Слънцето все по-силно грее, в коремчето на мама ОКТОМВРИйчето лудее! - Тема 10

• 44 516
  • 739
  •   1
Отговори
# 675
И ако единия ми е до 15 примерно, другия  започва от 16 ли? И ме водят съответно в болницата от 16?
Ако ти е до 15ти, на 16ти влизаш пак в болница и така до 45дневния
Не може ли просто да се издаде продължение на предишния болничен ?

# 676
И ако единия ми е до 15 примерно, другия  започва от 16 ли? И ме водят съответно в болницата от 16?
Ако ти е до 15ти, на 16ти влизаш пак в болница и така до 45дневния
Не може ли просто да се издаде продължение на предишния болничен ?
Тогава мисля, че отиваш на комисия, не съм сигурна

# 677
И аз това се чудя, предния ми беше за 36дни,сега ми трябва само за 15,защото след това излизам в 45дневен

# 678
  • Bарна, морето, сините вълни
Ние също сме наникъде в избора на име. Няколко пъти си сменяхме мнението. Харесвахме си някое, а после се разколебавахме...

# 679
Може да искаш само за 15 дни, аз съм в болничен до 11.08, на 20 ти почва 45дневния,  реших от 12 до 19ти да си взема отпуска

# 680
Monika и при мен става така сега на 26.07 трябва да ми издадат само до 23.08 и евентуално трябва да им кажеш ,или мойта док сега ми закачи бележка на картона да видят ,че следващия болничен трябва да е до майчинството.

# 681
И аз на 23.08 трябва да излязла в 45дневен,значи сме заедно с теб

# 682
  • омъжена
[quote author=Dimi9
Здравейте, да ви попитам мога ли да приемам Ефизол?Да аз един блистър бях пила в началото и наскоро. Казаха не е проблем.  Да ви кажа нещо взех си тахан сусамов и всяка сутрин по две лъжици с две л.мед домашен. Е момичета глюкозата ми от 5.3 е 4.8 незнам дали е от това но няма от какво друго да съм свалила. А и вечерта се натъпках с направената от мен баклава с 400гр захар преди взимането на кръв

# 683
Притеснявам се за тегло, защото може би сме имали проблем с предишна бременност. Да, има щастливи по 45 кг, които влизат да раждат 60 и на втория месец нямат корем, но аз след втората бременност се бори 3 години да вляза пак във форма. Знам колко е трудно и колко усилия трябват и затова обръщам внимание и на теглото. Първо да качиш 30кг нито е здравословно, нито полезно за бебето. Второ, да има и по-важни неща като бебето да е здраво, но ако качваш много застрашава и него. Трето, аз се движа на ръба на гестационен диабет през цялата бременност и затова следя тегло, броя калории и тн. Тук не говорим просто за суета. На момичетата, които не сте се сблъсквали с това, може би ви е смешно, но на мен не ми е. Пожелавам ви винаги да ви е смешен този въпрос и никога да не ме разберете.

# 684
Момичета, да се отчета и аз след днешния преглед в 24+6гс. Бебчето си е перфектно, 790гр. е. Продължава да върви напред, но вече с 4 дни, а не цяла седмица. Главично разположено беше, но то това се променя на всеки преглед.
Бях пуснала изследвания преди прегледа, за да ги коментираме с АГ на място, доста неща излязоха нагоре-надолу извън норми, кое нормално, кое не чак толкова, та се сдобих с още хапченца за пиене. Ще взимам желязо, протеин, магнезий и пробиотици + всичко, което взимам в момента, а то е мултивитамини, Алеракт, Вит. Д, Вит. б12, Натаспин и Омега 3. И разбира се любимите ми инжекциики всяка сутрин Simple Smile
Ама каквото трябва, ще го правим.
Иначе всичко ми е наред, шийката си е непокътната, плацентата се е вдигнала, доплера е супер, кръвното ми е добре, глюкозата ми е 4.09. Питах я дали според нея трябва да правя обременяване и тя каза, че водите ми били ок и не виждала нужда. Та мисля да си го спестя на този етап това изследване.

