Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 83

• 48 178
  • 755
  •   1
Отговори
# 480
  • София
преди 9г слагах зарзио(всъщност тогава беше с друго име, но със същото действие) през два дни докато видяхме сърцето да тупка.
дозите са много малки и едва ли оказват някакво дългосрочно влияние.
само Сигридов май лансира теориите за голямата вреда.

# 481
  • Варна
Аз имах Зарзио на първия трансфер (неуспешен), изписано от д-р Цветков. Не съм чела листовката, защото и без това съм голяма паника..

# 482
Аз четох листовките на всичко и все пак не съм се шашнала чак толкова,макар че всички инжекции и хормони от стимулацията водят до рак или смърт, ама то и на аспирина пише че може да умреш... не трябва чак толкова да го мислим, на който каквото му е писано ще стане със или без лекарства.

# 483
  • Пловдив
През годините съм била на различни препарати преди трансфер след трансфер и на единствения ми положителен трансфер бях на Емграст до 12 гс ,предишните препарати бяха Неупоген след това вкараха Зарзиото и 2019 вкараха и Емграст,но всеки го започва по различно време и го спира различно някой го бият всеки ден други през ден трети през два всичко това го решава лекаря ви,аз лично до 12гс пиех всички лекарства и слагах Емграст,след това ги спрях от раз.Та докога ще слагате Зарзиото зависи от лекаря ви,моят съвет е не четете листовките.

# 484
В момента съм при лекар, на когото вярвам. В миналото съм си патила от сляпа вяра и нечетене на листовките при разни малоумници. Така че сега чета и избирам да се доверя. При първото инвитро като четох документите при стартиране, не помня какво пишеше, ама помня, че ми тръгнаха сълзи. За втория просто ги подписах.

# 485
  • София
Момичета, моля за информация тези от вас, които бият Prolutex подкожно (прогестеронов препарат, преди ЗЕТ съм). Днес ходих в манипулационната и една сестра така ми го наби в корема, че тръгна кръв при излизането на иглата (не знам дали това е нормално, защото ми го слагат за първи път, а досега като съм била Клексан подкожно например не ми е текла така кръв...). Сега мястото на инжектираното ме боли. А утре трябва сама да си го бия по техни думи "следобед". Моля ви кажете вас така ли ви боли от този Пролутекс и кога го инжектирате? Иначе съм на Естрофем два пъти по едно хапче и от снощи на Циклогест вагинално.... Благодаря предварително на всички отзовали се! 🍀❤️

# 486
  • Варна
Не съм си слагала Пролутекс, но един път, когато сама си слагах Фраксипарина потече кръв и много ме боля, и ми стана синьо, което много дълго време стоя. Предполжих, че много бързо и рязко съм я сложила и извадила. Следващите пъти много внимавах, държах кожата между пръстите и бавно вкарвах и изкарвах иглата и не съм имала чак такъв проблем (само малки сини точки).

# 487
Пролутексът е болезнен. Аз лично го бия малко по-встрани от пъпа (на около 4 пръста), защото установих, че там не ме боли толкова. При почти всяка инжекция ми потича кръв, коремът ми е целият в синини и буци. Освен това веднага след като го бия ми се подува и се получава нещо като алергична реакция. Кожата става по-светла в радиус около 3 см. от мястото, където съм забила иглата. Попитах в манипулационната и ми казаха, че е нормално. Също така позволиха да го бия по целия корем, дори встрани в паласките, когато не остане място по корема.
Но хубавото е, че в повечето случаи се бие до 12 г.с. Grinning и се свиква, поне е веднъж на ден.

# 488
Ninfa,да болезнено е, но не ми е текла кръв,явно по-силно са те хацнали, аз моите сама си ги слагам и много внимателно и бавно. След това около боденото място ми е болезнено, но на следващия ден разминава тамън за следващото бодене, но ги редувам ляво и дясно. За сега чак подувания и буци като Nova777 нямам, явно е и до организъм, но болката поне е при всички.

# 489
  • София
Благодаря ви, момичета, за обратната връзка и предоставената информация! Оххх, мале, аз се надявам това да е само до ЗЕТ... А то и след това ли има шанс да продължи?! Ебаси, днес за 6 инжекции кихнах 90 лв, отделно Циклогеста на седмица е още 30, значи едно 480 лв на месец имам само за прогестерон?! Не че няма да ги дам, като се налага, ама предния път например ми биха еднократно някаква мускулна инжекция прогестерон и си бях на циклогест и такова мъчение с тоя Пролутекс не е имало... Кое налага това бодене този път, един Господ знае, а камо ли някой да вземе да ми обясни като на пациент.... Отделно листовката вътре е само на ТУРСКИ език и по дяволите, дори да искам нещо повече да прочета за този препарат, няма къде, в нета също не откривам нищо на български... Трябва на английски да опитам да намеря поне. Страшно много ме е яд, чувствам се неинформирана и малко като опитна мишка, на която само й се казва колко трябва да плати на каса.... Охх, знам, че трябва да мисля положително преди поредната борба, но сега и това с тия увеличения на цените... Много ми е сдухано, съжалявам....Благодаря ви отново за подкрепата! 🍀🍀🍀

# 490
Щом си ги почнала преди трансфер ще си слагаш и след.  Аз в момента съм след ЗЕТ и ги бия 2х1,което ми идва 2 кутии за 7 дни и отделно Циклогест, Дуфастон и още един куп други.  Но майната му на парите, те се изкарват,  важен е резултата,  който за сега е положителен! Успех ви желая 🍀

