Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 83

• 48 254
  • 755
  •   1
Отговори
# 300
Здравейте момичета. От повече от половин година съм при д-р Чапанова. Всякакви лечения са без резултат и не спирам да се чудя дали е правилният лекар. Какви са вашите впечатления от нея? И има ли опция да се преместя при друг лекар в същата Болница? Засега съм се спряла на Персенка или Цветков?

# 301
Аз съм при Чапанова и не съжалявам, струва ми се че именно тя търси причините преди да се хвърля ей така на сляпо. Правихме изследвания преди да стартираме каквото и да е, което ми хареса въпреки нали финансовия аспект на нещата. Лично си я усещам моя лекар, сега при вас може да не е така, ноо бих се замислила преди да я сменя, специално за Цветков и Персенска имаше някои лоши мнения напоследък, които биха ме спряли да се преместя при тях дори и да исках.
Здравейте момичета. От повече от половин година съм при д-р Чапанова. Всякакви лечения са без резултат и не спирам да се чудя дали е правилният лекар. Какви са вашите впечатления от нея? И има ли опция да се преместя при друг лекар в същата Болница? Засега съм се спряла на Персенка или Цветков?

# 302
Зависи и какъв е проблема при двойката. Аз съм при Цветков, с НЯР, ендометриоза, Хашимото и лека ИР, а половинката е с 1% морфология. Тези неща ги бяхме открили преди да отидем при него и след това той не е искал други изследвания. Целта към момента е да успеем да съберем Е, които да оцелеят до трансфер поне... На по-силна стимулация не отговрих, сега съм на ЕЦ (сменя подходи) Говори по същество и ако нямаш въпроси, прегледите минават за 5мин, което мен специално не ме притеснява, защото няма и какво толкова да коментираме. Доволна съм от гледна точка на това, че действаме, но вече съм с едно наум за всеки лекар... На предишните места имаше само разговори, излишни неща и изчакване, което ми загуби много време.

# 303
Аз също съм доволна от Др Чапанова. Пациент съм от повече от години и според мен трябва да си дадете малко повече време. Половин година в доста малко за да се съди за подхода на репродуктивен лекар. Аз имам успех при нея от 3тия трансфер, като досега винаги сменя подхода и лечението след трансфер. Вярвам, че и другите лекари са много добри, но наистина трябва да си паснете с доктора. Успехх!

# 304
Много ви благодаря, ще помисля още малко. Ние реално се водим с неизяснен стрелитет. Аз съм с една запушена тръба и това е. Правихме инсеминация - неуспешна. Предполагам трябват още инсеминации, но просто не си обяснявам защо при липса на реален проблем вече 2 г.  не става. Правихме какви ли не изследвания и всичко уж е ок, та по тази причина имам съмнения за нея.

# 305
Много ви благодаря, ще помисля още малко. Ние реално се водим с неизяснен стрелитет. Аз съм с една запушена тръба и това е. Правихме инсеминация - неуспешна. Предполагам трябват още инсеминации, но просто не си обяснявам защо при липса на реален проблем вече 2 г.  не става. Правихме какви ли не изследвания и всичко уж е ок, та по тази причина имам съмнения за нея.

Здравей Лъвче,
и ние сме със същия проблем(неизяснен стерилитет) ,аз съм 8м при друга докторка,но съм доволна понеже пробваме леките процедури преди да стигнем до тежката артилерия.Инсеминации не съм имала... таймирахме овулацията 3 пъти и не стана и докторката каза,че няма смисъл от инсеминации  и направихме 1 инвитро на ЕЦ,3 дневен имбрион,не се захвана... и сега чакам час да обсъдим стратегията за нататък.
Желая Успех Simple Smile

