Седмокласници 2020/2021 - Черешката на тортата - (28.06 - 04.07)

• 92 802
  • 1 639
  •   1
Отговори
# 375
  • София

88 БЕЛ и 89  МАТ... Някой знае ли кога и къде се гледат работите, впрочем? Той самият също иска да види къде и какво е объркал... Очакванията бяха м/у 86 и 92, но повече щях да се радвам на 90. Е, каквото - такова. Най ще ме е яд, ако не влезе физика за 1 или 2 точки. За 10 няма да ме е яд толкова...

И аз това чакам. т.е. детето иска да си види едната работа.
Аз трябва да видя къде трябва да отидем.
Според мен на сайта на руо-софия ще обяват.

Ако го видиш, моля, сподели - аз също ще се обадя, ако го срещна...

# 376
  • София

88 БЕЛ и 89  МАТ... Някой знае ли кога и къде се гледат работите, впрочем? Той самият също иска да види къде и какво е объркал... Очакванията бяха м/у 86 и 92, но повече щях да се радвам на 90. Е, каквото - такова. Най ще ме е яд, ако не влезе физика за 1 или 2 точки. За 10 няма да ме е яд толкова...

http://ruo-sofia-grad.com/%d0%b7%d0%b0%d0%bf%d0%be%d0%b7%d0%bd%d … %b8-%d1%80%d0%b0/

# 377
  • София
Малко се чете в тази тема. Дидева отдавна пусна информацията къде и кога могат да се прегледат работите, включително и линк даде.

# 378
Аз ли съм кьорава или само нашето РУО още се мота със статистиките? За софийското иде реч

Не си кьорава, баш така си е.

# 379

http://ruo-sofia-grad.com/%d0%b7%d0%b0%d0%bf%d0%be%d0%b7%d0%bd%d … %b8-%d1%80%d0%b0/
Това пък кой го е измислил … различни училища за БЕЛ и МАТ и то в различни квартали … явно идеята е никой да не се реши да гледа/проверява нищо Sad

# 380
  • София
Скрит текст:
Момичета, а къде може да се види точките на каква оценка отговарят?
Няма скала за приравняване. Точките не отговарят на никаква оценка.
Честити резултати!
Дано децата бъдат щастливи и имат възможност да направят своя избор на гимназия!

Абе май все пак ги преизчисляват по някакъв начин, щото стипендиите за 8-ми клас се изчисляваха от резултатите от НВО някак... но честно, не знам как, спомних си нещо, прочетено преди време... когато изобщо не ме е интересувало, та не помня подробности.

Ами не. Не си чела, не си разбрала, но имаш мнение, че "май" се преизчислява.
Условията за отпускане на стипендии се определят от отделните училища. В общия случай за 8. клас се взема предвид бала, с който е прието детето. Няма ПРЕизчисляване.
[/spoiler]

https://www.bg-mamma.com/?topic=1107419.msg42005181#msg42005181
Май голяма част от темата е изчезнала...

Дидева - Пристрастен
# 11 23 дек. 2020, 18:23 ч.

Жена

Цитат на: Alphabet в ср, 23 дек 2020, 17:58
След като са големи отличници да си покажат какво могат на НВО, а не да им прибавят точки, които да ги лансират в пъти напред от останалите деца!!!
Обезсмисля се трудът на всички други!!!
Много добре си разбрала какво имам предвид.
Гаргамела вече е обяснила, но да повторя. " Всички други" имат правото да се явят на въпросните олимпиади, да се класират на областен, а след това и на национален кръг. След това им остава " само" да влязат в призовата тройка и със здраве да си ползват стоте точки по предмета, по който са се класирали на едно от първите три места.

Но и не съм я следила внимателно, не ме е касаело.

