Есента дойде,януарчето расте!!!

• 9 081
  • 291
  •   1
Отговори
# 210
Привет от мен!
Моята мама ми беше на гости от Бургас за няколко дни и днес я изпратих Sad Тя е скорпионче, аз може би за това толкова много ги харесвам... в този ред на мисли, Лика  bouquet

Галита и аз съм Рак пък Simple Smile Бояна е Стрелец, а по термин трябваше да е Козирог Simple Smile

Малвина, поздрави от мен Simple Smile Твоята сладурка много пораснала .. като си спомня как си гледахме коремчетата на училището за бременни ...Simple Smile Както каза Телма на срещата, това са тези, които бяха в коремите Simple Smile

За спането на Бояна -  заспива много трудно след девет, спи до 7 сутринта, с около десетина събуждания, някои за по повече от час ... Днес през деня е спала 2 пъти по половин час... Винаги по малко спи, но сега е ужас ... Давам от чайчето на ХИП, което е с лайка+липа, а и от 2 дни добавям маточина, ама за сега полза няма ... А уж маточината страшно успокоявала, може би трябва да се пие по-дълго newsm78
sea woman , защо имам усещането, че съм те срещала newsm78

DIVA_ORHIDEQ , и мен ме пропускат с поздравите за кръгли месеци, но какво от това? Даже не бих го нарекла пропускане... Както беше писала 7of9 преди, ако ме пропуснете за първия рожден ден - на 15 декември му мислете Simple Smile

# 211
  • София
За облекчаване на зъбоникненето, нашата педка ни предписа хомеопатични свещички - Vibyrcol, ...
здравейте мами,
само да кажа, че съм не съм разчела добре горното лекарство от рецептата, казва се Вибуркол (Viburcol), днес ги купих, ама забравих да й сложа сега преди лягане  Confused Въпросните свещички съдържат също камомила, беладона и още няколко неща ... за показания пише, че е при състояния на нервност при нормална и повишена Т.
Дано помогне на някой, а ако видим зор нощес ще й слагаме и ще кажа резултат.
Да ви се оплача от поредната ни криза на зъбите - снощи Вики ни държа будни до 3 ч.  Rolling Eyes #Crazy то беше рев, то беше чудо. Преди това си заспа нормално към 22 ч., но почна да се буди през 15 мин. и да иска само с цица в устата да спи (не да яде) Sick Направо бях откачила към 2 ч. нощес от постоянно ставане от спалнята с нея и слагайки я в нейното легло след което тя се будеше  Shocked А ме е хванал ужасен грип и едвам дишам и си стоя на краката  #Crazy Та, в крайна сметка се преместихме с баща й в хола да спим като я оставихме да заспи с рев, ама бая си порева (и въобще не чувствам угризения  Close, черна ми беше направо), но някъде към 3 ч. е заспала и ние сме поспали та чааак до 7 ч. ... и така цял ден не пожела да спи на друго място и без цица в уста  Close (за около 1/2 - 1 час).
Гледах снимките в албумчето - големи сладури бее!
DIVA_ORHIDEQ , и мен ме пропускат с поздравите за кръгли месеци, но какво от това? Даже не бих го нарекла пропускане...
И аз така - естествено във форума (както и в живота) е нормално да се пропусне някой празник, НЕ го приемай лично, орхидейке Simple Smile
Щях нещо друго да пиша, ама забравих - ще искам малко (лечебно) масажче на гърба от мъжа ми и ще лягам, че да видим до кога!

# 212
Здравейте и от мен!
Честит мини рожден ден на Бети и Диди!!! (хехе имаше в Шумен такъв фрзьорски салон, с такова име)
Този уикенд при нас хич не мина добре. Нито можахме да се разходим и да си прекараме добре, нищо! Мони има ужасна хрема и само се чудихме с какво да я лекуваме Sad Днес беше много зле, плачеше и не можеше да заспи, защото не може да диша. Изкарах я малко навън и цялото и якенце беше мокро от лиги, понеже не може да диша през носа и е с отворена уста и и текат лигите Sad Кошмар. Дано се оправя по-бързо, че направо ми е черно пред очите.
И аз като вас се забавлявам във форума, добре че е той! Толкова ми е приятно да си чета нещо, да си разглеждам...
DIVA_ORHIDEQ , за да не ни пропусне някой случайно гледам да почерпя по случая!  Mr. Green Така, че те съветвам и ти така да правиш Wink Понякога наминаваме набързо и не поглеждаме кой е рожденика днес, така че мама е хубаво да отбележи, за да се зарадваме заедно всички за порастналото и дете! Wink
galita Съчувствам ти за изминалата нощ Sad Този зъбоникнещ период е толкова отвратителен  Close Пожелавам ви нощес да се наспите и тримката добре!
Хайде аз мисля да си полегна, че не се знае тази нощ колко пъти ще ставам и аз като вас Sad

