Любители на Котки - Тема 161

• 29 241
  • 759
  •   1
Отговори
# 90
  • Бургас
Ще се събуди котката от анестезията.
Във фейсбук доста стискахме палци на една Котана,няколко дни беше замаяна...

Джаста Праста, Хари е гушлив до досада наистина,но когато той иска...
Обаче пък ми е хубаво...
Гали се,когато му правя знаци за целувки,идва,дава...Ама котка...
От майка бяга много,като коткозаек,чак задните лапи удрят предните.Но вече влиза и с нея в тоалетната...
След баща ми върви като коткокуче и непрекъснато си носи любимите играчки,да мятаме да ги гони.Разиграе ли се много изврещявам,все някъде забива нокти...

# 91
Здравейте пак от мен.. Както си беше ок вчера Прасковка , днес пак се сдуха . Сега видях, че не иска да си отвори устата и с 300 зора видях, че май има някакво подуване на венеца. Утре сутрин ще я водим на вет. Някой с опит и мнение …

# 92
  • Велики Преслав
На каква възраст е. Моята като и се поду венеца, просто се била разранила от едни гранули.

# 93
На каква възраст е. Моята като и се поду венеца, просто се била разранила от едни гранули.

На 6ти ще стане на 1 годинка … Яде РК за кастрирани. Понякога не ги дъвче…

# 94
Здравейте.. Да обясня накратко - котаракът ни нещо от 2-3 дни не ми се вижда добре. Онзи ден повърна 3 пъти през различен период от време, стомашни течности, като повърнато от трева, само че без тревата. Нещо му се изгуби апетита и цял ден не яде, вечерта похрупа малко гранули и на следващия ден пак не понечи да яде. Повърна веднъж и вчера вечерта го заведохме на вет. Пуснаха му кръвна картина - всичко ок, пуснаха биохимични изследвания - всичко ок. Биха две инжекции за противоповръщане и като се прибрахме отиде да яде малко гранули. Днес пак не иска да яде? Какво може да е? Започвам да си мисля, че е стресиран или депресиран.
Някакви ефективни хапчета/спрейове ли да търся, какво да направя? Че и скоро ни очаква местене в ново жилище.. ☹️

# 95
Много е красив и наистина изглежда стресиран.Не съм капацитет,но за моята предишна котка,понеже и трябваше спокойствие и релаксация,и изписаха това в клиниката https://www.feliway.com/bg

# 96
Благодаря ти. Да, гледах го и аз това нещо, но.. дали е хубаво не знам. Видях, че за KalmVet таблетки има добри отзиви, ама.. 🙄 някой ако има отзиви за нещо да сподели. Чудех се дали да попитам в клиниката, ама предполагам, че ще си пробутат скъпата стока само. Въпреки това утре ще попитам в една клиника за съвет. Започвам да се притеснявам с това неядене. Цял ден ако реши да направи нещо - то е да отиде при мръсните дрехи и да си задоволява сексуалния нагон, т.е четох, че е за успокоение. Не е кастриран иначе. ☹️

# 97
  • Бургас
За котарака с калицивирозата:
Моето ядеше Роял Канин гастроинтестинал.
Дадоха едни капсули с витамини и антибиотик.
Може би щом е започнал да яде,ще се съвземе.
Нека го слушат за пневмония,това е опасно усложнение...
Но според мен ще се оправи.
На моето давах 10 дни антибиотици,мога и да проверя какви.

# 98
Monikangelova,
По миналата седмица, Чочко изкара 3-4 дена на вода и трева. Повърна няколко пъти вода, но къде отиде тревата, не разбрах. Дадох му малцова паста. Пак повръща, вече и трева.  На петия ден прояде. Не стигнахме до доктор, слава Богу.
Като цяло беше поомърлушен първите два дни.

# 99
Охххх, дано и нашия да прояде, че.. ☹️

# 100
Мария, благодаря!
Вече се пораздвижи котаран.
Моника, вземете му пробиотик. Може и човешки - да му изсипете Ентерол в храната. И лечебна храна се препоръчва в такива случаи.

# 101
  • Бургас
EdelV,котето може ту да се разбужда,ту да заспива.
Не се плашете,няма да му стане нищо.
Нормалните анестезиолози свестяват човек още в операционната и говорят с него,но човек доста след това се усеща...
Котките също са така,щом са ви казали,че в клиниката са го разбудили...
Важното е,че диша сам,ще се оправи.
Гледайте да му давате течности...не би трябвало да повръща...Но и такъв ефект може да има упойката.

# 102
EdeIV, но той въобще не иска да куса дори храна? Пробиотикът ще помогне ли да прояде?

# 103
  • In the land of Never Never
Мария, благодаря!
Вече се пораздвижи котаран.
Моника, вземете му пробиотик. Може и човешки - да му изсипете Ентерол в храната. И лечебна храна се препоръчва в такива случаи.
Вода не бива да се дава, докато не премине упойката. Може да се задави и да вкара вода в дробовете.

Месечинке виторога, има едни месни хапчета за даване на таблетки, вършат работа - Vetexpert Easy Tabs. Има ги в Стефанов и на други места.

За жегите, да напомня, поне два пъти седмично да сресвате косматковците, ако имате фурминатор или друго гребенче за котки. Ще им бъде по-леко в горещината, защото и така и така се скубят в това време, а като се лижат, си задръстват коремчетата.  Ние с Васко го правим на балкона, защото наистина  хвърчат облаци от космаляци. Много се кефи от процедурата. Laughing

# 104
Пробиотикът ще помогне ако има някакъв вирус и дисбаланс за стомашно-чревния тракт. Иначе да го накара да яде - не. Може би самата лечебна храна ако пробвате и ще прояви интерес.
Да, вече бая се движи, даже и скача и малко хапна, но е нестабилен и омаломощен. Утре сигурно ще е много по-добре. Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт