Единадесети клас - лятно емоционална

• 40 912
  • 742
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Реализацията е трудна, защото се нароиха юридически факултети по землянки и паланки, които бълват огромно количество юристи /друг въпрос е с какво качество/. А се нароиха, защото беше много търсена специалност. А беше търсена, защото е много хубава специалност всъщност. Ако медицинското образование не беше толкова скъпо като себестойност и медицински факултети щяха да се нароят.

# 211
  • София
Точно така, Санака, взе ми го от устата, дето се казва. 😂
Веднага в съзнанието ми изникна представата за медицински факултет в Долно Сусурлево, който бълва мозъчни хирурзи по 60 броя всяка година, редом с 50 сърдечни такива и 28 гастроентеророга. 😆
Опазил Господ!

# 212
  • BG
И медицински ще се нароят, въпрос на време е. Преди година-две нали откриха в Бургас. Тези дни четох, че готвят и в НБУ, а имам спомен, че баловете миналата година бяха доста ниски. Синът ми е 4 курс медицина и все по навик поглеждам как вървят нещата с тази специалност.

# 213
  • София
Ами, частните още не се осмеляват, точно защото е скъпо - трябват лаборатории, болнична база..., не е толкова просто. А и трябват достатъчно желаещи да учат 10 години. Laughing Не случайно дефицит на лекари има по цял свят. Виж, за правото, както и за повечето други специалносите, трябват само аудитории и да се намери кой да преподава.

# 214
Здравейте. Чета ви от известно време и исках да ви питам приемате ли нови набори в темата? Исках да се запиша с една десетокласничка от замиращия град Русе.
Добре дошла,видяла си ти замиращ град 😉Одеве по новините казаха че няма студенти за университетите.Моя май искал право аз сякаш държа някакъв занаят да научи.

# 215
  • София
В Русе бяхме преди 5 години. Много хубав, но наистина зарязан. Хвана ме яд.

# 216
Не е така. След 12 години в чужбина избрах точно Русе за семейството си. Намерих си работа, децата са щастливи. Не съм местна(и не бих се върнала в родния си град, нито в съседния, хаха), но съм живяла тук преди 20 години. Всъщност местните много обичат тоя израз за замиращия трад, но аз гледам с други очи.
Е, точно десетокласникът ми учи в Сф, но за малките предвиждам русенски гимназии. Добре си дошла.

# 217
Ицо,ние с теб ще си мълчим .Аз в Монтана,ти къде беше?
   Русе ми е толкова любим - съпругът ми е от Русе,там се запознахме,оженихме,роди се щерката.Свекитата продадоха имота и отидоха във Варна,родата на свекърва ми е от там.

# 218
Тити, и аз мисля като теб.
Има много възможности в Русе и без да губиш часове в път до работа 🙂

Всъщност работа има, просто на никой не му се работи. Има недостиг на специалисти, инжинери, хора с умения. Но пък всички искат да работят на бюро.

# 219
Колко е населението на Монтана и на Видин днес? Не съм ходила в нито един от двата гр.

И ние в школо вече имаме "завърши*, също и процент от НВО БЕЛ, по математика няма нищо вписано - тя не се яви поради заболяване.

# 220
Ицо,ние с теб ще си мълчим .Аз в Монтана,ти къде беше?
   Русе ми е толкова любим - съпругът ми е от Русе,там се запознахме,оженихме,роди се щерката.Свекитата продадоха имота и отидоха във Варна,родата на свекърва ми е от там.
Аз съм точно на другия край на България по диагонал срещу Монтана 😂-Свиленград

# 221
Писа,и малкият ли при бати ще ходи?
Там иска, но ще видим дали ще успее. Стискаме палци.
Гледам говорите за замиращи градове. То по мои наблюдения, с изключение на София, всичко друго отива на замиране. Като ученичка в нашия малък гррад имаше толкова млади хора. Заведенията пълни, уикенда си запазваш места навсякъде. Сега работи една миниятурна дискотека, направо съжалявам тийновете. След 8 клас имаше 3 училища, с х4-5 паралелки, сега 2 училища и едвам събират ученици и то повечето от малцинствата.

# 222
  • София
Големите градове и София-област са си доста оживени, според мен.
Аз съм родом от едно градче, на около 70 км от София. Около 11000 жители е населението. Има ОУ, СУ, както и професионална гимназия. Няма малцинства, има работни места, а който работи в Сф, пътува ежедневно и си живее там. Но пък е и на кръстопът за няколко туристически дестинации, та може и затова да е.

# 223
Писа,и малкият ли при бати ще ходи?
Там иска, но ще видим дали ще успее. Стискаме палци.
Гледам говорите за замиращи градове. То по мои наблюдения, с изключение на София, всичко друго отива на замиране. Като ученичка в нашия малък гррад имаше толкова млади хора. Заведенията пълни, уикенда си запазваш места навсякъде. Сега работи една миниятурна дискотека, направо съжалявам тийновете. След 8 клас имаше 3 училища, с х4-5 паралелки, сега 2 училища и едвам събират ученици и то повечето от малцинствата.
Pisa Говорих с моята позната по твоя въпрос момчето учи в Карлсруе каза че издръжката е около 1000 евра на месец таксите наистина са символични най големия разход е квартирата,като там били сравнително евтини.Първата година бил на общежитие но било ужасно,по нататък ще разпитам в какъв смисъл.Иначе вече работи момчето втори курс е.

# 224
  • София
Поизписали сте неща, които трябва внимателно да прочета (чужбината само от любопитно съм гледала, при младежа мислил само Бг за сега). Изостанах, че съм на тема поради избор на предходния етап от образование - днес редим гимназиални желания след последният изпит днес на 7класничката. Редакция: справила се е (нямах очаквания, ММ каза, че хич не й се е ходило, явно е мърморила в колата). План Г е сигурен.
От утре вече всички са ваканция.
Стигнах до 17 бр. - страх лозе пази, а ако видните пророчици са познали, виното следващият път от мен Joy
Скрит текст:
всъщност надеждата ми е на 1во класиране да стигнем до желание 4. На 2ро класиране реалистично да е 3то желание и надежда за 2ро, а 1вото е мираж, но не знам дали е по-добре от 2.

В петък си и поплаках, последен ден в училище за малката - мило тържество, усмивки, сълзи, благодарности, прегръдки, медали ... всичко имаше... жалко, че само 1/2 бяха присъствено...

Добре дошла и от мен. Много харесвам също Русе, някак различен е.
Имаме роднини и от двете страни в Русе. Пра-баба ми е русчуклийка (не знам историята как се е преместила към родния ми град), част от родата на ММ е там и сега, работата го е отвела там.
Всъщност и Пловдив добре се справя като град.

Последна редакция: нд, 04 юли 2021, 23:23 от Desem

Общи условия

Активация на акаунт