Слънцето все по-силно грее, в коремчето на мама ОКТОМВРИйчето лудее! - Тема 10

• 43 790
  • 739
  •   1
Отговори
# 345
Харесвате си един педиатър и отивате при него, за да го/я питате дали приема пациенти и дали би ви записал детето. След като родите и се приберете звънете и педиатъра идва у вас, за да види детето. Може в тази ситуация да не ходят по домовете и да отидете вие до поликлиниката. Ще ви дадат да попълните документи като отидете или по-късно, защото ще трябва да се впише и ЕГН.
Аз усещам бебето да рита много и от различни страни особено нощем. Вече съм 25+4 и още има място да се върти. Като я усещам съм по спокойна. А в петък ще видя и колко е пораснала.

# 346
Здравейте, коремчетаа! ☀️

Не съм писала от много време, то и няма какво, нищо ново покрай мене и дебелото ми бременеене. 😀
Добре съм, малкото кюфте е добре, усещам го постоянно, особено вечер към 3 часа, когато решава, че майка му не трябва да спи, а да яде. 😀
Днес бях при АГ, измериха го 755 гр в 24 г.с.
Док не каза нещо относно това, но на няколко места мернах, че за тази седмица не трябва да е  толкова голям.Знам, че ехографите дават отклонения, но все пак.Майка му пък е вече общо +9кг. 🥲
Аз си пия витамините, изписа ми и магнерот.Хемоглобина ми е 111, за него каза че е още в норма и няма да приемам нищо допълнително за това.
Изготвям си подробен списък с покупки, нужни за бебчо и сънувам постоянно пеленки, ромпъри и ританки....страшно е. 😀😀

Не смятам още да започвам с пазара, но аз съм човек на перфектната организация и не мога без  списък.

# 347
Sunshine202 ако последния ти коментар е за мен, а не за МаммаАнна - моята неприятна история е от преди 11 години, вече е минало и заминали и слава богу няма кой знае какви последици за детето ми. Тази бременност ми върви съвсем нормално за сега, дай боже да си я изкарам така до края. Но благодаря за окуражителните думи 🤗

Аз днес влизам в 25г.с. Усещам бебето дост силничко вече, но за сега го определям по-скоро като рядко. И не шава постоянно. Мръдва яко и после пак след няколко часа, а не да го усещам в продължение на няколко минути да речем.

От няколко дни имам суха горна кашлица, кънтяща. При АГ съм на 15ти. Нямам представа на какво може да се дължи, но за сега не ми създава притеснения. Може да е от алергията ми. Някой друг с алергии? Как ви се отразяват сега? Медикаменти приемате ли?

Към #lolytea е коментарът ми, но май съм коминтшрала под грешния пост.

# 348
Здравейте момичета мина и моята ФМ в 24г.с всичко е наред бебка е 736гр , но нещо ме притесни казаха да следим кръвопотока към плацентата , че бил в горната граница но за сега всичко е наред . Обадих се веднага след ФМ на следящия ми доктор и му каза и той каза , че знаел и го следял но за момента всичко е добре и да не се притеснявам , но от вътре доста ми жегна .

# 349
Ох, на мен днес ми е супер отпаднало, никаква енергия,  само ми се лежи. Мерих кръвното 107/77 Р 97, за мен е нормално,  май хемоглобина ми е паднал,  корема ми е огромен,  всички вени се личат, много съм тромава,  а още съм 27г.с и 1д. Не знам за вас, но вече искам да идва септември,  вече ми идва много тежко и тези жеги ме убиват, цял ден лежа, никакво движение, нещо ми идва в повече.
Paldora не се притеснявай за теглото, ние в 24г.с бяхме 811гр