# 306
Лъвче88, може да опитате на ЕЦ, вместо инсеминация

# 307
Казвала съм го и преди - за мен инсеминациите са загуба на време и излишен разход. Така и така ще се подлагате на нещо - нека е инвитро, защото шансът за успех е по-голям. Просто започнете с естествен цикъл. Но преди това продължете с търсенето на причината. От пролетта съм при Чапанова и съм страшно доволна както от подхода й при нас, така и от нещата, които чета за нея. При Персенска съм минала 2-3 прегледа и не съжалявам, че не останах при нея, не е нашият лекар. Чапанова обърна подробно внимание на всичко предишно - процедури, изследвания, операции. Говорихме около час. Предложи ни как да подходим. Обяснява ми без да я питам дори, а накрая пита имам ли някакви въпроси. Казва ми и кое не е било подходящо за нас при предишния опит в другата клиника. С две думи при нея виждам, че се старае, имам й доверие и съм спокойна.

# 308
На мен в аптеката ми казаха, че имат много странични ефекти. Очаквай болки в гърдите като преди Ц, изпотяване и виене на свят. Аз това имах🥺. Имам позната, която нямаше никакви реакции.
Започнах днес с Летрозол пък да видим... В аптеката попитах за странични ефекти и казаха, че нямат 🤔
Si_Yana не зная за Елонва, не ми е предписван. Успех и на теб!

# 309
  • София
Ама вие сте много интересни хора, как може да искате за 6 мес и хоп да свършите работа и то с инсеменация. То ако ставаше така с вълшебната пръчица болницата щеше да е празна. Това е най трънливия път по който вървим, малко са късметлиите където от първия трансфер са успели не, че не е възможно, но е рядкост. При всеки има нещо което пречи и най-важното е да се изолират причините една по една докато се стигне до успех. Гледайте и мъжете си, защото в болницата много ни им обръщат внимание и търсят основно причината в жената, а тя може да е при него. Четете и се информирайте за да успеете.
Успех желая на всички и вярвайте, че ще успеете, но не бързайте, че нали знаете хубавите работи стават бавно Flowers Four Leaf Clover

Последна редакция: пт, 13 авг 2021, 20:08 от pepita5

# 310
Здравейте момичета, желая успех на всички! Пиша за първи път тук, с надеждата да науча повече относно опита ви спрямо инвитро при мъжки фактор. Имам две инсеминации на естествен цикъл, за съжаление днес при кръвен тест Чхг е 1.44... Пациентка съм на доктор Персенска, която ме насочи към инвитро процедура в деня на инсеминацията ми (спермограмата не беше добра). Въпроса ми е добре ли е да изчакам известно време след процедурите (двете инсеминации бяха последователни) или мога да започна с процедурата?

# 311
  • София
Може да започнете веднага, не е проблем след инсеминация. Щом имате проблем с м-ла при оплождането е добре да поискате селекция МАКС поне да получите качествени ембриончета.

# 312
Благодаря pepita5😘

# 313
При положение че сте с мъжки фактор, защо въобще сте правили 2 инсеминации, а не сте се насочили директно към инвитро...? То ако нямаше проблем при мъжа и при нормален секс щеше да се получи, а някак ми се вижда безсмислено цялото мъчене и хвърляне на пари за тия инсета. Ние сме с мъжки фактор и ни насочеха директно към инвитро. Не знам колко ви е лоша спермограмата, но е хубаво да направите наистина Макс селекция, а и да си доплатите за ИМСИ, двете струват 400лв
Здравейте момичета, желая успех на всички! Пиша за първи път тук, с надеждата да науча повече относно опита ви спрямо инвитро при мъжки фактор. Имам две инсеминации на естествен цикъл, за съжаление днес при кръвен тест Чхг е 1.44... Пациентка съм на доктор Персенска, която ме насочи към инвитро процедура в деня на инсеминацията ми (спермограмата не беше добра). Въпроса ми е добре ли е да изчакам известно време след процедурите (двете инсеминации бяха последователни) или мога да започна с процедурата?

# 314
За някоя бъдеща мама подарявам 1бр.прегнил годен до 07.09.21и 2бр.кринон гел годен до 10.21г.Само лично предаване за Благоевград.

Общи условия

Активация на акаунт