Седмокласници 2020/2021 - Черешката на тортата - (28.06 - 04.07)

• 93 105
  • 1 639
  •   1
Отговори
# 1 200
Ок , изтривам си поста , да не заблудя някой .

# 1 201
За десети клас - никой не знаеше какъв точно ще е формата. Това от една страна. От друга - задачите бяха много лесни, българският беше повече разсъждение и логика, отколкото български и литература. Времето за БЕЛ според мен и дъщеря ми беше силно недостатъчно.

# 1 202
  • София
Аз смятам, че език може да се научи и на курс, докато професията не.
Не съм съгласна. Вече почти всичко може да се научи на курс, като подчертавам, че говоря за ниво "Гимназиален етап",  а не за професии, които си искат още 5-7 години учене във ВУЗ и специализации. Като добавим и огромните възможности, които предоставя Интернет, стига само да има желание човек.

Маги, дано бурята да е попреминала при вас. Flowers Four Leaf Clover

# 1 203
Извинявайте за нахалството, някой има ли яснота по този въпрос?

Аз не разбрах, като се кандидатства в две различни РУО и си приет в едното по първо желание, можеш ли някак да продължиш участие за второ класиране в другото РУО?

# 1 204
  • София-Младост

Аз не разбрах, като се кандидатства в две различни РУО и си приет в едното по първо желание, можеш ли някак да продължиш участие за второ класиране в другото РУО?
Без да съм сигурна изобщо...можеш, но тогава ще загубиш първото желание на другото място.

# 1 205
Първо успех на всички седмокласници:heart:

Преди 2 години, когато моето магаре беше 7 клас, тази тема ми беше много полезна и преди реденето си бях сметнала абсолютно точно за къде му стигаше бала и при нас драмата приключи на 1 класиране. Искрени благодарности Heart

Сега искам да помогна на 2 майки да си сметнат бала и срам не срам, не се сещам как точно ставаше смятането. Аз се бъзиках, че за това ти трябва счетоводител да ти разцъка процентите 😄

Знам, че от статистиката се взимаше резултата и се гледаше колко момчета са преди него и се напасваше с баловете за предишната година. Имаше значение и колко общо деца са кандидатствали и най-вече колко са шестиците.

Знам, че сте го писали и си признавам, че не мога да изчета 15-16 теми, но моля за линк към формулата и баловете от миналата година, за да изчисля за примерно за 2 резултата по 85 точки за момче най-вече за технологични училища, където се утроява математиката.

Благодаря предварително.

# 1 206
  • Варна

Без да съм сигурна изобщо...можеш, но тогава ще загубиш първото желание на другото място.
Ще го загуби само ако не подаде заявление за участие на второ класиране.

# 1 207
  • София
Petruna, препращам те към един ПОСТ, който на мен ми беше изключително полезен, за да схвана точно как се правят нещата. В него фигурира като цитат и линкът към тазгодишната статистика.

# 1 208
Ала-Бала , Хексе
Благодаря ви!

# 1 209
  • София
Успех на художниците днес и от мен!
И малко философски - най-важното е да са здрави, всичко останало ще се подреди - и балове, и училища, и всичко нататък. Ако човек следва  упорито мечтите си, ще ги постигне, независимо от училището, в което учи Simple SmileЕ, разбира се, средата е важна Wink

# 1 210
  • София-Младост
Скрит текст:

Ще го загуби само ако не подаде заявление за участие на второ класиране.
[/quote]
Т.е. има право в РУО-2 да участва във второ класиране, а в РУО-1, там нали е приет на първото желание... ако не се запише, не го ли губи?

Последна редакция: чт, 01 юли 2021, 12:43 от Ала-Бала

# 1 211
Записва се в руо-то по първо желание и заявява участие за второ класиране в другото руо, където не е прието по първо желание. Ако го приемат на второ класиране и е по-желано това място, то тегли документите от първото руо и ги подава във второто руо. В първата гимназия се освобождава място за трето класиране.

# 1 212
  • София
И аз се зачудих вчера какво се случва с Pisa,  отдавна не е писала. Дали има вече отговор и дали са компенсирали децата по някакъв начин.
Удостоверенията на нашите ще ги дават следобед. Искат и родител да присъства, за да се разпише, че го е получил.

# 1 213
  • софия

Губи първото желание, ако не се запише или не подаде заявление за участие във второ класиране (което е леко без логика, ако си приет по първо желание, няма къде по-нагоре да те класират, а не може и да паднеш надолу).
В другото РУО, в което иска да продължи за второ класиране, трябва да се подаде заявление в училището, в което детето е прието на първо класиране.

# 1 214
petruna, има прогнозни сметнати балове на сайта на Дидева (гугълни го) + тук една майка беше правила - Sanaka - но никакъв шанс да намеря поста.

въпросче: има ли статистика по училища от нво-то 10 клас? клер, ти къде гледаш? аз само топ 10 видях.

Общи условия

Активация на акаунт