Седмокласници 2020/2021 - Черешката на тортата - (28.06 - 04.07)

• 93 095
  • 1 639
  •   1
Отговори
# 1 350
За 73су и какво е отвътре - ами наистина нищо особено.  Обикновенни класни стаи, чинове със столове, гранитогрес на пода и латекс на стените, бели дъски и прожектори. Преди ковид кризата децата бяха на кабинетна система, сега заради ковида всеки клас си имаше стая.
Санитарните възли са горе долу прилични.
Голямо училище на четири етажа, южно изложение  следобед яко пече на учениците. Столът и лавката са в “мазето”, но гимназистите основно хапват навън .
Малките ученици (1-4клас) са по нахални и предреждат големите в лавката.
Физическо играя и на двора и в салона, в гимназията има униформи , но аз не съм видяла големите ученици да ги носят извън празник.
Зимата е топло, като цяло е чисто.
На 11 има избори може да влезете и разгледате

# 1 351
Тези служебни бележки с НВО резултатите има ли ги някъде като визия, защото попадам на старо инфо в нета? И доколко са нужни при условие, че точките ги има на свидетелството? На нас не ни раздадоха и съм в чуденка дали да питам и да искам.
И аз си задавах този въпрос, звънях на директорката, която ми отговори:
" Служебна бележка няма да е необходима, всички данни са в профила на ученика.  Това са указания от РУО."

# 1 352
Понеже синът ми учеше там до 7-и клас(73-о) също потвърждавам, че е най-нормално училище.Материалната база не е по-различна от всяко добре поддържано такова, но нищо по-специално.
(по наше време събирахме
пари за ремонти на тоалетните, за шкафчета на децата и тн.) Така че не си представяйте нещо “уау”.

# 1 353
Тези служебни бележки с НВО резултатите има ли ги някъде като визия, защото попадам на старо инфо в нета? И доколко са нужни при условие, че точките ги има на свидетелството? На нас не ни раздадоха и съм в чуденка дали да питам и да искам.
" Служебна бележка няма да е необходима, всички данни са в профила на ученика.  Това са указания от РУО."

Къде са тези указания на РУО, при нас пише че се кандидатства с копие на служебната бележка , ако ученика е държал изпит за ПС, а служенната бележка трябва за записване

# 1 354
  • София
На 11-ти е късно. Все пак документите се подават до 7-ми.

При условие, че записването ще е присъствено, при условие, че присъствено се гледат изпитните работи, училищата спокойно можеха да осигурят дни на отворени врати. Ето, моето дете се колебае. Може би ако почувства атмосферата отвътре на някоя сграда, ще му е по-лесно да се определи.

Що се отнася до избора - той не трябва да е нито на родителите, нито само на детето. Според мен. Родителите трябва да насочат, да рамкират избора. И когато той се сведе до няколко опции, детето е свободно да вземе решение. Говоря за деца, които се колебаят. Сега, ако има дете, което от малко мечтае за дадено училище, не мисля, че има родител, който би му попречил да сбъдне мечтата си.

# 1 355
Служебните бележки раздадоха в сряда. Като визия изглеждат като първите служебни бележки, които раздадоха за изпитите със залите, но вместо зали има написани точки - БЕЛ -*** точки, Математика- *** точки, входящ номер,имена, ЕГН, подпис на директора, печат на училището. Май за никъде не служат наистина.

# 1 356
" Служебна бележка няма да е необходима, всички данни са в профила на ученика.  Това са указания от РУО."

Къде са тези указания на РУО, при нас пише че се кандидатства с копие на служебната бележка , ако ученика е държал изпит за ПС, а служенната бележка трябва за записване
Да,точно поради тази причина и аз си търсих бележка, защото в училището в което, евентуално ще се запишем пише че, я искат.Директорката обаче ми отговори така.......... няма какво друго да направя освен да и  се доверя.Звънях и на други майки от класа и те нямат бележки.Същото им е отговорено.

# 1 357
и моето впечатление от проверената работа по бел е, че препразказът я е затруднил повече от очакваното и от нея и от мен. има и повече грешки от на повечето пробни. и оценката си отговаря съвсем на написаното.

# 1 358
  • София
Извинете, има ли някъде качени прогнозните балове от миналата година? Нещо като екселката таблица от тази.

# 1 359
Атмосферата на едно място се дължи на обитаващите го. Не ви ли се е сучвало да влезете в бившото си училище или университет - място, познато до болка, място, чувствано като свое, и изведнъж, оказвайки се сред непознати, усещате доколко чуждо в настоящия момент е то.

Когато трябваше да подредим желанията, пътувахме с градски транспорт до отдените училища и записвахме времето за път. Особено сега, в ситуацията с вируса, възможността да се избегне ползването на транспорт в съчетание с подбрана среда е немалка екстра. Не вярвам да има училище без т.н. учители - "къси клечки". Важното е те да не са през целия гимназиален курс. Година с къса клечка се понася.

# 1 360
Русалка, навремето ММ ходи така да разглежда за втори път с дъщеря ми. Първия път ходих аз. Така че да, след обаждане точно това правеха в нашето училище, както и в КО ходихме двамата поотделно. Сега най-вероятно има промени, особено в СС, но със сигурност ако не пускат, биха се постарали за онлайн презентация, лавата направиха АК.

# 1 361
  • София
Абе ако късата клечка е по мат или бел, ще има да я търпиш  до абитуриентския бал.

# 1 362
  • София
Абе ако късата клечка е по мат или бел, ще има да я търпиш  до абитуриентския бал.

Тцъ. За късмет на едни (недоволстващи от даден учител) или за нещастие на други (доволни от даден учител)  в много гимназии  преподавателите по тези предмети се сменят в годините. Дъждец, точно СС не пускат сега. Wink

# 1 363
  • София
Момичета,

Пиша с един въпрос, който не е задаван мисля. Едно съседче не е участвало в състезанието на НПМГ по Физика, нито е ходило на олимпиадата. Може ли да пише и тази паралелка, осъзнавайки, че ще му формират бала с 0 точки от състезанието?

Стискаме палци на историците!

Много благодаря!

За можене може, ама малко би било като да пише СМГ, ако не се е явил на НВО... Няма административна пречка.

Преди няколко страници имаше въпрос, който не получи отговор, затова и аз да попитам.
Все още при нас не са въведени в профила на децата оценките от свидетелствата. Има ли и други такива, доколкото знам крайният срок е днес?

И на Вряк ги няма още оценките от дипломата.

ПП
Гледам за медийни изяви питате, та да кажа - 134-о не е някакво велико елитно училище, но си имат ... и аз не знам точно какво по фотография и видео, не точно кръжок, не знам как им викат в днешно време, ама снимат новини, монтират, излъчват... е, не по БНТ, но на сайта на училището...
https://www.youtube.com/user/hebrewschoolbg/playlists

Последна редакция: пт, 02 юли 2021, 13:18 от katiABV

# 1 364
Малко ми е странно какво значение има толква сградата на училището..все пак и 73то, НЕГ, ФЕГ, ИЕГ и т.н. са държавни училища и предимството им е в качеството на обучение, а не на материалната база. Ако търсите модерна сграда, то 2 АЕГ може би ще отговори на това изискване, както и частните училища.

Общи условия

Активация на акаунт