. Оглед от строителен инженер би било добре да се направи. Рядко има неща, които да не могат да се поправят, въпросът е единствено колко ще струва.
Иначе който може да си позволи такъв ваканционен имот, мога само благородно да му завиждам, с кеф да си го ползва.

# 661
Да, виси, ама всъщност не виси Grinning Така се правят дървените подпори, вероятно заради разширенията. Ако си гледала картинки на log houses ще видиш, че всички висят. Всъщност се подпират на стоманена ос (и тук се вижда, ако се вгледаш).  Ето една снимка, където много бие на очи:

https://norivahouse.com/clients/203/files/images/slider/IMG_71052552.jpg

# 662
Възможно е, ЧС, аз написах, че не съм сигурна. Но ако давам този чувал с пари, със сигурност щях да си взема строителен инженер, да огледа професионално и да си каже мнението. Най-малкото заради големия теч на тавана на хола.

# 663
Аз си помислих, че това с мазилката в хола е дизайнерско решение, а не че е паднала.

# 664
И аз първоначално реших така, ама като зумнах снимката - много подлюпена ми изглежда мазилката, че да е търсен ефект. Точно така изглежда частично паднал каратаван.

# 665
Аз си помислих, че това с мазилката в хола е дизайнерско решение, а не че е паднала.
Паднала е. Това е едно от нещата, които имам предвид под ремонти. Евентуална нова изолация на терасата, оправяне на мазилката и смяна на баните. На тях нищо им няма, но са правени с евтина санитария и плочки неотговарящи на вида и цената на къщата. Надявам се на отбив от около 30-35000 евро, които ще стигнат къщата да стане много луксозна. На външен вид е много добре. Вътре също е повече от прилична. Стаите са широки, с хубави гледки и собствени бани.Идеята е да се ползва за летни почивки, а през времето, което не сме там да се дава под наем. Вероятно 250 евро на вечер, ще са възможна цена. В Гърция се случва да се съберат 2 или 3 приятелски семейства и да си наемат подобна вила за по седмица или две. Там цените обаче са съвсем различни в посока нагоре.

# 666
А проучила ли си дали има интерес извън летния сезон щото съм чувал че е мъртвило извън него. Как стои въпроса с отоплението? Има ли плаж близо до къщата или ще трябва с кола да се пътува с кола?
Защо ли ми звучиш като "имам 700к и се чудя как да се оттърва от тях". По-добре в хапартаменти под наем и с печалбата си наемай каквито искаш луксозни вили.

# 667
А проучила ли си дали има интерес извън летния сезон щото съм чувал че е мъртвило извън него. Как стои въпроса с отоплението? Има ли плаж близо до къщата или ще трябва с кола да се пътува с кола?
Защо ли ми звучиш като "имам 700к и се чудя как да се оттърва от тях". По-добре в хапартаменти под наем и с печалбата си наемай каквито искаш луксозни вили.
Извън летния сезон е мъртвило. Времето през, което може да се отдава е от началото на юни до края на септември. През останалото време вероятно няма да има търсене освен евентуално някое семейство, което иска да си почина сред тишина, спокойствие и красиви гледки. В такъв случай са възможни резервации и по време на  майските празници. Силните месеци с по-високи цени и заетост разбира се са юли и август. Плаж близо до къщата няма. Така са и повечето хубави вили в Гърция, Испания и Италия. Рядко са до плаж, а ако са цената става космическа. Плажа е на 5 минути с кола. На около 1.5-2 километра. Голям бонус е, че е много хубав. Плажове има много, но не всички са хубави. Тукашния е на много добро европейско ниво. Основната цел не е бизнес. Аз такъв си имам, а и имоти давани под наем също. Целта е да почивам на страхотно място и да избивам  нещо във времето когато не сме там. Хубавите вили в България освен, че струват много за нощувка са и страшен кът. Много малко са и обикновено са заети. Особено в този район. На тази снимка се вижда големината на къщата: П.П. Ето иначе едно гръцко предложение. Хубава къща, но май е само с една баня. Виж каква е цената. https://www.booking.com/hotel/gr/olive-house-sani-beach.bg.html? … p;#room_171965501