# 213
  • ... някъде преди лудницата ... до църквата!
Здравейте и от нас по късните доби!

лилия - ти като казваш, че работиш в Бокал, да разбирам ли, че ходиш на работа? Ако е така, има ли при вас от тези наколенки за бебчета? Да кажеш как е минал пикника?!

вивка - ама много музикално и танцувално ти е момчето, още от малко има музикален слух! А, така както го разправяш си го представям какъв е сладур!

клео - благодаря ти мила, за споделеното! А, след като си сложи спиралата имаше ли някакви странични ефекти - кръвоизливи, главоболие или нещо друго неприятно? И, още нещо /ще ме извиняваш, но съм много невежа по този въпрос, макар, че от вчера доста прочетох/ - като ти слагат спиралата, много ли е неприятен дискомфортът и освен това, четох, че трябвало някакви конци да се проверяват всеки месец, и се чудя сама ли жената ги проверява или всеки месец при гинеколог трябва да ходи?! Извинявай за многото въпроси!
Гледам снощи ранинко си легнала и сигурно за това си все още на линия! Ама добра нощ си избрала да си подремнеш - и един час бонус печелиш!

бръмбърче - благодаря ти миличка! А, относно татито - сигурно мъжете около него, благородно му завиждат за жената до него!
Гледам и везнички доста се събрахте ...
Та, по този повод, като съм го почнала списъка, да допълня:
двойки от една и съща зодия - клео, пеперудка, лика, галита
от семейство Скорпионкови - лика, пепи, илиндичка, вивка, лилия

ниуния - добре сте пораснали! Да цункаш малката сладурка Мими от мен! Значи теб те слагам към списъка с еднозодийни двойки ...

лисанка - да не чуе дявола /пу-пу/ все така добре да се приспивате с малкия юнак!

sea woman
- гледам утре гости ще си имате! Айде, дано наистина успееш малко да отмориш, а не два пъти повече да се умориш! И, голямо благодарско за вълничките ~~~~~~~ ех да дойде лятото и живи и здрави да сме, че да ги видим на живо!
А, що се отнася до изолацията - времето работи за вас! Виж изчака ви да я поставите, че тогава да дойде студената вълна! А, аз се чудех, защо е още топло! Сега насериозно - много добра инвестиция си е това! Ние миналата година слагахме и сме много доволни!

pepita78 - наистина отдаван не си писала, но пък ние сме тук и като имаш време драскай някой ред!

Дес - изтърпи още два дни и сме в новия месец! Айде горе главата, всичко ще се нареди, а аз се чудя, то с това малко, усмихнато и пъргаво, учещо се да ходи човече, кога ти остава време да мислиш за проблемите! Гушки!

Роситка - сърдечно благодаря и ти връщам жеста тройно  bouquet  bouquet  bouquet Heart Eyes! Целувки на Боянче!

DIVA_ORHIDEQ - напълно подкрепям момичетата, а думите на Роси, мога да кажа, че са и мои! Не виждам смисъл да се обиждаш или още повече да се сърдиш, за това, че е пропуснат поредния мини рожден ден! Наистина най-важното е след има-няма 2-3месеца, нито едно празнуващо 1вата си годинка човече да не бъде пропуснато, а и неговата мама, защото за нея празника е най-голям! И, аз понякога пиша и никой не ми отговаря /даже и с питането ми от онзи ден, така стана/, но то вероятно е от това, че никой не е запознат с питането ми или просто не е допрочетено, така че без черни мисли, моля! Определено не мисля, че тези които се познаваме лично по някакъв начин игнорираме останалите, даже напротив! Аз до преди месец не познавах никого лично и не съм усетила лошо отношение или игнориране!
Айде, стига толкоз съм говорила по този въпрос, че се дразня!