РУО - София-град
 Запознаването  с оценените писмени работи на учениците от VII клас и X клас, явили се на НВО по БЕЛ, по математика и по чужди езици, ще се осъществи от 30.06.2021 г. до 02.07.2021 г. включително – от 08:30 ч. до 12:30 ч. и от 14:30 до 18:30 ч., както следва:

БЕЛ VІІ и Х клас – ПГЕА, район „Овча купел“, бул. „Овча купел“ № 1.
математика VІІ и Х клас – СПГЕ „Джон Атанасов“, район „Изгрев“, ул. „Райко Алексиев“ № 48.
чужди езици VІІ и Х клас – 18. СУ „Уилям Гладстон“, район „Възраждане“, ул. „Пиротска“ № 68.
Съгласно чл. 46 на Наредба № 11/01.09.2016 г. за оценяване на резултатите от обучението на учениците, оценките от външното оценяване не може да се променят.

...

Благодаря!!!!!

Последна редакция: пн, 28 юни 2021, 17:52 от katiABV

# 381
  • В реалността
Точките по АЕ са променени, явно приравнени към 100.
Моето дете явно е по-добро по чуждия език, отколкотонпо БЕЛ. А там очаквахме повече.

# 382
Jáne , моят също е от явилите се на матура по АЕ. И в началото гледам - 30 точки. Приех, че максимумът е 100 като на останалите изпити и се опулих. Сега видях, че са приравнени на 100. И ние явно сме по-добри по чуждия език, отколкото по родния... Stuck Out Tongue Closed Eyes
Майтапът настрана, но изпитът по АЕ е бил елементарен, така че не може да става и дума за сравнение с НВО по БЕЛ, особено във втория модул.

# 383
Софийското РУО що така се бави?!

Прави ми впечатление, че резултатите по БЕЛ при разни приятелчета и съученици сякаш са по-ниски от това, което показваха на пробни, а в училище традиционно силен е българският.

# 384
  • софия
katiABV, по-умно е да започнеш да четеш с разбиране, защото това, което съм написала, го пише и там. Достатъчно е напрегнато в момента, за да внасяш допълнително объркване за някакво твое преизчисляване на точките към оценки. Независимо по какви причини.
 Нямам нужда да чета посочената тема. Зная, а не мисля, какви са критериите за отпускане на стипендия в 8. клас и съм категорична, че няма ПРЕизчисляване на бала, с който са приети децата към каквато и да било оценка.
Стига размята тия чаршафи.

Последна редакция: пн, 28 юни 2021, 18:14 от zvаnchе

# 385
  • София
Може ли да попитам, има ли някаква вероятност за грешки при оценяването и ако отидем да видим работата има ли начин да се иска преразглеждане, ако нещо ни се струва не наред? Дъщеря ми е с ужасно нисък резултат по математика, наполовина от това, което проверявахме в отговорите и очаквахме. Чудя се дали нещо може да се е объркало и как се действа в такъв случай?
Разбира се, допускам и варианта да не се е справила изобщо, но резултатът е толкова нисък, че направо изглежда нереален...

# 386
  • В реалността
Jáne , моят също е от явилите се на матура по АЕ. И в началото гледам - 30 точки. Приех, че максимумът е 100 като на останалите изпити и се опулих. Сега видях, че са приравнени на 100. И ние явно сме по-добри по чуждия език, отколкото по родния... Stuck Out Tongue Closed Eyes
Майтапът настрана, но изпитът по АЕ е бил елементарен, така че не може да става и дума за сравнение с НВО по БЕЛ, особено във втория модул.
Да, и моята каза,, че бил много лесен. Чак беше учудена. Но тя и за БЕЛ така каза. Е, оставаше неизвестното с тезата и преразказа, но там знаеше, че е пропуснала абзац и нполовина от бързане.

# 387
  • София
Аз нещо не разбирам защо е това деление на мъже и жени. В обявения прием по паралелки е обявена просто бройка, никъде няма разделение. По равен брой момчета и момичета ли се предполага, че трябва да бъдат приети в паралелка?

На някои места - особено ЕГ - има квоти за момчета и момичета.

# 388
  • у дома...
В училището на дъщеря ми за първи срок в осми клас, успехът за стипендия се формира от определени оценки от дипломата за седми. И нищо не се преизчислява.

# 389

Общи условия

Активация на акаунт