Благодаря ви, момичета, за обратната връзка и предоставената информация! Оххх, мале, аз се надявам това да е само до ЗЕТ... А то и след това ли има шанс да продължи?! Ебаси, днес за 6 инжекции кихнах 90 лв, отделно Циклогеста на седмица е още 30, значи едно 480 лв на месец имам само за прогестерон?! Не че няма да ги дам, като се налага, ама предния път например ми биха еднократно някаква мускулна инжекция прогестерон и си бях на циклогест и такова мъчение с тоя Пролутекс не е имало... Кое налага това бодене този път, един Господ знае, а камо ли някой да вземе да ми обясни като на пациент.... Отделно листовката вътре е само на ТУРСКИ език и по дяволите, дори да искам нещо повече да прочета за този препарат, няма къде, в нета също не откривам нищо на български... Трябва на английски да опитам да намеря поне. Страшно много ме е яд, чувствам се неинформирана и малко като опитна мишка, на която само й се казва колко трябва да плати на каса.... Охх, знам, че трябва да мисля положително преди поредната борба, но сега и това с тия увеличения на цените... Много ми е сдухано, съжалявам....Благодаря ви отново за подкрепата! 🍀🍀🍀

# 491
Преди имаше прогестерон депо - мускулни инжекции. Те се слагаха веднъж на 5 дни, поне при мен. За съжаление свършиха и казаха, че няма внос. Затова сега слагам Пролутекс, който е по-скъп. Успокоявам се с това, че може би е по-пречистен. Възможно е да го спрат и по-рано, но аз ще го бия до 12 г.с. Всичко зависи от нивата на прогестерон, които в моя случай бяха ниски и трите пъти, в които ги изследвах след положителния тест. Затова ще го бия поне до 12 г.с. и се надявам след това да го спрат.

# 492
  • София
Мерси много, момичета! 🍀🍀🍀 Значи ще се запася с търпение и...явно трябва и доста средства.... Не че досега не сме потрошили вече хиляди в тази посока, но както и да е. Благодаря много за информацията и споделения опит! Ще стискам палци в такъв случай нивата ми на прогестерон да се вдигнат и да видим какво ще излезе... Дано само има мечтания положителен резултат! 🙏🍀❤️

# 493
Зарзиото се слага за да стане лигавицата възможно най - лепкава и да няма отлепяне на плацентата и т.н. Поне така ми обясниха на мен. Аз го бих до 10 седмица след това ми спряха Зарзиото и Естрофема иностана прогестерона до 6 месец пих утрогестан след това го спрях. При нас също се получи от първия опит при доктор Тихомирова по мъжки фактор сме. Аз съм много доволна от отношението ѝ, много е директна и ясна и най - вече бърза. Радвам се, че ни се падна такъв лекар. Живот и здраве до месец, месец и половина чакаме една малка бандитка благодарение на нея и пак бих се върнала ако се наложи в клинката независимо от цените. Защото 2 години чакахме в клиника в провинцията докато положението и лечението на съпруга ми ставаше все по - зле. И хората там бяха много мили и усмихнати ама не ми свършиха никаква работа. В момента давам около 300 лв за лекарства на месец, но поради други причини - по време на бременноста ми отказа единия бъбрек, другия е на предела да откаже и той и отделно съм с тромбофилия. Вярвайте, че нещата ще се случат колкото и пъти да пробвате, знам че е трудно, но бъдете спокойни, нищо не зависи от вас, от това дали след трансфера ще лежите, ще бачкате(ако работата ви не е тежък физически труд)ще сменяте чаршафи и т.н. Моят съвет е не казвайте на никой за това което преживявате или предстои, хората са нетактични, питат постоянно какво става, има ли напредък, мислят си че ви въртят и задават рандом въпроса и най - лошото, което чу една приятелка след 12 години опити за бебе и накрая успешен такъв с ДЯ беше “то нали не е твое и да стане нещо какво се притесняваш”. Ние успяхме да се опазим от всички и минахме много по - лесно и без нерви и психо драми през този период. За да има здраво бебе е важно то да има здрави и стъбилно стъпили на земята родители. Надявам се да съм ви дала кураж момичета 💚💚 Следя ви от време на време и стискам палци на всяка една история споделена тук. Бъдете здрави и силни, всичко ще си дойде на мястото! 🙏🏻

# 494
Моят съвет е не казвайте на никой за това което преживявате или предстои, хората са нетактични, питат постоянно какво става, има ли напредък, мислят си че ви въртят и задават рандом въпроса и най - лошото, което чу една приятелка след 12 години опити за бебе и накрая успешен такъв с ДЯ беше “то нали не е твое и да стане нещо какво се притесняваш”.
Абсолютно съм съгласна. Направих обратното и всички започнаха да питат, да дават съвети. С течение на времето като все не ставаше, започна много да ми тежи този обяснителен режим. Карат ме да се чувствам сякаш аз се мотая и не правя нещата като хората. В работата ми също стана смяна на повечето колеги и шефката ми, и новите имам чувството, че питат, за да клюкарстват, а не защото ми желаят доброто. Една колежка не се посвени да каже, че нямала търпение като изляза по майчинство да ми седне на мястото, защото е до прозореца. Хората не ни разбират. В това съм убедена 100%. Confused

Общи условия

Активация на акаунт