галита
- дано поспите миличка! Искренно ти съчувствам и Алекс имаше наскоро такива две поредни нощи, а и през деня беше един ... !

пеперудка - милата Симонка, още ли не се е оправила? Дано успее скоро да я пребори тая настинка!
И, аз подкрепям мнението ви с Дес за това, че форума действа разведряващо, но нещо напоследък имам все по-малко за него!

Сега на свой ред малко да се пооплача от мойто синче. От сряда насам, почти нищо не иска да яде, освен цица! Просто ме побърква лекинко, а и постоянно хленчи и всичко що докопа му е в устата. Уф, да избиват тез зъби, ама найси, никъде не виждам да има признаци на новорастящи, та незнам!
Иначе днес разпуснахме с един шопинг тур и в резултат Алекс, както винаги намаза най-много. Имаме си нови топли пантофки и гърне, което честно казано незнам защо го звех, но да има, пък дали ще седи ще видим!

Как мина смяната на часовото време. При нас не беше особено приятно. Снощи имахме гости за РД на татито и сутринта Алекс започна да ни ходи по главите, в буквалния смисъл от 06,00ч. Е, няма да ви обяснявам, как се чувствахме след 3часов сън, но него хич него интересуваше, и за да е спокоен, че ме е разсънил добре, най- нахално ме ухапа, след което ме гледаше изпитателно за реакцията ми и започна да ми се смее!

Ето, че станало вече 30ти, а днес е Андреевден!
Честит имен ден на всички и с много здраве и късмет да си носят името!

Еми, това е за сега от мен момичета
Лека нощ и гушки за всички! 

Последна редакция: пн, 30 окт 2006, 01:46 от lika

# 214
Забравих да се консултирам с вас!

Дали е редно да давам месо /изследвано разбира се/ от диви животни на Алекс? Казват, че било много полезно!

# 215
Привет и от нас, че отдавна не сме се отчитали Embarassed
    Йоана е 8250гр; 73 см. От една седмица е болна - има много упорита хрема и започна да кашля. На Ospexin е. Cry
    Иначе се опитва да бърбори - казва "Бебе" и "Тате". Grinning

# 216
Здравейте.
Как сте днес? JoyДобре де добре  ::може би наистина ми се е сторило така или по скоро понеже става кофти времето и затова съм останала с това впечатление Joy :: :: :: ::Деска ухааа  за грешките не бях забелязала скоро ,че не съм правила :35.По въпроса за количката за сега стоим ,но в къщи не я свърта на едно място иска да стои права и да и  помагам да ходи .Вчера цял ден беше кисела заради времето  #Cussing out #2gunfire ейто една почерпка
Sea woman newsm51 newsm47 Kissing Heart Kissing Heart Kissing Heart Kissing Heart Kissing Heart lovekiss lovekiss  bouquet  bouquet

Последна редакция: пн, 30 окт 2006, 09:29 от DIVA_ORHIDEQ

# 217
  • Варна
Ееех, Орхидейке, вярно, че в последно време постингите ти са "по-Правописни".  Wink Ама са сладурски с тези малки оплетени думички в словореда.  Grinning

А на Лика не мога да се начудя как успява все по нощите да пише толкова подробно, внимателно и ... само в неин стил. Много е приятно. Другите да не се обидят сега, че не пиша за техния стил?! smile3534 А за дивото месо - не сзая нищо по въпроса и съжалявам, че не мога да съм полезна.  Hug

Андреевден не е ли след месец - на 30-ти ноември?  newsm78

nenepygka, има всякакви дни. Лошо, че този слънчев уикенд не е бил толкова приятен за вас, но и това ще мине.  smile3525

sea woman , защо имам усещането, че съм те срещала newsm78

А, не знам, но ако се сетиш-чудесно! Сега ще се върна в албумчето да видя ваши снимки, та да помисля и аз... Пиши пак, ако изплува спимен!  smile3503

