Седмокласници 2020/2021 - Черешката на тортата - (28.06 - 04.07)

• 92 802
  • 1 639
  •   1
Отговори
# 390
  • София
Може ли да попитам, има ли някаква вероятност за грешки при оценяването и ако отидем да видим работата има ли начин да се иска преразглеждане, ако нещо ни се струва не наред? Дъщеря ми е с ужасно нисък резултат по математика, наполовина от това, което проверявахме в отговорите и очаквахме. Чудя се дали нещо може да се е объркало и как се действа в такъв случай?
Разбира се, допускам и варианта да не се е справила изобщо, но резултатът е толкова нисък, че направо изглежда нереален...
Доколкото ми е известно, НЕ се преразглежда оценяването

# 391
  • София
Момичета, а къде може да се види точките на каква оценка отговарят?
Няма скала за приравняване. Точките не отговарят на никаква оценка.

Честити резултати!
Дано децата бъдат щастливи и имат възможност да направят своя избор на гимназия!

Абе май все пак ги преизчисляват по някакъв начин, щото стипендиите за 8-ми клас се изчисляваха от резултатите от НВО някак... но честно, не знам как, спомних си нещо, прочетено преди време... когато изобщо не ме е интересувало, та не помня подробности.

Относно точките  и  приравняването събирате точките от НВО с 68 и след това делите на 28 и получавате приравнената оценка.
Или ако имате 95 т. прибавяте 68 и делите на 28 и получавате 5,82.
Не съм на 100% сигурна, но това мисля че е вярно.

Няма особено значение за мен, просто се сетих за май единствената ситуация, в която миналата година са правели някаква форма на преизчисляване на точки към оценки.

gia_fire, само за Варна имам, но то вече е и при Дидева Simple Smile
Modest, за Варна квоти няма - на равни начала си кандидатстват децата и накрая в по-техническите са масово момчета, а в ЕГ - момичета (предполагам има и изключения тук-таме).
Мен взе да ме гложди една мисъл... много ли ще е самонадеяно, ако напишем само едно желание? Нали няма от къде да се юрнат стотици деца от други области да атакуват баш наш'то МГ?

Преди... точно не знам колко, но повече от 30 години мой приятел от малко населено място завърши(/л - тогава не съм го познавала) тъкмо МГ във Варна. Така че... да, има такива.

# 392
  • софия
Скрит текст:
Момичета, а къде може да се види точките на каква оценка отговарят?
Няма скала за приравняване. Точките не отговарят на никаква оценка.

Честити резултати!
Дано децата бъдат щастливи и имат възможност да направят своя избор на гимназия!

Абе май все пак ги преизчисляват по някакъв начин, щото стипендиите за 8-ми клас се изчисляваха от резултатите от НВО някак... но честно, не знам как, спомних си нещо, прочетено преди време... когато изобщо не ме е интересувало, та не помня подробности.

Относно точките  и  приравняването събирате точките от НВО с 68 и след това делите на 28 и получавате приравнената оценка.
Или ако имате 95 т. прибавяте 68 и делите на 28 и получавате 5,82.
Не съм на 100% сигурна, но това мисля че е вярно.

Няма особено значение за мен, просто се сетих за май единствената ситуация, в която миналата година са правели някаква форма на преизчисляване на точки към оценки.

И двете неща са абсолютни глупости. Без извинение.
НЯМА такава ситуация нито през май, нито през юни, нито през септември, НЯМА такова измислено деление.

Последна редакция: пн, 28 юни 2021, 18:42 от zvаnchе

# 393
  • София
Така - съобщават ни,че за страната има 152 деца със 100 точки по мат. А в София са 175??? Аз ли не разбирам...

# 394

и нека прогнозите започнат Simple Smile

# 395
  • Варна
Маги, мисля, че в единия случай се визира 100.000, а в другия - от 99.500 до 100.000 и затова има разминаване с бройките. Във Варна пуснаха и разбивка по училища и там ги изброих 21-22 деца, а в статистиката излизат 39 (за математика говоря).

# 396
  • София
Мисля, че доста деца с много високи резултати ще тръпнат също. Балът по високите етажи ще е много висок.
И както преди казах резултатът по БЕЛ ще подреди математическите паралелки.

