Седмокласници 2020/2021 - Черешката на тортата - (28.06 - 04.07)

• 93 193
  • 1 639
  •   1
Отговори
# 945
Здравейте, опитах се да изчета назад темата, за да видя дали някой е правил прогнозна таблица за Бургас, но не намерих. Моля, ако някоя от мамите е правила такава, съобразена със статистиката от тази година, да сподели. Детето се представи много прилично, видях, че миналата година минималния бал за нейното желание е бил 436,75 т., а тя има 441 т., но навсякъде се тръби, че резултатите са по-добри тази година. Тя много се е окрилила, че ще й се случат нещата, а аз малко се притеснявам да не се разочарова. Засега второ желание не е посочила, твърдо иска там. Благодаря предварително Simple Smile

Здравейте, според мен, макар да не намерих такъв минимален бал в Бургас за миналата година (на второ класиране) става дума за ППМГ Бургас. При еднакви други условия, на бал 436.75  (за 2020Г) отговаря 442 за настоящата година. Като тази прогноза не е съвсем точна, защото между точките има 14 души и по-голяма прецизност не би направила резултата по-точен. Според мен сте точно на чертата,  с реални шансове да успеете, но и да не успеете и задължително трябва да пишете и паралелка с по-нисък бал за сигурност . ..  .    Освен ако цитирания от Вас бал не е от първо класиране и е нямало второ. Което съшност не променя нищо ..  .Прогнозирам че ще чакате второ класиране със сигурност! Другото което констатирах е че при по-ниските балове, разликата между миналата и настоящата  достигат до  12-13 т по висок минимален за тази година.

# 946
Здравейте, не мога да открия прогнозните балове назад в темата. Дали някой би ги споделил?

# 947
  • София
За НУКК писах назад покай питането ми за участие и в двете класации. Сега седмите им класове са 3, осмите ще са 2. Класирането на  досегашните ученици ще е на база резулататите от НВО (+ може би и някакви оценки от дипломата, за това не съм сигурна, но мога да попитам). Едната пралелка ще е с природо-математически профил, за другата не зная. Класирането даже вече следва днес или утре да е факт, понеже май до днес е бил срокът да потвърдят децата, че искат да си останат в НУКК. Така че не е баш като в музикалните училища в страната и тези с изобразително изкуство и балет/танци. Имат си определено предимство училите до 7 клас там деца, въпросът е, че все пак част от тях ще останат извън тези две паралелки..

# 948
Преди искаха бал над 4.50 за оставане в НУКК , наред с матурите.

# 949
Кандидатите трябва да имат среден успех най-малко "много добър" 5,00 в VII клас от свидетелството за основно образование.
Кандидатите за VІІІ клас се класират по реда на бала и за двата профила, както следва:
За профил хуманитарни науки - утроен брой точки от националното външно оценяване по български език и литература и брой точки от националното външно оценяване по математика и оценката по чужд език, изучаван в седми клас, от свидетелството за основно образование, превърната по скала в точки.
За профил природни науки - утроен брой точки от националното външно оценяване по математика и брой точки от националното външно оценяване по български език и литература и оценката по чужд език, изучаван в седми клас, от свидетелството за основно образование, превърната по скала в точки.
Директорът на НУКК утвърждава със заповед списъка на класираните и приетите ученици съгласно утвърдения държавен план-прием, като определя конкретния брой места за съответния профил.

# 950
Не се съобразяват с МОН очевидно.
И за какво да се съобразяват с МОН, като са под "шапката" на друго министерство?
Дидева го е обяснила и законово.

Да, прочетох наредбата и ми е ясно.
Но го казах по повод това,че едва ли ще пуснат/обявят бройки към общото класиране на МОН.
Там открай време приемът е мъгла.

# 951
  • София
[
За имунизационен паспорт и здравна карта- опитах се да се свържа с канцеларията на испанската гимназия с чисто принципно (и предварително) питане кога по-точно ги искат, понеже и на мен ми направи впечатление, че са написали за записване, но никой ен ми вдигна. Детето на моя приятелка беше прието там миналата учебна година и тези документи са им поискани за представяне през септември. Личната лекарка на децата ни вика в края на август за тези документи, никога преди това и е малко странно.
[/quote

Не се притеснявайте за тези документи.
Опитът ми от миналата година: В сайта на училището пишеше да се носят при записването. Но тъй като аз не успях да извадя, ми казаха, че няма проблем - да се носят септември. Класната ги събираше сигурно цял месец след като почнаха. ( става въпрос за 73-то, но предполагам, че и в другите у-ща е така). Тези документи не са препъни камък за записване...

# 952
Звъннах в РУО - София. Записването или подаването на заявление за участие във второ класиране от друг човек, различен от родителите, става с нотариално заверено пълномощно. За онези, които биха били в подобна ситуация

# 953
  • София
Знам за случаи, в които залитайки по теории на конспирациите, родители слагат на предни места по-нежелани паралелки с някаква неразбираема за мен логика детето да влезе по "по-предно желание".
Много ми е странна тази логика, аз лично не бих рискувала.

Има ли ограничение на броя на желанията (паралелките)? Имах някакъв спомен, от преди 2г, че има, но май съм в грешка...
Че ние ще си изредим пак всички паралелки на езиковите гимназии и след това вече в у-щата спрямо бала му и този от мин. год.

# 954
  • София-Младост
Редете, никъде не пише за ограничение в списъка с желанията.

# 955
Наредба 10 за организация на дейностите в училищното образование
Чл. 56 (5) Учениците могат да кандидатстват за приемане в неограничен брой училища.

# 956
  • София
На фона на доста деца миналата година, които са останали без училище на първо класиране, защото не са предвидили и паралелки с по-ниски балове, директор на познато дете е посъветвал на родителската среща да не пишат повече от 5-6 желания, защото предишна година имало и луди дето били наредили по 20 желания. Нямам думи просто!

# 957
  • Стара Загора
Много ме е яд на такива честно. Не те касае не си се интересувал -ок, не заблуждавай хората.
Синът ми е с малко точки, ще пишем 5 те читави гимназии в града. Спрямо миналата година все ще го приемат. Паралелките са 20 и няколко Simple Smile

# 958
  • София
На фона на доста деца миналата година, които са останали без училище на първо класиране, защото не са предвидили и паралелки с по-ниски балове, директор на познато дете е посъветвал на родителската среща да не пишат повече от 5-6 желания, защото предишна година имало и луди дето били наредили по 20 желания. Нямам думи просто!
Голям съвет им е дал, няма що. То само в една гимназия в София са толкова паралелките...
Ние преди 2 години с по-големия писахме около 20 паралелки и не смятах, че сме писали много. Първите бяха тези, които си искаше най-много по принцип (без оглед на бала му) и другите по-реалистичните. Приеха го на 15-тото желание, на 2-рото класиране пак на него си остана. Simple Smile

За трите деца с по 100т и на двата предмета, могат да пишат и само 1 желание. Но останалите не можем да си го позволим, за съжаление.
По-добре повече, нищо не пречи, отколкото да рискуват и после да съжаляват.

# 959
  • София
Здравейте, чета в повечето случаи,че 133 СУ е по добро от 31,32 и тн. Преподавателите ли са по добри, локацията, материалната база? Моята дъщеря се е насочила или 31 паралелка НЕ/АЕ или МАТ/АЕ и 133 с МАТ/АЕ, но това е нова паралелка и дали имат добри преподаватели по математика.

Общи условия

Активация на акаунт