Не мога да си регулирам биологичния часовник ! Все връщам, старо време, ново време... А по новото вече ставаме в 6!!!  smile3514

nbirthdayЧестит минипразник на днешните минирожденици!!!  newsm67

Последна редакция: пн, 30 окт 2006, 09:52 от sea woman

# 218
Здравейте сладурки и сладурчовци!
sea woman да както са казали другите кръщрнка правихме в събота, та за това отивах да се подготвям. Аз го бях споменала много мимоходом, така че е нормално да пропуснеш  Wink
Та значи и аз си имам вече Боянче-Християнче! Черпя ви ама сега ще бързам да понапиша нещо пък картинки довечера!
Времето беше като по поръчка освен за саниране хубаво и за кръщенка  Mr. Green
Боянче беше послушна и много чаровна - снимки пак довечера, че са огромни и ще трябва да ги намаля преди да ги кача в нета, а снощи се върнахме късно от Пазарджик и не остана време.
Малката сладурка само малко плака от попа, като я взе да я топне, но се успокои после и падна голяма веселба. Има нови дрешки и злато предимно  Laughing Имах си и известни притеснения, но така е по нашите празници - никога не са минавали гладко заради моите родители, но какво да се прави човек не си избира родителите  Rolling Eyes да не ви занимавам с това.
Лика - малко си се пообъркала за Андреев ден - на 30 Ноември е той!
Диво месо - ми знам ли според мен и козите дето ги пасят на село незнайно къде и те са диви, ама ги ядем  Laughing
За млечните - аз вчера дадох козе кисело мляко с малко плодово пюре - ама много и хареса на малката и след една седмица мисля да давам и извара от козе мляко, пък с кравешките ще почакам още месец два. Не знам за реда, аз така реших.
За спиралата и аз се чудя, но моя док каза, че макар, че е с локални хормони не я препоръчва на кърмещи жени и ще чакам.
Иначе цикъла от както ми дойде си е доста редовен и безболезнен в сравнение с преди да родя.
За второ бебе - ами аз вече мисля  Mr. Green обаче мъжо не е готов още за тази стъпка, та и ние ще изчакаме сигурно година-две.

На болните бебоци искам да кажа бързо да оздравяват моля!

А я да ви питам като заговорихте за колички, мислите ли, че има смисъл те първа да купуваме нова количка за Бояна. Старата ни я дадоха и вече ми се струва много стара и много ме дразни в интерес на истината. Но дали си заслужава сега да се изръсвам, кой знае като проходи дали ще стои в нея newsm78

А най-новото, което казваме е боте-боте  Laughing много е сладкат Heart Eyes

Хайде желая ви лек ден, после пак ще се включа!

# 219
Упс!!!
Еми, май съм малко с един месец напред - знам, че е на 30ноември, но не знам защо, реших, че вече сме ноември! Извинете за обърквацията!
Нали все още кърмя, та ми е простено! Embarassed

Лека и спорна седмица на всички!
Аз отивам малко по работе и после ще гледам да се включа!

# 220
 Да почерпим и ние,че днес ставаме на 9 месеца

Да ви е сладко  bouquet

# 221
  • там където ме зове сърцето!!!
Телма ,ч е с т и т о Християнче!
Да ти е жива и здрава, ангел хранител да бди над нея и да осветява пътя и, а живота и да е пълен с мноооого красота !

Последна редакция: пн, 30 окт 2006, 16:57 от VIVKA

# 222
  • там където ме зове сърцето!!!
Честит рожден ден ,ani ji!
Честито на всички мини рожденици ,които съм пропуснала да поздравя!
      Честит девети месец на Георги !Да расте здрав, умен и късметлия за радост на мама и тате!

Последна редакция: пн, 30 окт 2006, 12:16 от VIVKA

# 223
Здравейте мамета Hug
Започвам с честитките първо:
Честито на Боянче-Християнче!Да расте все така красива,добричка и мноооооого здравичка!Да слушка мама и тати и да бъде закриляна от ангелчето-хранителче винаги!
Честит мини рожден ден на Георги!Да е живо и здраво юначето! Hug

Честит Рожден Ден,ani ji!Бъди здрава,красива и много обичана!
Лика,май и ти искаш тоя месец вече да го няма Joy Аз също знаех че Андреевден е на 30-ти и тъкмо щях да поздравя именниците и гледам Телма ни вкарала в правият път Grinning.Мерси много  bouquet
За дивечовото месо незнам какво да кажа.Аз лично не обичам много месото ,обаче ако са му направени необходимите изследвания както казваш и всичко е ок,а и на мама и се готвят такива неща защо не Peace
Телма,според мен не си заслужава нова количка - ми те ще тичат догодина като стане временцето за излизане.Може би в нещо друго да ги вложиш тез парички,което ще я заинтригува малката.Ама ти си знаеш де.

