Есента дойде,януарчето расте!!!

• 9 086
  • 291
  •   1
Отговори
# 180
  • Варна
И, аз да питам - какво е общата на мъж ти с мачовете?

Съдия по футбол, та кръстосва родината. Как ми се ще и на мен...  Rolling Eyes

За зодиите - мама, татко и аз сме кантарчета. Представете си какво равновесие бе в моминските ми години. Сега мъжът е 3 дни преди мен, но бяга в другата зодия.  Joy

# 181
Здравейте мамета Hug
Аз току що успах Вяра(този път бързо стана събитието, като по учебник Mr. Green)и сядам веднага да ви нагледам,че днес цял ден съм на ринга.Ужасно се ядосах с едни тъпаци,ама неискам да разводнявам темата и да ви рева на главата Naughty Вече май се поуспокоих Rolling Eyes
Та, да си дойдем на думата............... Grinning
пеперудка,наистина и вашата история с консуллтацията също като нашата.Голям рев, голямо чудо.И аз така имах въпроси към педито,но всичко забравих и се изнесохме на подсокци #Crazy
Телма, на вас утре ви пожелвам един прекрасен,весел ден и да се похвалиш после с Боянка-Християнка :loveSadдоколкото си спомням утре ще се кръщавате).
Бодливка,много се радвам за хубавите новини около разширяването на менюто на малката красавица.Дано всичко и понесе както трябва Praynig И вашият тати да си носи със здраве хубавото именце и все така да ви обичка и помага!
Лика,абе много хора са го казали,немога и аз да не го кажа пак - невероятна си как успяваш да кажеш толкова мили думи и от тях да лъха на неподправена искреност винаги  bouquet
sea woman,твоето момченце наистина много е порастнал-да ти е жив и здрав и никакви болести повече Naughty Интересна професия има твоят съпруг Wink

Малееее ама тия от Сървайвър ги ожалих милите,тъкмо слушам, че яли каквиди и гъсеници,живи раци Shocked и незнам си какви сурови гадории Sick Нали си имам тв на компа и хем пиша, хем гледам и слушам и ви информирам Mr. Green

Бон Тони,много се вбесих на това което разказваш.Сетих се преди няколко месеца на една приятелка детенцето на годинка и нещо трябваше да го оперират в Пирогов (не нещо сериозно,но за майката всичко е сериозно Sad),какви неща ми разказа тя(подобни на твоите патила)та си помислих-дано никога не стигаме до там НИКОГА!!!КАк може такива неща да се причиняват на най-беззащитните в тази държава. #Cussing out #2gunfire
ira_ic,и аз се радвам да те приветствам сред нас Hug
Здравейте майчета!Мислите ли си вече за още едно детенце или засега ви стигат грижите  Laughing
Ехххх,мнооооого смесени чувства витаят в мен по този въпрос.Едно със сигурност мога да кажа,че по-рано от след 3 години не бива да е Tired
клео,и ние така стои и ходи ако я изправя а сама не ще.Може би малко ги помързява тези мушмурочета.
Виличка,тъмо щях да питам и вие къде зачезнахте и ти се появи Grinning Алито много контактна мацка ще да е милата Hug
Вивка,само да си се оплакала от Калоянчето.Днес нова клавиятура,утре кола (както Бодливка казва) Joy Joy Joy Аз забелязвам, че и Вяра има наклонности към техниката.Я с някой телефон ще се заиграе я кабеляците на баща и по техниките ще дърпа,принтера пипа редовно....какво ли не.Още не ме е зарадвала с някоя нова придобивка де hahaha Joy
Хайде спирам тук,ще погледам ББ (доведоха бебчето Амбър)и ще полагам канче.Татито ни нещо го няма още,голям ден ще да е имал Confused
Лека нощ на всички Heart Eyes

# 182
  • ... някъде преди лудницата ... до църквата!
.....Лика,абе много хора са го казали,немога и аз да не го кажа пак - невероятна си как успяваш да кажеш толкова мили думи и от тях да лъха на неподправена искреност винаги  bouquet
Embarassed Embarassed Embarassed

sea woman
- много спешъл и интръстинг, професия има вашето тати!

aneta_at
- ех, мечтая си за още поне едно, но не в момента, а както Дес е казала, най-рано след 3 години!

зайче, [desi] - къде сте, мили? как сте?

