Слънцето все по-силно грее, в коремчето на мама ОКТОМВРИйчето лудее! - Тема 10

• 43 819
  • 739
  •   1
Отговори
# 360
Попълват се документи за алергиите,а преди антибиотик ми правиха тест.
За същата болница говоря

# 361
Мисля че понякога си ги пишете ей така…кой нормален лекар, ако е уведомен че имаш алергия и то като си бременна, да ти приложи този АБ!?!?
Освен това много се тества за алергия към АБ, ако не знаеш
Другото което е АБ от групата на Пеницилин са няколко групи, така ме ти може да имаш алергия само към единия, защото те се различават по спектър на действие, а това от своя страна е много важно.Няма да навлизам в подробности.

Но много моля когато не сте запознати с дадено нещо, да не пишете глупости, защото тези който не са много наясно с нещата, ще повярват и утре като пият АБ и получат сополи ш почнат да кихат, ще си кажят че имат алергия.

Освен това пеницилина е от слабите АБ, всички групи след него са по-силни, а тези който са позволени при бременност са 4-5 групи.

# 362
По принцип се прави проба за алергия,  която се отчита на 30мин, но може и да има късна реакция. Не винаги правят проба за чувствителност,  но винаги при снемане на анамнеза се пита дали пациента има алергия към някой медикамент, след което се отбелязва с червено в ИЗ-то. Някак си ми е нелогично да знаят,  че си алергична към пеницилин и с това да те лекуват

# 363
Склонна съм да вярвам , но веднъж един гинеколог мен ме лекува с дифлукан при положение че му бях казала че имам алергия към мико макс и флуконазол той ми каза те са разлечни , естествено аз му повярвах ,без да се информирам допълнително ,все пак той е.лекар и си платих 280 лв за тоя преглед . Точно след 3 часа алергията ми се активира , станах цялата в мехури , няма да ви обеснявам каква станах , почна и да ме задушава . Когато му се обадих ми вика , ааа ила да ти бия един урбазон . Да ама това беше брутално , очите ,устата ,ръцете ми вътре в носа ми бях с МЕХУРИ!!!
ТАКА ЧЕЕЕ , аз съм малко с недоверие и питам по 1000000 пъти от там нататък като трябва да ме лекуват.

# 364
Терминът не се мести според размерите на бебето всеки преглед, той си е един, както ти го определят в началото, на мен въпреки че ми беше един ден по-късно, в началото и то заради овулация (засичала съм я) пак ми го оставиха 15ти, нали така разбираме с колко изостава или с колко е по-напред бебето, ако има разминаване, това си е отправна точка.

# 365
Аз на какви глупости се нагледах с тоя термин. Инвитро съм и си знам датата на трансфера, колко дневен е ембрионът, че съм имала ранна овулация, така че датата на последния цикъл трябва да се измести с 5 дни назад и като цяло всичко нужно, за да ми се определи максимално точно терминът.
Първо бях при един лекар (не го посетих повече), който каза, че щом си знам дата на трансфер, значи бременността се смята от тогава, а не от последен цикъл - просто моята бременност щяла да е по-кратка... Е добре де, ама така бебето се разминава в развитието си с 2 седмици от това, което показва ехографът и това, което смята умният ми доктор. Как ще се следи тогава?
После бях при друг лекар, който ми смяташе по реалната дата на последния цикъл и бебето пак се разминаваше със седмица и малко вместо само с 3-4 дена. Бебето му изглеждаше голямо, правих излишно ранно обременяване с глюкоза (в 18 седмица), абе само глупости.
Само сегашната ми лекарка и този, при когото правя ФМ ми смятат адекватно термина. Така до последния ми преглед бебето си вървеше с 3 дни разлика според ехографа, което за шести месец си е идеално.
Така че, явно и много от лекарите не могат да преценят правилно как да сметнат термина и само объркват излишно жените.

# 366
И моето бебе е инвитро и много се обърках с този термин, утре ще направя обременяване, дано да си е генетично едричко, апък за термина каквото такова, имам му огромно доверие на док. просто исках да си обясня от къде тази разлика с дните.

# 367
  • София/Севлиево
И аз съм инвитро.Терминът ми го смятат два дни преди първата дата на МЦ и бебо върви с още 2-3 напред.
Алергии също имам и винаги казвам,дори да не ме питат,защото едната е към упойки.
Днес ходих да дам кръв и ме питаха кога ще раждам.Като казах след 3 месеца жената ме пита дали не са две бебета-явно изглеждам голяма...

# 368
Оо и мен всички ме мислят, че ще родя всеки момент 😄 сега съм 65кг, с баткото влязох да раждам 68,така че, съм си като в 9 месец😄 днес съм на преглед, много св надявам бебечето да се е обърнало с главата надолу, но съдейки къде го усещам малко ме съмнява.. Надявам се просто да го усещам грешно, заради предната плацента, ама да видим..

# 369
Аз също имам алергия към антибиотик и към упойки, въпреки това веднъж ми се случи да ми изпишат точно антибиотик от който имам алергия, а казах няколко пъти на лекаря, но аз си чета преди да купя и коментирам и в аптеката за всеки случай.

# 370
Аз наистина не разбирам как този термин се сменя постоянно. Има си формула ,чрез която се определя термина и той е ориентировъчен. Още в началото бебето започва да се развива с различни темпове, досега не съм чула, видяла едно бебе с друго бебе да е с едно и също тегло в съответната седмица. Логично си го обяснявам,  че има много фактори, които оказват влияние върху растежа на бебето както в утробата, така и когато се роди.

# 371
Здравейте, дами! Излезнаха ми някакви много странни неща по езика , някоя от вас сблъсквала ли се е с такова нещо?
Това е снимка от интернет, но моите са същите. Не знам какво е и на какво може да се дължи 🤷♀ Ако не минат до няколко дни ще се свържа с личната лекарка.

# 372
Иди на лекар, има сега някакъв вирус с ангина. На моя син му беше така зачервено и казаха херпангина. А ако езикът е ягодов си е скарлатина. Но все пак не съм лекар, потърси задължително личния

# 373
Това са папили,които при инфвкция се възпаляват,боли ли те гърлото,аз съм имала при ангина пръаках тантум верде но иди да те видят,те са си винаги на езика в благодарвние на тях усещаш вкусове,но при инфекция набъбват.Не е нищо страшно,лекува се.
Ти май пи антибиотици заради кнфекция или се бъркам? Може да е от тях нещо

# 374
Това са папили,които при инфвкция се възпаляват,боли ли те гърлото,аз съм имала при ангина пръаках тантум верде но иди да те видят,те са си винаги на езика в благодарвние на тях усещаш вкусове,но при инфекция набъбват.Не е нищо страшно,лекува се.
Ти май пи антибиотици заради кнфекция или се бъркам? Може да е от тях нещо
Не ме боли гърлото, аз ги видях днес съвсем случайно, дори не знам кога са се появили. Да, пих антибиотик, заради уреплазмата.
Ще изчакам до петък, ако не се махнат, ще отида до личната. Благодаря за отговора. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт