Седмокласници 2020/2021 - Черешката на тортата - (28.06 - 04.07)

• 93 084
  • 1 639
  •   1
Отговори
# 1 050
  • В офиса
Изискването за точките е при надпланов прием. Иначе е достатъчно да има свободно място.
Ушагелов тогава да се коригира. Имаше свободно място и обявена бройка. А надпланов прием изобщо бе отказан, въпреки точките.

# 1 051
  • у дома...
Добри, дете 1 е от друга област и въобще изобщо няма намерение да учи в София. Кандидатства най-вероятно заради скрийншот с резултат, че е прието в СМГ, за да можем да го постнем във фейсбук и да показване на всеки познат, че видите ли "можеше да учи там, ама нямаше желание".

# 1 052
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Скрит текст:
точно обратното, пишете го след най-желаните паралелки и като ви приемат на първо класиране, подайте за второ.
в добрия случай ще се качите нагоре в желанията си, в най-лошия - ще останете на същото място.
третото класиране няма къде да ви избяга

ох, мног обързо пишете и докато се натуткам, поста на който се опитвам да отговоря остава назад.

не съобразих това с едновременното кандидатстване в няколко областии липсата на връзка между тях. Sad

# 1 053
  • В офиса
Добри, дете 1 е от друга област и въобще изобщо няма намерение да учи в София. Кандидатства най-вероятно заради скрийншот с резултат, че е прието в СМГ, за да можем да го постнем във фейсбук и да показване на всеки познат, че видите ли "можеше да учи там, ама нямаше желание".
ахахахахахаха, вярно ли? Да се връщам назад да чета случая. Хора, това не е сериозно.
Сега прочетох назад, то детето с тези точки няма шанс за СМГ, да не го мислим.

# 1 054
Скрит текст:
Изискването за точките е при надпланов прием. Иначе е достатъчно да има свободно място.
Ушагелов тогава да се коригира. Имаше свободно място и обявена бройка. А надпланов прием изобщо бе отказан, въпреки точките.
Отворих страницата на НПМГ. Видях класиране за свободно място в XI клас от септември. Никъде не присъстват точки от НВО - само общ среден успех от първи гимназиален етап и успех по профилиращите предмети на национално ниво за паралелката, за която се кандидатства. Така или иначе директорът не стои над закона и наредбите, но често се случват подобни неща. Особено в популярните училища.  Поне от 2019 позатегнаха кранчето , защото преди това съм чувала как в паралелка с 30 ученици приемат някого на свободно място. Simple Smile
За надпланов прием само точките не са достатъчни. Не и на ниво училище.

# 1 055
  • София
Не че нещо ме касае, обаче отдавна съм се сетила и ето сега в контекста на разговора да попитам Дидева:
Към какво точно се съотнася необходимият брой точки при надпланов прием/ преместване в последваща година - към точките на последното прието дете на последното възможно класиране (примерно пето) в годината на кандидатстване на съответния випуск ли?

# 1 056
  • София
Дами, до 5. 07. трябва ли да бъдат качени и свидетелствата? А там ще има ли сумиран бала? Питам, за да знам кога и защо да рефрешвам. 🤣🙃

# 1 057
  • София
Включвам се  набързо по темата със СМГ. Че си има кусури училището, има си, не е идеално. Но аз не познавам никой (а познавам доста от завършилия току-що випуск), който да е ходил на курсове по всичко и т.н. Пък повечето са отличници. Евентуално по един срок БЕЛ за ДЗИ, както и по езиците за сертификати. По математика не познавам нито един, който е бил на курсове - и в 7-ми, и в 12-ти клас. Добро си е училището, макар и не идеално.

