Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 83

• 48 256
  • 755
  •   1
Отговори
# 270
Момичета, преди трансфер искат ли пак антигенен тест? Вчера ми беше пункцията, а трансфера ще е четвъртък.

Преместете се при друг доктор.
Успех, момичета!  Аз за пореден път съм разочарована от Персенска. Отново неуспешна пункция. От общо 8 направени от нея. Две от тях са с 0 Я. Останалите с по 1,2 Я. Уж с добро качество, а на 3,4 ти ден от оплождането спират развитие. Док не търси причина, лечение, изобщо никакъв интерес. Кара по течението. Никакво обяснение, ако попитам нещо, тя едвам ми отговаря. Изобщо не е честно. Надявах се, че вече ще се получи,  но уви. Чудя се каква надежда да имам в "Надежда". Не ми се мести клиниката. Супер удобно местоложение има....на 15 мин. пеша от вкъщи.

Последна редакция: вт, 10 авг 2021, 16:46 от jinchen

# 271
И аз споделям мненията по-горе.От първия ми ден в Надежда се чувствам като в конвеир.Повече от 10 минути никога не съм стояла в кабинета.Още на първия ми преглед чух че с ИЯР е невъзможно чудо да се забременее.Аз съм с ИЯР и въпреки това на всеки преглед имах по 2-4 антрални фоликули и стигнах до свеж трансфер на бластоцист за жалост без имплантация.
Направи ми много лошо впечатление цялата предубеденост че с ИЯР, никой няма шанс.Дори на първия ден когато ми се обадиха от ембриология да ми кажат, че само една яйцеклетка се е оплодила ми казаха да не се надявам, защото нещата не изглеждат добре.Но после ми направиха трансфер на 5 ден бластоцист по мое желание.Просто вече бях взела решение че в Надежда нямам работа и не исках да замразявам и да се занимавам повече с тях.

# 272
То може да имате яйцеклетки но качество няма
Такива толкова опита имам....
И аз споделям мненията по-горе.От първия ми ден в Надежда се чувствам като в конвеир.Повече от 10 минути никога не съм стояла в кабинета.Още на първия ми преглед чух че с ИЯР е невъзможно чудо да се забременее.Аз съм с ИЯР и въпреки това на всеки преглед имах по 2-4 антрални фоликули и стигнах до свеж трансфер на бластоцист за жалост без имплантация.
Направи ми много лошо впечатление цялата предубеденост че с ИЯР, никой няма шанс.Дори на първия ден когато ми се обадиха от ембриология да ми кажат, че само една яйцеклетка се е оплодила ми казаха да не се надявам, защото нещата не изглеждат добре.Но после ми направиха трансфер на 5 ден бластоцист по мое желание.Просто вече бях взела решение че в Надежда нямам работа и не исках да замразявам и да се занимавам повече с тях.

# 273
Аз преди да отида в Надежда бях в друга болница. Там наистина всичко беше на конвейер. Докато аз се обличах зад паравана, викаха следващата пациентка. Аз се обличам, тя отива да се съблича и през това време ми обясняват да си пия хапчетата и след 15 дни пак на преглед Simple Smile И този "преглед" беше за около 5 минути с обличането и събличането - без да преувеличавам. За това 5-минутно "удоволствие" плащах по 75 лева и чаках по минимум 2 часа, като веднъж съм чакала 6 часа. Разбирам недоволството на всички, аз също бих се чувствала така, но просто искам да уточня, че има и много много по-лоши места и лекари. И не правете като мен, а просто си тръгнете още щом усетите, че това не е вашето място. Аз нямам никакви лоши впечатления нито от болницата, нито от д-р Персенска, от която напоследък много момичета се оплакват. Отношението й към мен винаги е било много любезно, макар и да не е обяснителна. Аз съм на 33 и не съм с ИЯР. Вероятно наистина има друго отношение към жените с ИЯР, не знам. Пожелавам на всички да намерите своя лекар и да сбъднете мечтите си.

