Слънцето все по-силно грее, в коремчето на мама ОКТОМВРИйчето лудее! - Тема 10

• 43 729
  • 739
  •   1
Отговори
# 315
Може би обхваща период от два различни календарни месеца.Кажи за какви дати е болничния и кога ти преведоха сумата?
25май до 23 юни и на 27ми имах превод.

# 316
Аз гледах, гледах колички и се спрях на Stokke. Някой има ли впечатления да сподели. Може би ще е на старо, че са доста скъпи 🙄

Ааау така ме зарадва с въпроса си! Аз направих точно така. Исках я много още с каката, но тогава нямах абсолютно никаква възможност да си я позволя дори и втора ръка. Сега реших да си угодя и я намерих в ОЛХ на много изгодна цена със супер много аксесоари. Та я купих преди два-три месеца, за да не я изтърва.
Какви са впечатленията ми към момента? Супер стабилна и маневрена е. В сгънато положение обаче заема доста място и ако колата ти е с малък багажник би било проблем. Тя и по принцип си е голяма, не бих я нарекла компактна, но аз по принцип не търся това в една детска количка. Доста висока е, едно от нещата с които ме привлече, т.к. аз съм 177см и ми е важно. Височината и на дръжката и на кошовете се регулира с поне едно 30см нагоре-надолу. Друго за сега не мога да кажа... А! Взех и кош за кола Stokke Izi Sleep. Бих препоръчала IziGo, понеже Изи слийп е много голямо и тежко - 7кг е празния кош, та като го монтирам веднъж в колата едва ли ще го местя повече. Може да го пусна за продажба и да взема малкия, той е 4кг само

# 317
Даниел Миткови 685953 моя е за същия период.На 8 ми юни получих превод за два работни дни от май.Реално там имаме първите  три дни от работодателя и два от НОИ.На 29.06 имам превод за останалите дни от този болничен за юни.Но кога ще ни преведат парите зависи и от това кога работодателя подава болничния към НОИ.Крайният срок за болничен издаден в май за подаване е 10.06 и е ясно, че тогава няма да получим пари на 8.06.Ако не можеш и утре да влезеш с ПИК кода звъни в НОИ и искай съдействие.Като успееш да влезеш ще видиш какво дневно обезщетение са ти изчислили, за какъв период е тази преведена сума и защо се разминава с очакваното от теб.Аз лично проблем с тях не съм имала. Много рядко, много рядко съм чувала да са сгрешили.В нашата фирма болничните се подават веднага щом ги пратя на Вайбър на колежката, че са ми ги издали, затова и преводите винаги идват максимално рано .Играла съм си и сама да смятам обезщетенията дали съвпадат и ми се е получавала разлика от порядъка на някакви стотинки и то изчислено по-малко от мен..

# 318
Мами, днес бях при АГ и ми казаха, че бебка изостава с цели 11 дни, като на всеки преглед изостава повече. Кръвотока е добър, резултатите от ФМ и БХС също и АГ каза, че засега нищо няма да правим по темата. Да, ама на мен ми стана мноого тегаво, та се чудех дали някой има/ е имал подобен проблем и има нещо, което мога да правя, за да стане малко по-пухкавка?

А причина за изоставането не споменаха ли?
И на ръст и тегло ли изостава или?
По колко пъти се храниш и какво консумираш, това също и от значение.

За съжаление не каза причина. Ям си нормално (3 пъти на ден) съвсем стандартна храна - салати, манджички, плодове. Нямам качени килограми досега (26 г.с.), но АГ каза, че според нея не било от това… и аз не знам какво да мисля…

# 319
  • София
Момичета от няколко дни ми се яде пъпеш, но незнам дали имат някакъв вкус..... Продават и капини вече, но определено нямат!

# 320
Момичета от няколко дни ми се яде пъпеш, но незнам дали имат някакъв вкус..... Продават и капини вече, но определено нямат!