По темата с кандидатстването "за спорта" се изказах онзи ден. Няма да подреждаме никакви желания, макар че балът не е лош, (има шанс за добра ЕГ, за НПМГ), защото при никакво положение синът ми не иска друго училище, освен музикалното. Не виждам смисъл да измести някое дете на 1-во класиране, заради едното его. Вярно, че на второ би освободил мястото, но пак не ми се струва етично Simple Smile ще почакаме минималните балове, ще видим за къде е можело, макар че все тая при нас Wink

# 1 058
  • София

Калоян завършва с пълно 6 и прилични точки от НВО - 91,5 по математика и 89,5 по български. Сметнал си е бала, стига му да остане в същото училище, но с химия и биология - математиката май му дойде в повече. Ей така, за спорта, ще пишем и СМГ например, въпреки че категорично нямаме намерение да мигрираме в София.
Момичета, успокойте се, майката е споделила точките на детето. Ясно е, че ще кандидатстват наистина само за спорта. Детето няма да заеме мястото на никое друго, така че не се ядосвайте.

# 1 059
Към какво точно се съотнася необходимият брой точки при надпланов прием/ преместване в последваща година - към точките на последното прието дете на последното възможно класиране (примерно пето) в годината на кандидатстване на съответния випуск ли?
Това е точният текст:
резултатите на ученика от IV, съответно от VII или от X клас, са позволявали формирането на бал, по-голям или равен на минималния бал за приемане в съответната паралелка в V, съответно в VIII или в XI клас, според определеното балообразуване в годината на кандидатстване за местата, определени с държавния, съответно допълнителния държавен план-прием.
Дами, до 5. 07. трябва ли да бъдат качени и свидетелствата? А там ще има ли сумиран бала? Питам, за да знам кога и защо да рефрешвам.
Случвало се е да се появят даже след подаване на заявление за участие в класирането - " на по-късен етап или при синхронизация на системата", както се изразяват специалистите. Без попълнени желания няма как да има формиран бал.

# 1 060
  • у дома...
Rally, до колкото разбрах от познати, на изпитът в НМУ синът ви е с абсолютна шестица. Поздравления. (Не, че някой се е съмнявал).

# 1 061
  • В офиса
защото преди това съм чувала как в паралелка с 30 ученици приемат някого на свободно място. Simple Smile
Grinning aхахахахаха, а аз съм виждала. Не беше зле. И бе без връзки и рушвети. Няма страшно, накрая завършиха 29. Ентропия. btw, същия заел място е с 100т. на матурата по мат. 6.00 на изпита в СУ, с почти макс. точки на изпита в Делфт и с успех "развален" само от безкрайно прецизното оценяване на АК. Не виждам СМГ да е загубило нещо.
Ушагелов си разиграва коня, видял "смотани" родители, посплашил ги с али-бали. Ако бяха чели всичко, нямаше да му мине номера. Тогава много му се бях разсърдила, ама ми мина.

rally, да допълня за СМГ, щом моето заспало и немотивирано успя да изкара доста приличен резултат на матурата по БЕЛ само с подготовката в СМГ, и без никакво престараване (не помня колко бяха точките, но бяха повече от тези на друго познато дете, дето се бори за точки, защото ще учи право, май повече от 90 бяха), БЕЛ е минимална драма в СМГ.
Оставаше пък синът на rally да не е със 6:00 на изпита в НМУ. На кого тогава ще пишат 6? Поздравления. Аз се впечатлих много от резултатите на НВО и ме хвана срам, че моя геймър има подобни, а срещу тези резултати при вас стоят много часове над пианото, а при нас много часове геймене. Някак се почувствах засрамена.

# 1 062
  • София
Да, спомням си, че съм чела някакъв текст, от който не ми стана особено ясно.
Изглежда ми така:
- Опция 1 ( за ненаши хора): Отказваме ви прием, тъй като последното прието дете в официално публикуваната статистика от второ/трето класиране е било с по-висок бал от вашия;
- Опция 2 (за свои): Ама разбира се, заповядайте - вашият бал е по-висок от този на детето, което приехме м.г. на 14 септември на седмо класиране.
Само казвам, че така ми изглежда. Не твърдя, че съм права.

# 1 063
  • Варна
Хора, честно, спирам да чета темата. 40 мнения, едната половина заяждане, другата само за София.
Предлагам паралелна тема за провинцията. Нямам време да изчитам десетки дрязги, за да проверя дали няма нещо писано за нашия град.

# 1 064
  • София
Софиянци сме повече, факт. Два милиона сме, с 11 000 седмокласници.

Нямаме нищо против хората от провинцията, камо ли в тази тема.

Общи условия

Активация на акаунт