Като килограми съм + 7кг, като започнах от 62кг. Не е малко, но не е и много, мисля че е в границите на нормално по разните калкулатори, които използвам.
Аз също мисля, че трябва да се внимава много с качването, най-вече от здравословна гледна точка за бебето и за самите нас. Не става въпрос за красота и за това, че е трудно свалянето после. Но пък всеки е различен, затова е хубаво да се следи да сме поне горе долу в позволените граници по препоръките.

За име и ние още не сме измислили. Имаме си два фаворита, но не можем да изберем все още. Чакаме да ни удари нещо, що ли, че да вземем решение Grinning Все си казваме, че има време.

# 685
  • au bout du monde
Не мисля, че на някой му е смешно. Аз също не искам да качвам много, защото не е здравословно. Това яж за двама или сега ти се е паднало, не съм привърженик. Днес докато чаках на една мама й казаха, че трябва да внимава какво яде, защото качва много и не е добре за бебето и нея.

# 686
Cherry, направо стабилно количество добавки си е това. Аз пия само един Магнерот и протеин 🙄 Друго исках да те питам за протеина-какъв ти препоръча док и кое го налага, защото казваш, че бебето върви напред, а на мен ми обясни горе долу, че ако бебето изостава малко, тогава го изписват 🙄
La Libellule, имаше по-напред въпрос какво толкова сме се вманиачили в тези килограми и затова съм отговорила. Но който не си е патил, той няма страх, което е хубаво. Нека има и такива мами, на които всичко им е ок и карат мечтана бременност.
Аз да се отчета днес водих малката да и леят куршум, защото след онази случка, не иска вече да излиза. Жената ля и на мен, като изрично я попитах може ли, тя каза че няма проблем. Каза, че все едно ток е минал през мен 😒 Дано помогне и бебето да не е стресирано по рождение, че все това ми се върти в главата.

# 687
Mako Феретаб е това.
M_Oliviya, спира се приемът на желязо и на добавки, в които се съдържа желязо за минимум 4 дни и най-рано на петия сутринта на гладно се пуска изследването на желязо. Вече не помня дали в тази или в друга тема стана въпрос наскоро, но наистина е хубаво да се проследят стойности преди прием на желязо, дори при нисък хемоглобин.
За справка - моят хемоглобин е 84, а желязото ми е МНОГО НАД норма.

Ако по време на прием на желязо се прави изследване, стойността ще бъде ли реална или трябва да се спре и тогава да се изследва? Правила ли е някоя мама?
Изписаха ми желязо за нисък хемоглобин, но то не е изследвано.

# 688
Bubamara не разбрах кой те е засегнал, но ако съм аз се извинявам.
Аз съм забременяла 48 кг, качила съм 7 и въпреки това съм с гестационен диабет .Цял живот съм била слаба, но това не ми пречи да имам един куп негативни последици от Инсулиновата ми резистентност включително и да не мога да забременея.Никакви диети не ми помагат, освен да ставам като чирос нищо друго не се случва,нито цикъла ми се оправя, нито яйчниците нищо....Но всеки с проблемите си.
Вецев каза, че няма никакви ехографски признаци на диабета бебето е в норма, плацентата е ОК, но него си го има.Уж не било опасно моето, но се сещате, че не ми е особенно приятно .Изписа ми инофолик да пия ще видим другата седмица ендото какво мисли.
Шийката пак ми е скъсена 25 милиметра, миналия път беше 35...Увеличи ми отново Утрогестана, каза да почивам и че съм щяла да изкарам докрая с нея,  но е къса и никакви разходки.Всичко друго е наред.Обаче на мен си ми е сдухано, защото ми писна това лежане да го мисля, надявах се че поне малко по-дълга ще е за да ми е спокойно🙄
До тук само контрол над водата не са ми сложили😂😂😂
Другата седмица ще докладвам мнението на ендото по въпроса с обременяването.

# 689
И от суета да е, не виждам нищо лошо, все пак е женски форум. Не е нужно само за проблеми да става дума. Едва ли има някоя без, за съжаление.🤗 
Моите килограми също скачат последните седмици с по един на седмица... Надявам се да кротнат в някой момент, че са +8 вече, а има още доооста. Не смея обаче да се ограничавам, защото бебка и без това е много дребна. Гледам уж на протеини да наблягам, но никога не съм можела да се съобразявам с режими или диети, сега съвсем....
Леле, Cherry, ти си аптеката...

Общи условия

Активация на акаунт