# 397
И като гледам с нашият резултат98,5 математика и 91 Български, няма да влезнем в СМГ🤨, но и 91 НЕГ ни е ОК😊

# 398
  • София
Еiger, на мен не ми се струва толкова страшно колкото очаквах. Да, балът ще скочи, но не толкова драстично като миналата година. За високобаловите говоря...Всъщност не знам. Аз гледам само за момчета на този етап. А може и нещо да не разчитам правилно.
Ще изчакам таблицата на Дидева.

Последна редакция: пн, 28 юни 2021, 18:45 от lilfi

# 399
  • София
Малко се чете в тази тема. Дидева отдавна пусна информацията къде и кога могат да се прегледат работите, включително и линк даде.

Тъй де, видях, благодарих, ама като пуснах поста още не бях стигнала до нейния... Не малко се чете, ами бързо се пише! Wink

Гледам сега статистиките и се чудя каква точно е ползата от тях. Каква беше великата драма да се направи разбивка на МАТ и БЕЛ при положение, че има доста паралелки, в които не участват МАТ и БЕЛ с еднаква тежест, а едното или другото е 3 пъти по-тежко? Доста тъпо! Щото хубаво, аз мога да си направя сметката, че x деца имат по-висок общ сбор, но това слабо ми помага да преценя колко деца имат по-висок сбор 3*МАТ+БЕЛ или 3*МАТ+БЕЛ. А те може да са и значително повече (или по-малко) - т.е. все едно... е пак стреляне в тъмното. Просто понеже не могат да публикуват отделно резултатите (брой) по МАТ и БЕЛ... толкова ли ще им се счупят клавиатурите!?

katiABV, по-умно е да започнеш да четеш с разбиране, защото това, което съм написала, го пише и там. Достатъчно е напрегнато в момента, за да внасяш допълнително объркване за някакво твое преизчисляване на точките към оценки. Независимо по какви причини.
 Нямам нужда да чета посочената тема. Зная, а не мисля, какви са критериите за отпускане на стипендия в 8. клас и съм категорична, че няма ПРЕизчисляване на бала, с който са приети децата към каквато и да било оценка.
Стига размята тия чаршафи.

Вземи си сипи едно. Май множко ти е дошъл днешния ден... Wink

Може ли да попитам, има ли някаква вероятност за грешки при оценяването и ако отидем да видим работата има ли начин да се иска преразглеждане, ако нещо ни се струва не наред? Дъщеря ми е с ужасно нисък резултат по математика, наполовина от това, което проверявахме в отговорите и очаквахме. Чудя се дали нещо може да се е объркало и как се действа в такъв случай?
Разбира се, допускам и варианта да не се е справила изобщо, но резултатът е толкова нисък, че направо изглежда нереален...

Погледни за какво става въпрос. По принцип е възможно да не е пренесла правилно отговорите в бланката, но... поне виж.

Последна редакция: пн, 28 юни 2021, 18:42 от katiABV

# 400
  • София
Кати, миналата година пуснаха и доста детайлна статистика, но малко по-късно. Изчакай малко. Статистиката все пак ориентира тези, които искат ЕГ. За тези с утрояване на МАТ или БЕЛ - да налучкване е, ама с известна доза анализ и мисъл пак могат да се направят прогнози.
Виж за НПМГ с физика не се наемам да прогнозирам.

# 401

Преди... точно не знам колко, но повече от 30 години мой приятел от малко населено място завърши(/л - тогава не съм го познавала) тъкмо МГ във Варна. Така че... да, има такива.

Щом Кати казва, че има квоти във Варна, значи има! Точка. 😀 И в Бургас най-вероятно.

# 402
Аз съм изключително доволна. Резултатът от истинските матури е по- добър от предварителните. Като гледам бала от миналата година, още на първо класиране са ни приели (дано, дано, дано🤞)
Насочили сме се към професионалните гимназии, затова искам да попитам за медицинското: какво трябва да представлява и откъде се взима? Благодаря предварително на отзовалите се.

# 403
Аз съм изключително доволна. Резултатът от истинските матури е по- добър от предварителните. Като гледам бала от миналата година, още на първо класиране са ни приели (дано, дано, дано🤞)
Насочили сме се към професионалните гимназии, затова искам да попитам за медицинското: какво трябва да представлява и откъде се взима? Благодаря предварително на отзовалите се.
От личния лекар. Те си имат заложени електронни бланки. Успех пожелавам.

# 404
да разбирам най-общо, че над нас са децата с по-висок сбор от оценки? т.е. напр ако имаш 180, над теб са 466 деца, т.е. 15 паралелки?

Общи условия

Активация на акаунт