Ами нищо не ти пречи да си купиш пъпеш и да разбереш дали имат, то си е късмет…
Понякога доста се чудя ня някой изказвания в темата

# 321
За съжаление не каза причина. Ям си нормално (3 пъти на ден) съвсем стандартна храна - салати, манджички, плодове. Нямам качени килограми досега (26 г.с.), но АГ каза, че според нея не било от това… и аз не знам какво да мисля…

Значи тая история ми прилича на моята с първото ми дете. Установи се някакво изоставане, една камара изследвания, доплер и не знам си още кво, трима лекари и накрая детето се роди 1500гр, 41см 12 дни преди термин. Между другото и аз не бях качила никакви килограми го 6-тия месец... И това понеже никой не разбра на какво точно се дължи изоставането и съответно никакви мерки не се предприеха. Аз тогава бях много млада и глупава, доверих се, повярвах че проблем няма и бебето просто е по-дребничко. Но никой не беше подготвен за това, което извадиха от мен... Сега е жива и здрава, няма проблеми но шокът беше огромен. Според лекаря който ме изражда тогава е можело да полежа на системи и бебето да наддаде поне още килограм, но за да се случи това някой е трябвало да ме насочи.
Сега ти не се плаши от разказа ми, а си вземи поука от моята глупост и не спирай да търсиш лекар, който ще се ангажира с проблема и ще намери начин за отстраняването му. Не всички бебета се раждат по 4 кила, но е хубаво да ги докараме по 2500 поне ✌️

# 322
#_Snej_  подкрепям те..
Едва ли е нещо моного притеснително, щом на практика кръвотока е ок, може би просто не се усвоява добре получената храна.
Допитай се до второ мнение, най-вероятно не е нещо сериозно, но ще ти трябват витамини

# 323
Мами, днес бях при АГ и ми казаха, че бебка изостава с цели 11 дни, като на всеки преглед изостава повече. Кръвотока е добър, резултатите от ФМ и БХС също и АГ каза, че засега нищо няма да правим по темата. Да, ама на мен ми стана мноого тегаво, та се чудех дали някой има/ е имал подобен проблем и има нещо, което мога да правя, за да стане малко по-пухкавка?

А причина за изоставането не споменаха ли?
И на ръст и тегло ли изостава или?
По колко пъти се храниш и какво консумираш, това също и от значение.

Ако прблемът е в плацентата наистина няма какво да направиш, поне според тези, с които аз говорих, но второто мнение винаги носи спокойствие. Аз останах с впечатление, че изчакват бебчето да достигне определена зрялост или определено тегло и го вадят по-рано ако е нужно. Утре съм пак на преглед (със същия проблем съм) и ако получа повече информация ще ти пиша.

# 324
Не мога да разбера при обсъждане на важни неща в случая момичето е с притеснение,че бебетони изостава,пъпеша ли е най-важен и всякакви такив тъпотии.....
По повод изоставането аз ти писах,аконискаш изследвай витмините и общия белтък...Как ти е ЩЗ?

# 325
Аз също съм на мнение , че трябват да потърсиш още мнения от доктор и то , който ще вземе нещата в свой ръце и да даде адекватен отговор защо изостава и адакватно  лечение . Стискам палми вкичко да се нареди !

# 326
Аз идея си нямам за този проблем, затова си мълча.Само за кръвоток се сещам, но очевидно не е това ...
Lollytea ти от къде беше, ако можем да измислим нещо за свестен лекар за друго мнение, друго не виждам какво 😒

# 327
  • София
Не мога да разбера при обсъждане на важни неща в случая момичето е с притеснение,че бебетони изостава,пъпеша ли е най-важен и всякакви такив тъпотии.....
По повод изоставането аз ти писах,аконискаш изследвай витмините и общия белтък...Как ти е ЩЗ?
Момичета много се извинявам , но не съм прочела за момичето с проблемите!!
😔😔😔

# 328
Аз идея си нямам за този проблем, затова си мълча.Само за кръвоток се сещам, но очевидно не е това ...
Lollytea ти от къде беше, ако можем да измислим нещо за свестен лекар за друго мнение, друго не виждам какво 😒
Да добра идея даваш аз мога от Пловдив 2ма да препоръчам , който са много серизни и отдадени към пациентите си.

# 329
Може би просто си върви по-дребничко, а  и 11дни като тегло какво ще рече 200-300гр. Както и други момичета писаха за твое успокоение може да отидеш при друг АГ за още едно мнение. Имам позната, която роди 2.400 кг напълно здраво бебе, просто беше по-дребно. То вече и аз не знам, върви назад,  притесняваме се защо е дребно, върви напред,  защо е по-едро. Според мен не се притеснявай , успокой се, поискай и друго мнение и се радвай на бременността

Общи условия

Активация на акаунт