Слънцето все по-силно грее, в коремчето на мама ОКТОМВРИйчето лудее! - Тема 10

• 43 608
  • 739
  •   1
Отговори
# 255
Мале момичета сигурно съм луда ма одеве имах контракции  с леки болки ма само в кръста пих но шпа и ми помина на някоя да и се е случвяло?

Ако не са силни стягания с болки  е нормално от време на време да ги има. Съветвам да не мислиш само за тях , защото от личен опит мога да кажа, че с постоянен стрес и притеснение дали няма да получа контракции съм си ги предизвиквала сама.

# 256
  • Bарна, морето, сините вълни
Много готини крачета имаш, бубамара. Хахаха, това как прозвуча, нямам фетиши към крака. Joy
Аз нямам подувания, но ще си слагам лимон и ментичка във водата, звучи свежо. Аз също пия 3 - 3 и нещо литра на ден.

# 257
Хариом , нормално е вече да имаме ,болки контракции , неразположения. Бебето колкото по тежко става толкова повече тежи на матката и на тялото . Кръста може да те боли от това че всичко в корема ти се разтяга и расте . Таза ти се разшшрява , тялото ти се подготвя за предстоящото раждане . Не им обръщай такова внимание , пиеш магнезии.  Но шпа , скоро беше в болница . Повярвай ми родилните болки са много много различни , болезнени сякаш някой те разкъсва и кръст и корем и всичко . И на мен ми се втвърдява корема , кръста ме боли чат пат , ето след антибиотика и пак почна.... гледам да не го мисля , бебето като мърда вътре и пак се втърдява корема . Спокоооо дишай , така най много верно да си докараш проблем

# 258
  • омъжена
Какво ви е мнението за grovia върху памперса ли се слага? Смис ако протече това да го попие или ...?

# 259
ХахахDespicableMe, разсмя ме. Благодаря 😊 На снимката са съвсем леко подути, иначе са още по-готини 😄😄😄 Но знам, че е временно и само се старая да не става много зле, пък после ще възстановяваме и ще сложим високите токчета ❤️

# 260
  • София
Съншайн, това не е ли многократна пелена демек се слага вместо памперс?
И съответно после се пере. Или бъркам?

# 261
  • омъжена
Eleyn мисля,че да,много модерни да станали,само като се нака незнам. Сигурно са с цел еко да пазим околната среда знам ли.[/b]
Мале момичета сигурно съм луда ма одеве имах контракции  с леки болки ма само в кръста пих но шпа и ми помина на някоя да и се е случвяло?
ето прочети това са признаци на преждевременно раждане: контракциите започват преди 37-та седмица от бременността). Някои признаци на преждевременно раждане включват:

Контракции, които се появяват на редовни интервали, които са последователни или стават по-интензивни.
Контракции, свързани с болка в долната част на гърба, спазми или друга болка.
Промени във вагиналното течение, които включват зацапване или кървене или изтичане на течност.
Взех ги от едно приложение. И аз съм в 27+г.с също имам особено ако не пия магнезия . Виж първо  да не би да не се усвоява при теб магнезия добре. Да го комбинираш с друг витамин примерно магнезий +D незнам . Съвет само

# 262
Олеее, няма спане Grinning
Момичета, правихте ли вече фотосесия ? При кого и доволни ли сте?

# 263
  • София
Съншайн, аз засега планирам да почна с памперси за новородено, и като ги израсте да мина на многократни пелени, просто защото няма смисъл да купувам многократни, които ще се израстат за 2-3 седмици.
За многократните има цяла група във фб, хора споделят опита си или продават старите си пелени.
По-екологично е от гледна точка, че не се разграждат после 400 години, макар да са ползвани няколко часа само. Затова пък се пере много, някои видове многократни пелени имат части, които не е добре да влизат в сушилнята (например кавърите, които представляват просто парче непропусклива материя, която се закопчава над подложките - попивната част). Та все пак с постоянно въртене на пералня и сушилня се хаби много ток и вода, та екологичният отпечатък си го има и тук. По-евтини са в дългосрочен план обаче. Надявам се нервите ми да издържат на такъв режим, че се увличам доста по zero waste културата и ми се иска въпреки времеемкостта, да не прибягвам до памперси.
Във форума също има цяла тема за многократните пелени макар и да не е много активна.

Иванова Петрова, моят корем още е сравнително малък, затова и не съм организирала фотосесия. Сигурно ще направя към края на август, началото на септември. По същата причина и фотограф не мога да препоръчам още.

# 264
Мен всичко ме боли вече, особено това спане постоянно на страни. Вчера разглеждах колички, ами засега нито една не ми хареса на нормална цена. Едно време като чу ли не бяха толкова скъпи количките.  Сега всичко,  което ми хваща око е над 1200лв, което за ме е скъпо.
Вчера официално влезнах в 7ми месец, днес съм 27г. +0дни и имам чувството,  че ще се пръсна, особено вечер,  а има още 2м, в които бебе ще наддаде поне още 2кг. Тежко ми е, едвам дишам,  само сутрин се чувствам по-жизнена.
За фотосесията: аз си правя сама....първо знам как да се снимам,  за да изглеждам по-слаба , да се вижда корема и в същото време и лицето ми да изглежда красиво.