Ех, че сладко бебче е тази малка Амбър /макар, че и аз не съм привърженик на това име/! Такива приятни спомени нахлуха в мен! Обаче на Светлана не и завиждам за живота и от тук  нататък!

Мамчета, я кажете имате ли идея, след като още кърмя, дали мога да си направя ренгенова снимка на някой и друг зъб? Имам няколко да оправям, но за да ги изремонтирам, ми трябва снимка, та за това!

Мойто синче днес ми разказа играта - то не беше рев, тръшкане ... тия зъби просто ще ни разсипят! И снощи беше същото, а през ноща, даже и до Панадол прибегнахме, но общо взето нищо не помогна! Надявам се тази нощ да е по спокоен!

# 183
  • София
Мислите ли си вече за още едно детенце или засега ви стигат грижите  Laughing
Стигат ни, че и даже ни идват в повече  Peace Ние с мъжа ми изобщо не можем да се опомним, та въобще не ни се мисли за второ ... за сега  Laughing
То, като гледам доста двойки сме се заформили от една и съща зодия - клео, пеперудка, аз ... а имали други?
Има, има. Аз и мъжа ми сме раци  luvbed Да ви раздуя и още малко - аз и свекърва ми сме родени на една и съща дата  Embarassed ... а баща ми е само ден преди РД на мъжа ми Simple Smile Цяло нашествие сме Simple Smile А майка ми е родена на 15.10, пеперудке  Sunglasses
Лика, а наколенките ги купих от дет. магазин Бокал на Янко Сакъзов (срещу парка Заимов), струват 4.50 лв. и са си направени точно за бебета, има розови, сини и зелени, сигурно и на други места ще ги има. Ние вече загубихме едната  Sad та пак ще купувам. ...
И аз днес по обед давах Панадол, че адски й се спи още от 9 ч. сутринта, ама зъбките бутат и  #Crazy
Благодаря за поздравите на всички!От кога го чакам този момент ако знаете..утре започвам с по мъничко сиренце пък да видим. Rolling Eyes
Я като стана въпрос за млечни, кажете, в какъв ред е добре да се въведат? Или споделете опита си, мами? Сирене?, извара?, кис. мляко?, масло?, пр. мляко знам, че е добре най-накрая да се въведе.

# 184
  • Варна
Да ви дзакна преди да си легна.

Лика, вярно не ще й е лесно на таз булка Светлана. Кой каквото си надроби-да си го сърба. малко крайно, но тя самата каза, че ен съжалява за нищо. Айде, няма повече да коментирам сериала за възрастни.  Wink А постингите ти са си само в твой стил!!!  Peace

На мойто мъж това не му е основната професия. Хоби да го наречем или по-точно допълнителна работа. Основната го ангажира през седмицата, съдийството през уикендите, а аз? Май само нощите останаха...  Joy Joy Joy

Дес, и аз се моля да сме здрави, че ... А Вяра техничарка, а? Лошо няма. Да не спирате на детето техническия устрем, аааа!!!  Party

А всъщност прясното мляко кога го дават по схемите за въвеждане, че не помня (пусто ЕГН)...

Лека и спокойна нощ!

# 185
Благодаря за поздравите на всички!От кога го чакам този момент ако знаете..утре започвам с по мъничко сиренце пък да видим. Rolling Eyes
Я като стана въпрос за млечни, кажете, в какъв ред е добре да се въведат? Или споделете опита си, мами? Сирене?, извара?, кис. мляко?, масло?, пр. мляко знам, че е добре най-накрая да се въведе.
Значи на мен доцентката ми направи следната схема,засега само за:
краве изкиснато сирене 1/2..1..2суп.л.=30гр.достигнати за 5 дни.
краве масло 1/4..1/2..1..2ч.л.=10гр.достигнати за 5 дни.
Ей на сега пека на госпожицата сухари за попарата утре,макар че още се чудя дали да не и сложа сиренето в картофено пюре примерно.. newsm78
lika утре ако затръгвам към вас ще звънна задължително,но първо имам малко задачи да свърша,та дано се вместя във времето.. Rolling Eyes
Des мен ако питаш им е малко т'ва на Сървайвърите..! Wink Парите така лесно няма да им дадат.Ех какъв фен бях на "Фактор страх"-там наистина си беше гадничко,но и наградата си струваше.
А това бебче Амбър е прелестно! Hug Светланата нещо хич не ме кефи,то бива хормони бива,ама захапи една версия и си я подържай.. Stop
Сори за оff-asea woman знам за прясното мляко че е след 1-1,5г.Нали има АМ за деца от 1-3г.съобразено с нуждите им,мисля такова да давам занапред,ама знам ли и аз. newsm78 Да кажат и другите мами с по-големите дечица кога и какво са давали.. Rolling Eyes
aneta_al по принцип и двамата искаме още едно детенце,макар че мъжО ме "заплашва",че сме щели да караме до момче.. Mr. Green Ми каквото си го направи в крайна сметка,и дано стане от втори опит че не смятам да раждам след 35  Mr. Green (не за друго-страх ме е от амниоцентезата..) Sick

