Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 83

• 48 172
  • 755
  •   1
Отговори
# 495
Аз споделям с моите близки приятели и най- близките ми колеги. За щастие са изключително тактични и съобразителни всички. Благодарна съм, че ги имам.

# 496
Не споделям с никого и аз - имаме доста познати, които също се борят за второ, но неуспешно и не искам да си бъркаме в раните или да се премине в състезание кой ще успее и защо един е успял, а друг не.

Тези пък без проблеми, хич не разбират тези неща и гледат тъпо.

Минаваме сами през това и ми е добре така.

Пуснах ТСХ, гликиран хемоглобин и Б12, последните 2 са ОК, за ТСХ, очаквано Начев пак даде хормона, за да го свалим преди стимулацията. На 21ви съм при д-р Персенска, а на 12ти ММ на СГ, да видим какво му е положението и към края на ноември, дано имаме успешен опит.

Последна редакция: пт, 03 сеп 2021, 12:55 от Charlotte_85

# 497
  • София
Charlotte, извинявай, че така питам, но на теб колко ти е TSH сега? Аз с прием на естрофем за съжаление го вдигам, а преди ЗЕТ Персенска пак ми предписа 2 пъти по един естрофем и не знам просто... Много ми е притеснено...

# 498
В момента, ми е 3, но без прием на хормон.

# 499
Персенска не следи ТСХ. Аз си го пуснах на своя глава, когато правихме ЗЕТ без да пия Естрофем. Преди него имам един неуспешен свеж трансфер, при който приемах Естрофем, но тогава не знаех, че може да вдигне ТСХ. Тя пренебрегва доста изследвания, затова съветът ми е да си ги пуснете, за да не се правят безсмислени трансфери.

# 500
Замислихте ме и мен. Миналата година ТСХ с 1 естрофем на месец /пия ги постоянно иначе нямам цикъл/ ми беше нормално - 1,05 някъде. Започнах подготовка за трансфер и няколко месеца ми вдигнаха дори до 3 на ден. Пуснах аз ТСХ на своя воля и беше 3,3. Начев каза, че е малко високо, но предвид хапчетата е от тях, щитовидната е добре и така.. Свалих после пак на 1, когато нямах трансфер и пак се нормализира на 1, но всеки път преди трансфер го вдигам на 2 или 3 на ден, и взех да се притеснявам, че нищо не ми изписват след трансфер.
Момичета, на вас кой ви ги изписва, защото док след трансфер нищо не споменава за това, а виждам, че си е доста важно и до сега всичките ми опити са -... Disappointed

# 501
  • София
Имам лично написано от Начев, че при ЗЕТ с ДЯ - TSH може да е до 4, така, че много не му се притрисам.
Странното е, че при мен при бременност пада, вместо да се качва, нали уж тогава трябва да се покачи дозата на еутирокса, казах му го -  той каза, че не било възможно - еми явно е възможно защото и двата пъти като съм го изследвала беше по-ниско от преди това.

# 502
На мен Персенска още миналата година ми даде лист, на който пишеше, преди опит, да изследвам ТСХ, та не знам дали го следи, или не, но аз си го следя. Начев каза, че преди опит ТСХ трябва да падне до 1,5, защото стимулацията го качва.
Моят съвет - е да си го следите, също така, пускайте си повече изследвания - Б12, цитомегаловирус и други.
Успех на всички ни желая Flowers Four Leaf Clover

# 503
Пускам си витамин Д, фолат и б 12, като витамин Д все ми е под долната граница, фолат е в долна, а б 12 е в средата. Каквото и да взимам все не мога да ги кача..то хапчета, капки и т.н... Rolling Eyes

# 504
Хубаво е да изследваш и желязото, понеже то пък пада при прием на Б12.

# 505
Аз не съм изследвала TSH преди всеки опит. Очевидно Цветков също не го следи чак толкова изкъсо. Преди последният ми (успешен) ЗЕТ все пак реши да го изследваме и излезе 2.9. Нищо не ми изписа и каза, че за него е ок.

# 506
Момичета, последните месеци /не знам дали не е от хапчетата/, но ми прави впечатление, че ми идва цикъла, върви ми 3-4 дни и аха да спре и изведнъж пак тръгва барабар и с болките в корема все едно ми е първи ден. Кара ми един ден и после спира вече. Аз ли психясах вече не знам Anguished

# 507
И аз забелязах нещо подобно. Но не мога да го свържа с конкретни стойности на хормони, защото не съм ги изследвала. Страх ме е. Само евентуално с продължителност на менструация и БТ.

# 508
Момичета, колко ще струва един ЗЕТ, че нещо не мога да се ориентирам?
Размразяване-300 лв.
Ембриотрансфер -500 лв.
Нещо друго трябва ли? И не мога да открия цената на РВМС.

# 509
PBMC не се знае как го водят или го няма в ценоразписа. Последно казваха че е 280лв и уж нямало промяна след новите цени, ама още май няма някой тествал го...

Общи условия

Активация на акаунт