Последна редакция: вт, 06 юли 2021, 18:10 от Elmazche

# 350
Здравейте, момичета☀
Ние бяхме няколко дни на почивка, приятелят ми ми направи голяма изненада, предложи ми брак на едно прекрасно място🥰 Много силни емоции бяха и вечерта като легнахме се филмирах,че не усещам бебка/ аз я усещам главно вечер или през деня ако лежа по гръб и съм свикнала като легна да ми дава няколко ритничета/ ии станах, разходих се, побутвах с пръст докато не ме ритна😅 после ми стана гузно, че явно я събудих. Нямам търпение вече за следващия преглед да я видя.
Другата седмица ще правя вече и аз обременяването, отпуснах се доста на почивката и ядох многоо и много сладко и сега съжалявам😂 Напоследък ми се появи и запек, а до сега не съм имала такива проблеми, много ми е дискомфортно, боли ме корема. Знам, че желязото запича също, но пък трябва да го пия.
Какво ви помага на вас за този проблем?

# 351
Elmazche, и аз вече нямам търпение да вляза в деветия 😂 Чувствам се огромна. Вчера излиза с приятелки, половината не бях виждала и не им бях казвала, та като ме видяха никоя нищо не заподозрян дори, че бях с една широка рокля. Обаче аз се чувствам огромна. Тежко ми е и днес на разходката с децата едва ги настига 🙄

# 352
  • омъжена
И за мен трябва да се направят изследвания, за да се установи причина за изоставането.
И моята беше изостанала в 8месец и в Майчин дом ми изписаха едни хапчета за разширяване на кръвоносните съдове за да се оправи плацентата и протеин в шише точно като на фитнес добавките . Но си ставаше за бременни. Натдаде с 400гр. И я извадиха.

Последна редакция: вт, 06 юли 2021, 20:32 от sunshine1992

# 353
Момичета днес бях на посещение при АГ, според изчисленията ми от предния преглед съм 26+2 и по размери и ехограф е така, но според док трябва да съм 24+2, т. е бебето върви едро (ще правя обременяваме), но въпроса ми е как може да се получи тази разлика?

# 354
Момичета днес бях на посещение при АГ, според изчисленията ми от предния преглед съм 26+2 и по размери и ехограф е така, но според док трябва да съм 24+2, т. е бебето върви едро (ще правя обременяваме), но въпроса ми е как може да се получи тази разлика?
Изчисли си термина според първия ден на последния цикъл. Ако гледаш по ехограф всеки път датата ще е различна. На последния преглед датата ми излезе 26.09, аз съм с термин 4.10. Моят термин никога не е известван,  последния път даже Аг ми каза, че на 20.08 излизам в 45дневния болничен преди термин,  който е изчислен на базата 4.10

# 355
  • омъжена
Не мога да разбера кой точно пита за алергии,но аз имам към плесени включително penicilinium. А с такъв антибьотик ме лекуваха сега в Шейново. Освен,че ми е запушен постоянно носа друго не. От време на време излезат някакви пъпчици и толкова. Сега съм още на вън н хлад. Гледам да се движа повече тези дни,че утре съм при АГ пак ще ми се кара за кг. А иначе и упражнения правя леки та малко ме отпуска кръста. Елмазче и аз като теб само си повтарям айде по бързо. 😄😋

# 356
  • au bout du monde
Датата по ехограф се изчислява на първата морфология това ми обясни моят лекар и повече не се сменя. Винаги на всеки ехограф ме води по първоначалната дата, която отчете ехографа 29.09. Предният път в Англия беше по същия начин.
Но аз се следя при само един лекар и всичко при него ми се води. Като ходя при други никога не гледам коя дата показва.

# 357
Как (за Бога!) се предприема лечение с антибИотик, към който има алергия човек (бременна жена при това)?! Това, освен че е абсолютно глупаво, е и подсъдно, предвид засташаване на живот. 🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️

# 358
Ама тоя антибиотик не е ли забранен вече?

# 359
Не мога да разбера кой точно пита за алергии,но аз имам към плесени включително penicilinium. А с такъв антибьотик ме лекуваха сега в Шейново.

Ти това спомена ли го?
А в болницата тест направиха ли ти?

Това не е реално просто.

Общи условия

Активация на акаунт