# 186
Здравейте и от мен в таз късна доба,но сега успах татето и бебка,а синковеца още играе с пустите му костенурки нинджа,в леглото по пижама  Crazy
ilindi4ka еми объркала съм се ,но все пак да си кажа  Embarassed .
lika и аз,и аз мила,и аз съм Скорпион  Mr. Green
ira_ic  welcome
Telma   чакаме снимки мила и весело изкарване.
aneta_al предполагам въпроса ти е към мамите с едно детенце  newsm78 ,но.... нищо ,че имам две-аз искам още едно.Мъжа ми обаче каза така-"Направил съм мъжко,сега направих женско,третото ще са близнаци-ако си съгласна ок"  Mr. Green(шегичка де). Аз естествено мисля,ако решим да имаме още едно детенце,живи и здрави да е ,когато Стаска стане поне на 3 годинки,но.... ще поживеем,ще видим.Ако малко се оправят нещата със заплатките и положението в Бг,за да са подсигурени -съм готова.
 В този смисъл да ви питам вие какво мислите-смятате ли,че трябва да подсигурите децата си newsm78,в смисъл  жилище
galita мисля че може би -сирене,масло,извара,к. мляко
sea woman ,пр.мляко знам,че е след 1 год.,даже и по-късно,но .... ние вече го пробвахме Embarassed.Да ви кажа-днес правих макарони на фурна и тя си хапна и то с какъв кеф ooooh!Еми батко й яде,а на нея лигите и текат-как да не и дам ,но да ви кажа от млякото с ориз,и него врътнах днес-не смях да и дам.
БОДЛИВКА  ,Дес и аз ги гледах.Егати гадостите,даже ядоха очи от крава и какво ли не още  ooooh! .А за Амбър -супер бебе.Спомних си и двете раждания и усещането като видиш бебока  Heart Eyes.А Светлана и мен не ми се нрави,но да ви кажа съм без думи-нито ще я съдя,нито ще я подкрепям,защото да пази Господ,ама и аз имам деца,а и незнаем от кой ъгъл ще ни излезе заек и на нас.
Мацки,утре отивам на село ,че има работа  Mr. Green.Така,че ще ви пожелая приятни разходки утре,а вечерта ще се отчета.
За сега лека нощ от мен,по- късно може и пак да намина,че нещо не ми се спи още  Whistling

# 187
Аз с всичко ново действам много внимателно, заради пустата алергия, и с млечните ще е така, и най-вероятно ще решавам в движение, но прясното определено ще е най-най-последно! Ако не се лъжа, съм чела /както и Бодливка казва/, че се въвежда след годинка и половина, а и по-късно, заради евентуална алергична реакция!

Ето малко линкчета за киселото мляко

а, ето тук темичка за прясното мляко
в един от последните постинги има доста линкове

ето полезна табличка за въвеждане на храните по месеци
и продължението

галита
- Ле-ле, ама при вас вярно цяло нашествие от раци! Голяма веселба ще да е! Благодарско за инфото! Ще посетя този магазин и ще се обзаведем, и ние!

Бодливка
- мила, ако се вместиш във времето, непременно звънни, много ще се радвам да се видим! Кажи, само по кое време горе-долу, защото и при мен се натрупаха задачки-закачки, и да ги разхвърлям през останалото време, че утре татито ще има гости за РД и трябва да се свършат! Сутринта със сигурност ще излизам, но тел. си е в мен!

пепи
- и ти от групата! Супер!
Значи редактирам - лика, пепи, вивка, илиндичка!

Лека и спокойна нощ, и сладки сънища на всички!

