Слънцето все по-силно грее, в коремчето на мама ОКТОМВРИйчето лудее! - Тема 10

• 43 786
  • 739
  •   1
Отговори
# 330
Ако прблемът е в плацентата наистина няма какво да направиш, поне според тези, с които аз говорих, но второто мнение винаги носи спокойствие. Аз останах с впечатление, че изчакват бебчето да достигне определена зрялост или определено тегло и го вадят по-рано ако е нужно. Утре съм пак на преглед (със същия проблем съм) и ако получа повече информация ще ти пиша.

Сега като го написа това и си спомних, че като дойде при мен доктора да ми каже и обясни нещата, каза че плацентата ми е била тънка, черна пред скъсване. Също рових в стари мои коментари тук от тогавашната група и съм писала, че плацентарният ми протеин е много нисък. Ама като казвам нисък при граници от 650 до 4800 моят е бил 411, това горе долу в началото 4-тия месец съм го писала. Представи си кога са започнали нещата при мен и колко дълго  е страдало бебето в корема ми. Цяло чудо е, че изобщо е оцеляло.
Извинявам се, че окупирах вниманието, но искрено си разстроих и ядосах отново на онази некадърна свиня, уж следяла ме тогава. Та пак казвам, търсете лекари и мнения, докато не намерите кой да се ангажира сериозно с вас и да направи всичко възможно, за да помогне!!!

# 331
И аз подкрепям, че трябва още едно лекарско мнение или фетална, но при друг кадърен лекар. Много си карат по протокол и въобще не се задълбочават в конкретния случай и не пускат допълнителни изследвания. Накрая ние си страдаме, а на тях не им пука, просто сме им поредната бременна...

# 332
Ако прблемът е в плацентата наистина няма какво да направиш, поне според тези, с които аз говорих, но второто мнение винаги носи спокойствие. Аз останах с впечатление, че изчакват бебчето да достигне определена зрялост или определено тегло и го вадят по-рано ако е нужно. Утре съм пак на преглед (със същия проблем съм) и ако получа повече информация ще ти пиша.

Сега като го написа това и си спомних, че като дойде при мен доктора да ми каже и обясни нещата, каза че плацентата ми е била тънка, черна пред скъсване. Също рових в стари мои коментари тук от тогавашната група и съм писала, че плацентарният ми протеин е много нисък. Ама като казвам нисък при граници от 650 до 4800 моят е бил 411, това горе долу в началото 4-тия месец съм го писала. Представи си кога са започнали нещата при мен и колко дълго  е страдало бебето в корема ми. Цяло чудо е, че изобщо е оцеляло.
Извинявам се, че окупирах вниманието, но искрено си разстроих и ядосах отново на онази некадърна свиня, уж следяла ме тогава. Та пак казвам, търсете лекари и мнения, докато не намерите кой да се ангажира сериозно с вас и да направи всичко възможно, за да помогне!!!

Погледни си коментара към резултата от БХС,
н крайна сметка това са теоретични рискове който може да се отключат , може и да не се.Същото и при наличие на тромбофилия.Имаш риск, но не е казано че ще отключиш дадената мутация.
В  твоя случай е същото, следиш ли си кръвното, то също е предпоставка за разминаване в дни на бебето,  защото се нарушава плацентарния поток,т.е ако ти трябват 10вдишвания, идват само 8-9.
Според мен посети някой добър специалист по фетална морфология, изпрати резултатите на проф.Кременски-обясни случая- kremensk@yahoo.com консултира безплатно и онлайн.
Най-важното е че бебето е добре, то ще си навакса.Така че споко и стискай зъби, не се ядосвай, много са некадърните лекари.
И това е удобния момент да се докаже че понякога трябва да се обръща внимание и на дребните неща, понеже някой се беше изказал, че се обръща внимание и на най-дребното.Така че дами търсете точните отговори, който ви носят спокойствие и добри емоции.
Стискам палци всичко да е ок.

# 333
  • САЩ
Здравейте! Моля ви ако някоя от вас е имала проблеми с разширени вени и е ползвала някакъв крем за облекчение да сподели какъв. Десният ми крак е много зле: сърби, боли, едвам ходя и все по-лошо изглеждат. Две различни лекарки ми казаха че нямало какво да се направи сега, чак като родя. Едната каза че не била виждала по-лоши вени и толкова. Гледах в американски сайтове, гледах и в български, но на никой не пише че е подходящ за бременни и не ми се рискува. Споделете ако сте ползвали нещо подобно, не очаквам чудеса, а поне малко облекчение. Благодаря Ви!

# 334
  • София
Имам въпрос към момичетата, които са ползвали ергономични раници и слингове. Сега разглеждах слинг Caboo и ергономична раница ergo baby adapt. По описанието разбирам, че и двете са подходящи за новородени, въпроса е как да се ориентирам кое да избера? Кое е по-лесно за слагане, за носене и тн?
И двете категорично не стават за новородено (независимо какво е написал производителят в описанието).
За новородено може само и единствено еластичен слинг или тъкан ринг слинг. Това е.

*Имам 4 носилки, сред които Caboo и Ergobaby. За всички съм ходила да си говоря с консултант, тъй че гарантирам информацията си.

Caboo- след 1вия месец.
Ergobaby- след минимум 4тия.

# 335
Здравейте! Моля ви ако някоя от вас е имала проблеми с разширени вени и е ползвала някакъв крем за облекчение да сподели какъв. Десният ми крак е много зле: сърби, боли, едвам ходя и все по-лошо изглеждат. Две различни лекарки ми казаха че нямало какво да се направи сега, чак като родя. Едната каза че не била виждала по-лоши вени и толкова. Гледах в американски сайтове, гледах и в български, но на никой не пише че е подходящ за бременни и не ми се рискува. Споделете ако сте ползвали нещо подобно, не очаквам чудеса, а поне малко облекчение. Благодаря Ви!

