Седмокласници 2020/2021 - Черешката на тортата - (28.06 - 04.07)

• 93 311
  • 1 639
  •   1
Отговори
# 885
  • София
Това с ученето на биология, химия и тем подобни на чужд език никак не ми харесва. Просто не знам, дали е най-доброто за моето дете. Това от една страна. От друга, езиковите гимназии осигуряват избор на профилирани предмети след 10-ти клас, което ми е важно, тъй като няма как да знам какво ще иска да учи и работи след време. Не е за СМГ - справя се с математиката, но не я обича до там, че да й е основен предмет.

Чудя се, дали в 133-то учат разказвателните на руски?

И мен това ме интересува. Не успях да се ориентирам от сайта. Но пък има виртуална разходка и училището изглежда супер отвърте, снимали са дори и тоалетните на всеки етаж. Ако детето иска да учи руски, май това е най-добрият избор.

# 886
  • София
33 СУ е в Люлин и е съвсем обикновено квартално училище, може би става въпрос за 133 СУ.
Не е в Люлин. 33-та езикова гимназия се води и е близо до моста на Захарна фабрика.
Да, всъщност е точно така. То беше 33 СУ преди време, а от година две ги разделиха и сега 33 езикова гимназия е някъде в Захарна фабрика, а 33 - то си остана в Люлин. Моля, за извинение, ако съм подвела някой.

# 887
[/quote]
Формално - да, реално - не. Информацията е от бивш съученик на дъщеря ми. Не съм сигурна дали поради ДО се е случило или е така и при присъствен процес.

# 888
Момичета, моля помагайте! Девойката има едно единствено желание - 2АЕГ, но за там едва ли ще й стигне бала. И сега не знам другите училища с АЕ как да ги подредим, като водещото е средата и преподаването. Как бихте подредили 22, 31, 32, 33 (гледам паралелки АЕ с НЕ и АЕ с ИЕ)? Пропускам ли някое училище? Всички тези училища са СУ (от 1 до 12 клас) ли? Благодарна съм на всякакви мнения Simple Smile

Аз бих ги подредила 32,22,31,33-не бих го писала. Ако става въпрос за 133,го поставям на първо място.

# 889
Това с ученето на биология, химия и тем подобни на чужд език никак не ми харесва. Просто не знам, дали е най-доброто за моето дете. Това от една страна. От друга, езиковите гимназии осигуряват избор на профилирани предмети след 10-ти клас, което ми е важно, тъй като няма как да знам какво ще иска да учи и работи след време. Не е за СМГ - справя се с математиката, но не я обича до там, че да й е основен предмет.

И мен това ме интересува. Не успях да се ориентирам от сайта. Но пък има виртуална разходка и училището изглежда супер отвърте, снимали са дори и тоалетните на всеки етаж. Ако детето иска да учи руски, май това е най-добрият избор.
Направо си е единствения с първи руски. Но и аз нямам информация. Питах и в темата за 133то, но няма отговорили.

# 890
  • София
И мен руският ме блазни. И ако не учат разказвателни предмети на руски, направо ще взема да пиша само едно желание и да се свърши тая мъка!:smiles:

# 891
  • София-Младост
Току що говорих с майка на момиче 11 клас в 133. Тя  ес първи АЕ, втори руски. Те специално не учат нищо на език в горните класове.
Тя е доволна от средата и местоположението. Има 6 по РЕ, но не го знае. Ако  епърви руски със сигурност се научава повече.

# 892
  • София
Ала-Бала, благодаря за инфото! Мисля, че е много полезно да се пишат такива лични впечатления точно на този етап, когато взимаме финалните решения за реденето на желанията.

Между другото в Първа АЕГ в 10 клас, например, започнаха да учат биологията на български. Не знам защо, може би заради ДО, но е факт. Миналата година я учеха на английски.

# 893
  • София
За 33 ЕГ имах предвид, но вече го зачеркнах с голям хикс (и в моите записки съм го отбелязала като Не!, но не помня защо).
133-то е руското, нали? Там английския език е математически профил, а след тази година не иска да чуе за математика. Руски също не иска да учи, макар че мен ми харесва Unamused
За 31 СУЧЕМ съм си отбелязала, че не учат разказвателни на чуждия език, но дали наистина е така, не знам.
Другите са 22-ро и 32-ро - Моля, ако някой има впечатления от обучението да сподели.
А тези 7 СУ, 205 СУ предполагам, че са по-ниско в класацията?

Благодаря ви много момичета, безценни са съветите ви Purple Heart

# 894
  • София
Синът на сестрата на мъжа ми учи в 7-мо и не го препоръчват.

Някога, преди сто години, аз го завърших и тогава беше в топ-училищата, но явно вече доста е западнало.

# 895
  • Sofia
Имунизационният паспорт е бяла книжка със зелени букви, която някои ЛЛ попълват, а други не, но като цяло - купува се от всяко ДКЦ или книжарница с продажба на документи и в нея ЛЛ попълва извършените ваксинации.

А копие на страницата с имунизациите от Здравния картон с "Вярно с оригинала", подпис и печат от ЛЛ не върши ли работа?

# 896
  • София
Имунизационният паспорт за записване ли е нужен?

# 897
7-мо е добро - с АЕ или ИЕ. Понеже ни е в района по местоживеене, няколко съседски деца го завършиха и повечето следват извън БГ. 205 дали не е 125-то? За 125-то се писа по-нагоре, че е с две гимназиални паралелки и държи ниво.

# 898
  • София

Направо си е единствения с първи руски. Но и аз нямам информация. Питах и в темата за 133то, но няма отговорили.

Твоята девойка няма ли да кандидатства с рисуване? Разминаха са наследниците в 32ро, ама може да се съберат сега в 133-то. Ще видим кка ще ги редим - имаме само 3 вариянта - Испанска, Френска и 133то. Немски не иска и да чуе след опита му от 32ро, английски научи почти, абсурд да загуби една година в блеене в 8ми клас.

# 899
  • София-Младост
Имунизационният паспорт за записване ли е нужен?
Май не навсякъде...днес в един сайт, май на Испанската прочетох, че искат всички имунизации с датите и лична здравно-профилактична карта при записване.

Общи условия

Активация на акаунт