Последна редакция: сб, 28 окт 2006, 00:01 от lika

# 188
Eeee, момичета, невъзможно е да ви изчете човек, какво правите hahaha А хем времето е хубаво Mr. Green
Телма - за утре ви пожелавам много хубва ден  bouquet
ira_ic - добре дошла  bouquet Ти не пишеше ли в Надежденската тема newsm78
Малвина - хайде разписвай се от врме на време Wink
За млечните аз мисля да давам сирене, масло, кисело мляко, а прясно със сигурност след 1,5 г.
За зъбките Хамомилата много помага, тези които не сте давали , пробвайте Peace
А за 2-ро дете, засега  Stop Сложила съм си Мирена, трайността й е 5 години Mr. Green
да ви се похваля тази вечер Алекс за пръв път се изправи сам в кошарата, изчака да си дойде татито и тогава Mr. Green А тати имаше нужда от памперс hahaha
Изчезвам в леглото, че просто вече 2 не виждам, сигурно по не седмица не съм си лягала преди 1,30 Crazy

# 189
...А за 2-ро дете, засега  Stop Сложила съм си Мирена, трайността й е 5 години Mr. Green
да ви се похваля тази вечер Алекс за пръв път се изправи сам в кошарата, изчака да си дойде татито и тогава Mr. Green А тати имаше нужда от памперс hahaha
Изчезвам в леглото, че просто вече 2 не виждам, сигурно по не седмица не съм си лягала преди 1,30 Crazy

Браво на Алекс, добре е посрещнал татито! Стават все по пъргави, милите!
Кажи Ханомила по колко топченца даваш и ако можеш спадели, и за Мирената, че се замислям сериозно и аз да предприема подобна стъпка! Близка моя приятелка принудително си прекъсна една избързала бременност, след първо дете, и като знам какво преживя ...!

# 190
  • Madrid
Бодливка,чудесно!Сега мога само да ви пожелая приятен апетит! Laughing
Пепи,ама няма проблем,моля те! Heart Eyes
ira_ic,здравей,дано ти е приятно тук!
Телма, Peace,да мине по вода!
Анета ал,просто е изключено засега второ бебе ooooh!Аз сега едва се справям с къщата и детето, и съм така зациклила,а пък друго да е на път-пълен абсурд!Та в този ред искам да ви запитам и вас,защото вече пуснах тема в кърмаческия и там мамите ме успокоиха:закъснявало ли ви е,след като веднъж  се е възстановел цикъла,защото миналия месец ми дойде за първи път,а сега вече 8 дни...няма. Rolling Eyes
Галита,сигурно няма да съм ти от полза,но тук дават кисело мляко 10-ти месец,специално пригодено за бебета.За сирене и масло не се споменава нищо.Има и прясно за деца след годинката.Отново пригодено.
Клео,хубаво ви е зарадвал Алекс! Grinning
Sea Woman,да е жив и здрав юнака!Само така! Party
Добре,хайде отивам да прегърна възглавничката,лека нощ и от мен! Hug

# 191
здравейте мами, явно моето бебече е много кротко щом вече си мисля за второ.Незнам, но според мен идеалната разлика е 2 години, т.е. като стане Алекс на 1,2 и три месеца.Е, ще видя какво ще мисля по въпроса като проходи.Целувчици на всички бебоци и приятна разходка през последния слънчев ден, аз лично смятам цял ден да съм навън. Two Hearts

# 192
Привет от още един СКОРПИОН.Включете ме в списъка на опашатите.Като гледам сме цял отбор!!! Grinning

аneta al,имам си 2сладурчета,определено эа 3 не си и помислям.Снощи под въэдействието на ББ мъжът ми эаяви,че ако кажа,че съм бременна ще умре от кеф. newsm78

Клео-80,сподели эа Мирената,мойта гинеколожка ми я препоръчва.Тъй като ми е болеэнен и продължителен цикъла таэи била подходяща.Чух и эа такива със сребърно покритие.Сега съм с Ясмин и ми минава беэ подути кореми,болки,напрежение в гърдите,което ми е доста непоэнато.Каэват,че като родиш се оправяш е две родих и същата работа.

galita,сирене и масло слагам в попарата,но иэкиснато сирене.Кисело мляко също давам вечер,но аэ го кваса,не давам купено.Иэвара не съм давала,а прясно мляко след 1год.Какво съвпадение и аэ работя в Бокал в магаэина в Люлин съм управител.