Последна редакция: чт, 12 авг 2021, 17:09 от Анонимен

# 668
Къщите искат поддръжка, което значи пари, време и нерви/разправии. Ако си ОК с това купувай. Други хора (като мен) не искат и да чуят да се грижат за къща. Аз лично бих сложила тези 700 в някаква инвестиция и даже 5% да носят това пак са 35 000 годишно - има и да почивам където ми е кеф (на първа линия), и пак  да останат за реинвестиране. И няма да си мръдна пръста, а в къщата трябва все пак да се шета докато се почива.

# 669
ЧС - 5% в момента трудно да получиш от каквото и да е освен ако не са рискови.

Капучимо - Всеки си решава сам. Щом ти харесва, взимай. Със сигурност ще паднат в цената понеже на никой не му се занимава да ремонтира. Тази къща виси от много време. Пробвай пък ако стане, ела се похвали.

# 670
Трудно чак не. Аз съм на доста повече от началото на годината. Разбира се, съзнавам, че утре може да се стопят, но за последните 5, 6, 7 години не се е случвало. А който иска нулев риск да не излиза и на улицата, че може да му падне керемида на главата Simple Smile

Но основно нещата са въпрос на вкус и пристрастия. Със сигурност има хора, искащи къща и аз не ги съдя. Даже дадох някои идеи какво да се погледне и защо.

# 671
Къщите искат поддръжка, което значи пари, време и нерви/разправии. Ако си ОК с това купувай. Други хора (като мен) не искат и да чуят да се грижат за къща. Аз лично бих сложила тези 700 в някаква инвестиция и даже 5% да носят това пак са 35 000 годишно - има и да почивам където ми е кеф (на първа линия), и пак  да останат за реинвестиране. И няма да си мръдна пръста, а в къщата трябва все пак да се шета докато се почива.
Покажи оферта за хубава къща на/до плаж. Ние търсим, но ни е трудно да намерим. Вероятно не сме гледали добре. Подчертавам хубава. Може да не е в България. Виж колко струват нощувките в подобни имоти и ще разбереш, че 500 лева е доста консервативна цена. Ние поне досега на местата, които ни харесват не сме попадали на такава. П.П. Прочети пак последните 4-5 реда от предишния ми пост.

Последна редакция: чт, 12 авг 2021, 18:04 от Анонимен

# 672
Ама аз не споря. И не знам за оферти, защото не съм се интересувала никога - казах, че не съм по къщите. Щом ти харесва - желая ти успех. Аз обаче предпочитам хотели, има ги на първа линия колкото щеш, с камериерки, закуски, спа, почистен частен плаж... Това ми дай на мен.

# 673
Ама аз не споря. И не знам за оферти, защото не съм се интересувала никога - казах, че не съм по къщите. Щом ти харесва - желая ти успех. Аз обаче предпочитам хотели, има ги на първа линия колкото щеш, с камериерки, закуски, спа, почистен частен плаж... Това ми дай на мен.
 Мерси. Това е друг тип почивка. Със сигурност е много приятна, но и почивката в самостоятелна луксозна къща си има своя чар. Спокойно, красиво, без пищящи дечица и тълпи наоколо. Не уточних, че ние не ходим на почивки за по седмица-две, а стоим много по-дълго. Вероятно затова търсим спокойствие.

# 674
Е, има си и хотели без деца и тълпи. А и аз на море изкарвам по седмица и ми писва. По-добре седмица за  2 - 3 хиляди за двама и после без грижи. Но пак да кажа - разни хора, разни вкусове. Не споря с теб и не те критикувам или разубеждавам.

Общи условия

Активация на акаунт