# 274
Аз си мисля, че 3-4 антрални действително са си ИЯР. Но може и да греша. Съдя само по това, което съм чела тук. Веднъж чух на преглед, че имам 6 антрални, и никога не са ме стимулирали (а аз определено съм с нулев ЯР). Разбира се нещата не са равностойни всеки път. Веднъж може да си имала 3-4, а следващия месец 10. Аз може да съм имала 6 и да е било събитие, след това редовно по един, който още на 8 ден е огромен. Не искам да обезкуражавам, а да потърсите повече инфо/мнения.

Последна редакция: вт, 10 авг 2021, 23:17 от Mandaria

# 275
Това за ИЯР и антралните, мисля, че въобще не е вярно. Двете неща се гледат заедно и кръвното изследване и антралните и отделно инхибина, който беше за качество мисля.Отношението на Персенска е отвратително и нищо ама нищо не я извинява. Относно чуденката за преместване в друга клиника и удобството-Аз така си изгубих две години в удобство. Това не трябва да е определящо! И пак ще се повторя-като нямате година две успех в една клиника, какво още чакате от нея?

# 276
Здравейте, момичета😊
Подготвям се за започване на второ инвитро и очаквам да ми дойде, но точно този месец закъснява 😒. Приемам добавките Ovaboost от месец и се чудя може ли от тях да ми закъснява. Няма как да съм бременна, защото ми премахнаха тръбите преди 3 месеца.

# 277
От добавките няма как да закъснее. Или е ЗФ или е просто така този месец. До 4 дни не е проблем. Колко ти закъснява?
Здравейте, момичета😊
Подготвям се за започване на второ инвитро и очаквам да ми дойде, но точно този месец закъснява 😒. Приемам добавките Ovaboost от месец и се чудя може ли от тях да ми закъснява. Няма как да съм бременна, защото ми премахнаха тръбите преди 3 месеца.

# 278
Трябваше да ми дойде в понеделник /вторник, но и днес няма никакви симптоми, че ще дойде.

От добавките няма как да закъснее. Или е ЗФ или е просто така този месец. До 4 дни не е проблем. Колко ти закъснява?
Здравейте, момичета😊

# 279
Този месец и ние започваме нов опит, като трябваше в неделя или понеделник да дойде (точен си е), а днес се появи та ми промени доста планове... Може да е просто случайност. Не би трябвало от добавките да е

# 280
Si_Yana - ще дойде, няма къде да ходи. Успех на теб и на 🍀🌼Desire 🌼🍀, а пък аз съм утре на пункция. Стискайте палци!

# 281
Успех утре IRusinova. Стискам палци😊😊😊

Si_Yana - ще дойде, няма къде да ходи. Успех на теб и на 🍀🌼Desire 🌼🍀, а пък аз съм утре на пункция. Стискайте палци!

# 282
Благодаря!
Мернала съм в коментарите някъде, че сте по фонда на ЕЦ - ако бъркам ме извини! На напълно естествен ли опитвате или има лека стимулация? Ние започваме опит да извадим Я без стимулация, но АМХ ми е 0.6 и не съм сигурна, че без нищо ще успеем защото не отговорих и на по - тежката... Успех🍀

# 283
Здравейте момичета, някоя правила ли е ПРП на лигавицата в Надежда? Мисля че имаше подобно питане преди време и аз се разтърсих в нета и попаднах на проучване за въпросното ПРП. Подобно е на РВМС-то което правят, взима се два пъти кръв, обработва се и се поставя преди трансфер. Първо лигавицата от 6 мм. нараства на средно 8 мм. и второ, което е по-важно, процента на успешна имплантация и бременност е осезаемо по- висок в сравнение с контролната група. Та някой може ли да пита доктора си практикуват ли го това ПРП на ендометриума в Надежда, че аз съм на преглед чак септември? Ако успея да изровя статията ще ви я пусна, можете да потърсите в нета на английски език е инфото.

# 284
  • София
Да, практикува го д-р Стаменов, Персенска не, за другите не знам, аз за това се преместих при него, с идеята да ми го направи, защото имам проблем с лигавицата след абразио, но до този момент това не се е случило, а вече имам един неуспешен ЗЕТ, слага ми PBMC и преди него още някакво лекарство, което струваше 150.
На първия преглед също спомена, че може да се направи и някакво надраскване, мисля, че каза с лазер, но и това не ми е правено.

Общи условия

Активация на акаунт