Ние сме много кисели,сега е спокойно,эащото спи.Снощи преспа от 9-10.30 после рев 2часа.Эаспа и цяла нощ проплаква,върти се,но добре,че нямаше Т.Иначе вчера към 5.30имаше 37.1 това нали се счита за Т?Лошото,е че не иска да ходи при никой,нито при баща си нито при батко си.Като я гушне някой от тях эапочва неистово да пищи,сякаш не ги поэнава,та снощи ми гръмна главата в буквалния смисъл.

Лек и спокоен ден.

# 193
  • там където ме зове сърцето!!!
Здравейте момичета!
VIVKA ха честита ти клавиатура!  Щом е такъв номера,пусни го Калоянски да повършее в колата,или около уредбата..примерно. Mr. Green
Мерси!То се започна с ютията,после клавиатурата !Сега съм му дала  да вършее из апартамента ,та дано ми купят къща Grinning!Ама мнооого съм скромна Joy
ira_ic  , добре дошла ,на теб и твоето бебче!
aneta_al по принцип и двамата искаме още едно детенце,макар че мъжО ме "заплашва",че сме щели да караме до момче.. Mr. Green Ми каквото си го направи в крайна сметка,и дано стане от втори опит че не смятам да раждам след 35  Mr. Green (не за друго-страх ме е от амниоцентезата..) Sick
Ами ако изпълни заканата Joy???Та по този повод да ви разкажа една весела история(май зависи за кого де)
На изписването на племенницата(зет ми така се надяваше тя да е момче ,защото имат едно момиче),чакаме в чакалнята с още един татко ,който държи два карамфила и нервничи ,че дошъл първи ,а последни ще ги изпишат .В това време излиза сестрата и носи неговото бебче , човекът с камерата снима , а зет ми пита майката:
-Това първо бебе ли е ?
-Пето- отговаря майчето
-Кое -пита зет ми ,а ченето му е увиснало от недоумение
-Пето-усмихва се жената
-Друго ще има ли -нахалства нашият
-Аааа,не, това е момче-гордо отговори таткото
При което аз успях да уловя с фотоапарата увисналото чене и учудената физиономия на зет ми! Joy
aneta_al, страхотно е щом се чувстваш готова за второ.  bouquetАз се чудя за трето(за сега се майтапя),но ако ми подарят къща, може и да се замисля сериозно. 
pepi, често казано не съм се замисляла дали трябва да ги подсигуря.Животът е толкова променлив, че никой незнае какво ще стане и къде ще бъде утре.За сега имам възможност,но утре.....
За зодиите- аз живея с едно теле Joy(тоест мъжО е телец-мисля, че тази зодия за мъж е страхотна(поне пасва на благият ми нрав  rotfImbo) ) и две козлета( децата)
ilindi4ka, мисля ,че след като ти е дошло само веднъж ,може ида има избързвания и закъснения,докато се нормализира напълно, но ти си имай и едно на ум!Дано всичко е наред и да ти дойде!На мен ми дойде на третия месец(въпреки кърменето на повисване) и ми е закъснявало, но само с 3-4 дни, сега съм със спирала и май не мога да съм критерий.
Да се похвалим и с ново умение- пусна се и танцува без да се държи.Досега като танцува или върти ръчичките като стои седнал или си друска дупе като е прав и се държи.Сега прав друска дупето и върти ръчички, 1-1.30мен след което тупна . Като го видях в първия момент изтръпнах ,че ще падне ,а в следващия бях доволна от постижението(пусто майчино сърце).
Весел и щастлив ден ви желая!

Последна редакция: сб, 28 окт 2006, 19:26 от VIVKA

# 194
За хамомилата Лика аз давах по 3 зрънца на обяд и вечер преди лягане.
За Мирената - това е хормонална спирала, съвместима е с кърменето. Аз преди да забременея пиех хапчета, но сега няма как. И понеже тази спирала отделя хормони само локално , на нивото на матката няма проблем да се сложи на кърмачка. Препоръчва се за жени с по-тежък и продължителен цикъл (като моя). Тези , които я ползват казват , че им било по 2,3 дни Laughing Струва 270 лв, но е за 5 години и като си направи човек сметката излиза доста по -евтино от хапчетата, по около 5 лв на месец.
Илиндичка, мисля, че е нормално това с цикъла. на някои мами, коит кърмят даже им идва веднъж и после чак след няколко месеца пак Peace
Vivka, браво на танцьора  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт