Седмокласници 2020/2021 - Черешката на тортата - (28.06 - 04.07)

• 92 839
  • 1 639
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Всъщност разбивка на резултатите по модули може да се види само на място, ако човек отиде да си провери работата на детето, нали?

# 286
  • Стара Загора
Стара Загора качиха статистика

# 287
Статистиката на сайтовете на руо -та
Стара Загора РУО -Вдигна телефона една госпожа. Питам за статистика за успеваемост за 7 клас.
-Да , след месец очаквайте.
 -МОЛЯ, защо .
Усети, че нещо различно питам от това, което си мисли явно и говори с някой .
Каза- да ще има, проверявайте
Вече има и за Стара Загора, но също не е с натрупване и не може и да се копира в Ексел. Явно ще чакаме Дидева Kissing Face
https://www.ruobg.com/messages/images_24/source/source/7%20%D0%B … 0%D0%BA%D0%BB.pdf

# 288
89.50 БЕЛ
96.25 МАТ

Момиче, София.

# 289
  • София
Едно питане, че се почувствах идиот малко..

Почти съм убедена, че аз съм правата.. И все пак дори и 0,1 % да има шанс да греша, не мога да го пренебрегна, понеже  не искам заради мен да пострада много близко дете.

Какъв е казусът? Детето учи в НУКК - както отлично знаем, училище към Министерство на културата, тоест извън МОН-стерската класация. В момента са 3 седми класа, чрез вътрешно класиране ще  класират деца за два класа. Тоест деца, колкото за един клас, ще са аут. Едната паралелка ще е с природо-математически профил, за нея има желание детето.  За другата не знам какво е профилирането. Най-вероятно няма да има проблем то с приема в която и да е от двете, понеже НУКК все пак не се слави с  кой знае колко високи масови  резултати по мат в годините.  Проблемът е другаде. Много хитро ги принуждават да се запишат сега до 30-ти, тоест дипломата ще остане директно там. Детето ще се запише, понеже без това желанието му е по-скоро да си продължи там. Макар че си има колебанията и за ЕГ. Затова ги посъветвах паралелно да се пробват и за класацията на МОН - има отлични резултати  и след като излезе статистиката, вероятно ще се окаже, че ще има шансове за повечето езикови. Но на родителите казали, че това е невъзможно, понеже двете министерства, видите ли, ВЕЧЕ си комуникирали, и щели да знаят моментално, че детето е записано. И какво като е?  Според мен ги баламосват по ужасен начин, за да задържат най-вече добре справилите се при тях, да ги възпрат буквално да се пробват и другаде и съответно да си тръгнат. Говорели им, че им трябва за другаде оригинал на дипломата, за да се пробват... Или, ако им стиска,  да правят шмекерии като някои хора миналата година с ламинирани цветни копия.Ми, да, трябва им дипломата, но при записване, нали ще попълнят първо желанията си онлайн...Какво пречи, АКО си харесат примерно класиране в някоя езикова на първо или второ класиране, да си изтеглят дипломата от НУКК и спокойно да се запишат в избраната езикова.. Убягва ли ми нещо или?

Дидева, Санака, Слънчева и други, моля за инфо кой е прав и кой крив...

Последна редакция: пн, 28 юни 2021, 15:22 от пенсионирана русалка

# 290
  • София

88 БЕЛ и 89  МАТ... Някой знае ли кога и къде се гледат работите, впрочем? Той самият също иска да види къде и какво е объркал... Очакванията бяха м/у 86 и 92, но повече щях да се радвам на 90. Е, каквото - такова. Най ще ме е яд, ако не влезе физика за 1 или 2 точки. За 10 няма да ме е яд толкова...

И аз това чакам. т.е. детето иска да си види едната работа.
Аз трябва да видя къде трябва да отидем.
Според мен на сайта на руо-софия ще обяват.

# 291
  • Ланкър, планините Овнерог
пенсионирана русалка, би било ново,ако имат общо. На времето голямата си кандидатства паралелно към у-ща към двете министерства. След като я записахме към това към МК, ми звъняха от МОН-ското да не изпуснем срока, т.е. нямаха инфо, че е записана.
Сега, не ме убивайте, но има ли приблизителна таблица точки-оценка? Искам да сравня сега малката спрямо сестра й преди 6г как е, а тогава бяха с оценки.

# 292
Неактивен линк със статистиката качиха у наше село - обадих им се на РУО да им кажат на рошльовците да действат. Bowtie

# 293
  • София
Може да се кандидатства и на двете места едновременно и да се изтегли дипломата за записване в училище към МОН. Моята е в такова към МК.
А, и Гита е писала същото.

# 294
  • На морето!
Видях статистиката, супер ясна е благодарение на Дидева ❤️
Обаче ми се искаше да не съм я гледала.

# 295
  • у дома...
Скрит текст:
Кое не е наред? От натрупването може да се види колко деца имат по-висок сборен резултат от бел и мат.
Да, така е .... математиката е наред, но логиката не
Няма гаранция че едно и също дете е по-добро от моето и по двата предмета. Резултатите може да се полярни.
Няма как да ги обединяваш.
Пловдивската статистика не е с натрупване. А и трябва да се гледа графата МАТ+БЕЛ. Балообразуването и това дали желаните паралелки са с квоти или не.
София гледам.
Така, гледате графата МАТ + БЕЛ. Примерно сбора им е 150. Сега дали е 100+50, 90+60 или каквато и да било комбинация - няма значение. И има примерно 4000 деца с такъв и с по-висок резултат. Това ви дава горе долу ориентир при балообразуване 2 МАТ + 2 БЕЛ с колко деца се състезавате.

# 296
  • София
Русалке, не знам какво да кажа аз, защото само преди няколко дни имаше такъв скандал с първолаци.
По ТВ имаше репортажи, с много ядосани родители, които са кандидатсвали в първи клас и в училище към МК, и в такова към МОН. Към МК излязло по-ранно класиране, съответно децата не участвали в класиране към МОН...

# 297
  • София
Русалке, преди години беше така за НУКК. Тогава за подаване на документи за участие в общата надпревара трябваше да се носи оригинал на някакъв документ - вероятно свидетелството за завършен 7 клас, тогава не беше диплома. Което означаваше да си загубиш мястото в НУКК.
Сега при онлайн заявяването не виждам пречка да се действа паралелно.

# 298
  • София
Русалке, ти си правата. Спокойно може да си кандидатства и км МК, и към МОН. Да се опитат хората и тогава да си преценяват къде ще учи детето. Ей, какви са гадни тези от НУКК. И ако не си запознат ще се вържеш и няма и да пробваш...

# 299
  • София
Русалка и аз мисля, че ги баламосват. Знаеш, че двете класирания винаги досега са били независими, можеш да запишеш в училище към МК и да изчакаш класирането за МОН-ските. Ако има нещо ново, наистина ще е бая ново и не ми се вярва. Ако Дидева не е чувала за подобно нещо, значи няма такова. Joy

Общи условия

Активация на акаунт