# 265
Eleyn и аз като теб съм запалена по зелените идеи. Голямо проучване правя за тези многократни пелени. Flowers Deciduous Tree Освен ползите за природата, които са от съществено значение за мен, мога да допълня и с още един плюс - според мен е по-добре бебешкото дупе да е допряно до естествени материи, от колкото до найлон. И аз си мислех в началото да купуваме от малките размери еднократни пелени, а после да се опитаме изцяло да ползваме многократни.  Все пак може да си купя няколко снапита и да повивам с пеленка понякога. Това ще ми е първо дете и нямам никакъв опит с бебета, та идеите които ми се въртят в главата сигурно звучат малко наивно. Постоянно си променям мнението за вида на многократните пелени на които да заложа. Най-често стигам до извода, че вътрешна попивна пелена (например на little lamb) и кавър ще е най-икономично и ще се пере и съхне най-бързо и безпроблемно. Ти към кой вид си се насочила? Simple Smile Flowers Tulip
Съншайн, аз засега планирам да почна с памперси за новородено, и като ги израсте да мина на многократни пелени, просто защото няма смисъл да купувам многократни, които ще се израстат за 2-3 седмици.
За многократните има цяла група във фб, хора споделят опита си или продават старите си пелени.
По-екологично е от гледна точка, че не се разграждат после 400 години, макар да са ползвани няколко часа само. Затова пък се пере много, някои видове многократни пелени имат части, които не е добре да влизат в сушилнята (например кавърите, които представляват просто парче непропусклива материя, която се закопчава над подложките - попивната част). Та все пак с постоянно въртене на пералня и сушилня се хаби много ток и вода, та екологичният отпечатък си го има и тук. По-евтини са в дългосрочен план обаче. Надявам се нервите ми да издържат на такъв режим, че се увличам доста по zero waste културата и ми се иска въпреки времеемкостта, да не прибягвам до памперси.
Във форума също има цяла тема за многократните пелени макар и да не е много активна.

Иванова Петрова, моят корем още е сравнително малък, затова и не съм организирала фотосесия. Сигурно ще направя към края на август, началото на септември. По същата причина и фотограф не мога да препоръчам още.

# 266
  • София
Постоянно си променям мнението за вида на многократните пелени на които да заложа. Най-често стигам до извода, че вътрешна попивна пелена (например на little lamb) и кавър ще е най-икономично и ще се пере и съхне най-бързо и безпроблемно. Ти към кой вид си се насочила? Simple Smile Flowers Tulip

И аз си мислех за кавъри и подложки, защото имам и позната, която е заложила на тях и каза, че тогава кавъра може да не се сменя всеки път, а само подложката (ако само е напишкана например). Съответно вместо да ползваш на всяко преповиване нов кавър, можеш да изкараш с един за половин-един ден примерно.

Отново обаче това не важи за новородени, които акат на всяко хранене, но и затова съм се насочила за тогава да сме с еднократни пелени. Просто подозирам, че няма да имам сили в първия месец да се грижа и за това, и колкото и да ми е неприятно, ще заложа на удобството с цел съхраняване на психиката ми, за сметка на планетата.

Може би все пак ще взема и една-две тип джоб или всичко в едно, за да видя кое ще ми е най-удобно.
Със сигурност ще се задълбоча повече в темата август месец, когато вече ще съм отпуска, а после и болничен и ще имам време най-сетне и да се образовам на тая тема и да пазарувам за бебчето. Grinning Досега някак нямам ни време, ни желание, в малкото си свободно време предпочитам да реанимирам и да не правя нищо.

# 267
  • au bout du monde
Направих обременяване с глюкоза и сега ще чакам резултата. Изпих я без проблем, ама после ми стана лошо. И сега дори 2 часа след още ми е отпаднало, нищо че закусих вече.

# 268
Предната седмица имаше лекция на Ася Демирева относно Естествена бебешка хигиена, тъкмо сега си я пуснах да гледам. Може да я видите във Facebook в страницата Училище за бременни и родители "Мама знае най-добре".

Постоянно си променям мнението за вида на многократните пелени на които да заложа. Най-често стигам до извода, че вътрешна попивна пелена (например на little lamb) и кавър ще е най-икономично и ще се пере и съхне най-бързо и безпроблемно. Ти към кой вид си се насочила? Simple Smile Flowers Tulip

И аз си мислех за кавъри и подложки, защото имам и позната, която е заложила на тях и каза, че тогава кавъра може да не се сменя всеки път, а само подложката (ако само е напишкана например). Съответно вместо да ползваш на всяко преповиване нов кавър, можеш да изкараш с един за половин-един ден примерно.

Отново обаче това не важи за новородени, които акат на всяко хранене, но и затова съм се насочила за тогава да сме с еднократни пелени. Просто подозирам, че няма да имам сили в първия месец да се грижа и за това, и колкото и да ми е неприятно, ще заложа на удобството с цел съхраняване на психиката ми, за сметка на планетата.

Може би все пак ще взема и една-две тип джоб или всичко в едно, за да видя кое ще ми е най-удобно.
Със сигурност ще се задълбоча повече в темата август месец, когато вече ще съм отпуска, а после и болничен и ще имам време най-сетне и да се образовам на тая тема и да пазарувам за бебчето. Grinning Досега някак нямам ни време, ни желание, в малкото си свободно време предпочитам да реанимирам и да не правя нищо.

# 269
Момичета какво жилязо приемате ??
Майка ми ще ми идва на гости и смятам да й поръчам някакво добро , защото тук в Дания са само таблетки и повръщам от тях , става ми лошо много . Друг въпрос за biozin mama  имате ли мнение , мисля и тава да й поръчам както и ако някоя от вас се сети нещо от България като добавка ще съм и благодарна Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт