Седмокласници 2020/2021 - Черешката на тортата - (28.06 - 04.07)

• 93 067
  • 1 639
  •   1
Отговори
# 1 215
  • София
Доста са нажежени страстите! Сигурно заради температурите навън...Не разбирам защо са всичките спорове кое е по-по-най-доброто училище, което гарантира абсолютно безметежно бъдеще, веднага щом излезе първо класиране. Smirk

# 1 216
Някой питаше за 12то училище с немски, имам копирано и записано 1-2 мнения, едното май от русалката. Ще ги пусна в Темата за неелитните училища.

# 1 217
Някой питаше за 12то училище с немски, имам копирано и записано 1-2 мнения, едното май от русалката. Ще ги пусна в Темата за неелитните училища.

Аз питах, благодаря. Ще погледна.

# 1 218
  • София
Не съм виждала подробна статистика. И аз четох топ 10, както и анализа на МОН. Освен това имам инфо за Първа АЕГ от дъщеря ми, както и от една позната учителка по БЕЛ, която преподава на 10-класници. Впечатлението ми е общо. Но броят на максимални оценки не е особено висок като се има предвид, че се твърди, че изпитът е бил лесен.Въпросът е, че това е реална снимка на образованието. Резултатите от НВО в 7-ми и ДЗИ в 10-ти се дължат до голяма степен на частни уроци. И излиза, че където и да учи детето, такива май са необходими.

# 1 219
  • Перник
Съжалявам, че постът ми предизвика такива бурни реакции. Очевидно на всички ни е в повече напрежението в последните месеци.  Simple Smile
Случва ми се да говоря, в случая пиша, без да обмисля каква би била насрещната реакция - от зодията е Wink В случая просто споделих какво коментирахме вкъщи - че може да кандидатстваме и за софийско училище. Въпреки че, ако го приемат ще започне такова чудене и двоумене, което не знам докъде ще доведе. Калоян е категоричен - иска си същото училище, само да смени профила. Ние пък не сме свръх амбициозни родители, които да натискат детето в посока, която е най-добра според тях. Това са 5 години от живота му, важни 5 години, и искам решението как да ги прекара да е негово.
Иначе в последните години почти 100 % от познатите ни деца от Перник след 7-ми клас идват да учат в София, най-вече заради средата. Да, съгласна съм, че е важна, но не от средата зависи всичко. Калоян до 4-ти клас беше в кварталното училище, където средата не беше особено стимулираща. В класа му сега има и дете с 30 т. по математика, въпреки добрата среда и уникалният учител.

Според мен резултатите в 10-ти клас са ниски, защото за повечето деца не са важни, съответно не полагат кой знае какви усилия, а просто се явяват.

# 1 220
  • София
Ами да, не полагат усилия, но ако си знаеш, няма да напишеш нехайно неверен отговор, вместо верен, все пак.

Честно казано, за мен резултатите в 10 клас говорят много за образованието. А иначе винаги може да се намери оправдание. Казвам го като майка на 10-класничка, която се е представила добре, но не блестящо. Мисля, че би трябвало да се справи по-добре, след като учи в елитна гимназия и е отличничка там.

# 1 221
  • София
Поствам скрийншот на прогнозните балове

magi_sveta, всичко ще се нареди, сили и търпение ти желая Kissing Heart

# 1 222
Записвам се в темата на 82-ра страница. Благодаря, Кали за новата тема:)

# 1 223
  • В светлината на слънцето

Милена, моля, позволи лични, за да ти препратя на Русалка нещо.

# 1 224

Милена, моля, позволи лични, за да ти препратя на Русалка нещо.

Не ти ли дава.Не съм забранявала съобщения.

# 1 225
  • София
Момичета, дали съм разбрала правилно - в момента за избрания профил  са посочени например 3-ти и 4-ти пофилиращ предмет История и География/само примерно/. Ако в гимназията има други профилиращи такива/например Математика/, то в 10.клас може да избере от тези, другите, нали? Малко объркано го обясних, но останах с впечатлението, че конкретна паралелка не трябва да се описва сега, само защото трети и четвърти профилиращ предмет не го "кефят" сега

Правилно си разбрала. В 10 клас избират между всичките изброени от училището, а те обикновено са достатъчно много. Може би са единици училищата, при които от самото начало има фиксирани 3 и 4 профил. Даже им дават избор за поправка. Моята дъщеря първо бе писала история и география, но след един ден смени географията с бел. И на други места дават втори, да го наречем, шанс.
Във 2 АЕГ е така - при кандидатстването се избира паралелката, заедно с 3 и 4 профилиращи предмети. Напр. АЕ с НЕ, матем, ФА. Това означава ли, че в края на 10 клас детето ще може да ги промени: вместо матем и физика да избере история и БЕЛ например?

# 1 226
  • София
Успех на художниците.
Малко късно седнах и докато ви изчета, изпита може би е свършил.

Да споделя впечатление от прегледа на работата. Моят е доволен, че го направихме.  Дамите бяха изключително любезни и търпеливо заделиха половин час на детето.

Днес подадохме документи за лична карта и в понеделник ще е готова.

# 1 227
  • София
magi_sveta, всичко ще се нареди, сили и търпение ти желая Kissing Heart
Благодаря, Бебчо! Знам, че е така, затова аз съм стиснала зъби  и просто чакам времето да мине и на работа, и в къщи за възстановяване и записване... Мечтая си за море на 14ти (дано с това кратко море сменим посоката). Търпението не ми е силна страна, но когато нищо не зависи от мен - ами здрави са ми зъбкитеее...

# 1 228
Един глупав технически въпрос: когато редиш желанията, задължително ги избираш в реда, който ги искаш. Или можеш да си ги "нацвъкаш" и после да редиш и местиш нагоре-надолу. И примерно в някакъв момент системата изисква да потвърдиш и заключва мърдането?

Като питах преди време същото нещо, едно от момичетата написа, че има стрелки и може да се местят желанията нагоре надолу.  Вероятно след това се потвърждава финално.

# 1 229
  • София
Потвърждавам си казаното. В процеса на въвеждане може да си местиш нагоре-надолу. Когато си сигурна в подредбата, натискаш "Подай" или "Приключи въвеждането" и тогава промяна на реда може да се прави само в РУО. Не е сложно, само не бързайте.
Аз си бях направила предварително подредбата с кодовете на паралелките и набирах само тях.  Не търсех в целия списък на училищата. Това, само за улеснение.

Общи условия

Активация на акаунт