Дес - изтърпи още два дни и сме в новия месец! Айде горе главата, всичко ще се нареди, а аз се чудя, то с това малко, усмихнато и пъргаво, учещо се да ходи човече, кога ти остава време да мислиш за проблемите! Гушки!
Оххх ами какво да ти кажа - добре че е това човече,че да се отнасям понякога нанякъде,че иначе.....А аз нали съм се захванала с ен на брой неща и имам чувството, че никое не върша като хората Rolling Eyes Надявам се поне старанаията по отглеждането на човечето ми се увенчаят с успех Praynig Там влагам най-много енергия.
При нас пък от вчера новата думичка е "буки".Обувам я аз да излизаме и и говоря,че ще обуваме обувките и т.н.(че то се върти неможеш го обуеш Mr. Green)и тя казва"буки",след малко пак същото Grinning.И ми стана много интересно и я карам да казва и тя казва.После я питат другите на тях не ще Wink. Обаче определено и това ни е вече в репероара  Flutter
Орхидейка,много вкусна торта си спретнала.Ми ти сън не си спала за да я натъкмиш,че ние като те навикахме (в най-добрият смисъл на думата Hug) JoyМнооооого вкусна е станала,благодаря!
Галита,казваш оставихте я Вики да поплаче,а?И наистина ли заспа сам самичка,без ни едно побутване от мамина страна?
При нас положението е подобно и няма смисъл да се повтарям  Confused
Лелеее,пък тази сутрин към 4 беше такава буря вилня навън,че беше страшно.Помислих си за ураганите по щатите и тръпки ме побиха,наистина наподобяваше някаква страхотия.Из двора ни беше намятало толкова тежки неща дето обикновен вятър не би ги отвял,и вече орехът който ни е отпред няма листа.Всичко занесе из квартала,та не само ние а и комшиите да метат Mr. Green
В момента пак духа,ужасно студено е и направо съвсем се скапва насторението.Няма раходки,няма слънце Sad Еееех дано скоро да свикнем,че това ще е има няма оше 4-5 месеца.
Я кажете,как се забавляват беборанчетата през деня.Ние например - цяла сутрин ходим от стая в стая,аз съм вече без кръст(което е без значение),а тя не спира.Рядко да се заиграе с нещо и то..ооооооооооо да ви кажа с какво Grinning Най-новата играчка е един леген в който сяда свита и изкарва по 5-10 мин там ,но сещате се немога да я оставя и там без поглед,че то се върти и ще тресне кратунката някъде Joy И така общо взето все някой трябва да я води нанякъде,играчките не важат хич Naughty
Aми засега това от нас.Пожелавам ви успешна седмица и хубав следобяд Heart Eyes

# 224
Здравейте майчета Grinning
Благодаря ви за топлото приветстване!  bouquet
ira_ic - добре дошла  bouquet Ти не пишеше ли в Надежденската тема newsm78
Не, в Овча Купел живея и в тази темичка пиша от време на време. Simple Smile

За второ бебе още не се замислям, може би след 3-4 години, кой знае. Wink
За зодиите ние и тримата сме различни, мъжа ми е Овен, малкия мъж е Козирог, аз пък съм Водолей. Simple Smile

Да не пропусна някой, честитя на всички рожедннички, именници и на мини рожденниците ни!
Да сте живи и здрави  всички и много любов и семейно щастие!  bouquet
  bigdance2     newsm67   cheers

Майчета, какво мислете да правите в студеното време.......тази сутрин излизахме за малко обаче беше адски студено и духаше много вятър Sad Свършиха се май топлите дни вече.
За сега се справяме вкъщи......играем си ..книжки четем..бърборим, дано не му омръзват много тези занимания.За бърборенето -  и ние доста "говорим" Laughing - мама, тата, баба, бебе, деде, разни животинки имитира, обаче пък за сметка на говоренето ни мързи много да пълзим, още не се и изправя напълно;прави опити ама за сега не са кой знае колко успешни.Вашите бебоци как се справят с пълзенето и изправянето?

Относно млечните - слагам по-малко масло и обезсолено сирене в обедното ядене, нямаме никаква реакция към тях и от време на време му правя за закуска кисело мляко с бисквити.

Общи условия

Активация на акаунт