Попитайте дали може да мажете с "троксевазин".Мисля,че няма проблем,но все пак си питайте и вие

# 336
И за мен трябва да се направят изследвания, за да се установи причина за изоставането. На мен дъщеря ми изоставане и пиех протеин. Сега на първата ФМ стойността на PAPP ми беше леко занижена и док обясни, че може да е признак за развитие на плацентарна недостатъчност, което си е причина за изоставане. Тя се развива точно в последния триместър. Може би трябва да видиш и стойностите на този показател. При мен за сега, слава Богу, бебето се развива добре, но аз си пазя режим на хранене с повече протеин и белтъчини, както и пия притвин за бременни Pregnaco, в сайта Zdravis.bg има одробна информация. Там обясняват, че са го давали на жени с подобни проблеми в Майчин дом и значително са подобрили показателите, както и теглото на бебето. Та съветът ми е да потърсиш лекар за още едно мнение и да обсъдите всички варианти, за да навакса бебето теглото.
Относно пъпеши те, вече има български с вкус и аромат, така че може да се намери, но по пазарите, не в големите супермаркети.

# 337
При предишната ми бременност, когато за първи път получих прееклампсия, детето много изостана само за седмица. От най-горна граница падна на ръба на долната. Тогава ми предписа да пия чист пратеин, който се разрежда с вода( който пият и трениращите). Не си спомням колко пъти на ден, защото само от храна не може да се набави толкова протеин. Отиди за второ мнения, ако трябва и в друг град. Ако не си от София и може да пътуваш, тук има много добри специалисти и повечето не биха те върнали, ако им обясниш ситуацията, дори и да си без час. Ако трябва ще съдействаме за намирането на лекар, само пиши. Доста сме от София.

# 338
  • София
Здравейте момичета!
Непрекъснато ли усещате бебетата си, моето като че ли понамали движенията си.
Вчера бяхме на контролен преглед, размерите му са добре. АГ каза да си следя движенията и да не се притеснявам. Но няма как да не се притеснявам. В 24 г. с съм.

# 339
До събота я усещах доста отчетливо и след това нещо много слабо и се притесних, но целия ден следих всеки ритник и се пооспокоих, дочаках си прегледа в понеделник спокойно и се оказа че бебка се е завъртяла седалищно. Така че по-слабите ритници от събота ги отдадох на това.  А иначе няма как да са непрекъснати и бебетата ни спят или просто си играят без да шават много. Аз също съм 24 г.с.+4д
 Другата седмица и аз ще правя обременяване с глюкоза и като ви четах преди останах с впечетление, че ще е кофти изследване, но няма как.

# 340
Аз усещам когато е будна, но май ще е поспалива като сестра си 😊 Рита от време на време, но не и по цял ден. Така че не зная дали е притеснително.
Момичета, аз да ви питам. Малката ми е със сополи от неделя, но мисля че и аз се заразих. Нямам хрема, но ми е отпаднало, имам главоболие и едно напрежение в носоглътката, чувство като че се разболявам. Направих си пак вода с мента и лимон, но някой карал настинка какво сте пили?

# 341
Аз го усещам бебко , когато съм гладна е най активен . Като се наям и заспива почти винаги .
Снощи даже като ставах до тоалетната и се разрита в 3 часа , казах му бързо да заспива и да не се учи от сега да ме буди посред нощите Grinning , но прави ми впечатление че и през ноща и активен , сигурно пак търси ядене . 
Аз сега съм на вълна ядене , сутрин си правя закуска -чушка ,маслини домати , сирене ,яйце и една филия дебел ръжен хляб , в България май само в кауфланд го продават ( той е един много тежък )  . После чай на пукка за бременни . После за обяд овесени ядки с кисело мляко и малини , и от там нататък не знам .... давайте идеи за хапване ?   
За настинка аз бих пила един парацетамол и чай с лимон или гореща вода с лимони за да го пресека.

# 342
Sunshine202 ако последния ти коментар е за мен, а не за МаммаАнна - моята неприятна история е от преди 11 години, вече е минало и заминали и слава богу няма кой знае какви последици за детето ми. Тази бременност ми върви съвсем нормално за сега, дай боже да си я изкарам така до края. Но благодаря за окуражителните думи 🤗

Аз днес влизам в 25г.с. Усещам бебето дост силничко вече, но за сега го определям по-скоро като рядко. И не шава постоянно. Мръдва яко и после пак след няколко часа, а не да го усещам в продължение на няколко минути да речем.

От няколко дни имам суха горна кашлица, кънтяща. При АГ съм на 15ти. Нямам представа на какво може да се дължи, но за сега не ми създава притеснения. Може да е от алергията ми. Някой друг с алергии? Как ви се отразяват сега? Медикаменти приемате ли?

# 343
  • София/Севлиево
И аз като съм гладна бебо е много активен.Също сутрин той ме буди,и вечер като гледам тв доста подскача.Общо взето го усещам през 2-3 часа ,четох че до 4-6 часа без да се усеща не е проблем.Ако е по-спокоен пия малко кола и след няма и 5 минути вече се е раздвижил.

# 344
Момичета, търсите ли педиатър, как става записването, може ли повече информация от мамине вече с опит. Като цяло искам да разбера ☺☺☺☺

Общи условия

Активация на акаунт