Съвет относно дългогодишна връзка

• 14 170
  • 441
  •   1
Отговори
# 90
Купил и е апартамент (в България), но в момента живеят на квартира. Той има седем апартамента, но иска да купи на момичето, че един ден, като се пребере в Италия да има къде да остане той(но не намирам вече мнението). Оказва се, че е купил в България, не в Италия. Цялата тема е такава измислица, че няма накъде.
Тя няколко пъти обяснява къде и на кого са апартаментите, но изглежда, че е сложно да се разбере. Simple Smile))
Той си има някакви апартаменти в Италия.
В момента живеят под наем в България и жилището под наем се плаща от фирмата.
Купил ѝ е апартамент в България и е казал, че ако един ден се преместят да живеят в Италия, то тя ще продължи да се връща в България да вижда близките си и нека има свое място, където да отсяда.

Това го гледаш в някакъв статистически документ ли?
Верни са числата по статистика.
В България е най-ниската възраст за ЕС - 26,3 години.
В Италия е най-високата - 31,3 години. Това е за жените.
http://www.quotidianosanita.it/studi-e-analisi/articolo.php?articolo_id=92870

# 91
Мъжът не дава отговор. След 28 реално не е отговор, защото авторката не иска да чака дотогава. Комуникацията куца или умишлено е спъвана.

И що за отношения са като само желанията на единия имат значение?

# 92
  • Варна
"След 28" ми звучи точно като онези реклами - до 90% намаление. Всички знаем какво значи това.

# 93
  • MI
Итстат. Говорим за първо дете, разбира се.
https://www.istat.it/it/files/2019/11/Report_natalit%25C3%25A0_anno2018_def.pdf
И в Испания не е толкова висока, колкото в Италия е горе долу.
Значи аз родих на 38 след доста проблеми преди това. Още две години преди това лекарите ми говореха за моята възраст. Wink В една от добрите болници в Милано това. И при раждането повечето бяха по-млади. Имаше и на повече, разбира се, но това са по-скоро изключения и много често след проблеми. Не, няма да го обявят на всеослушание.

# 94
Мъжът не дава отговор. След 28 реално не е отговор, защото авторката не иска да чака дотогава. Комуникацията куца или умишлено е спъвана.

Аз желая заедно да достигнем до балансирано решение, така че и двете страни да са на 100 процента удовлетворени, но просто да има някакъв отговор конкретен ..  никого не желая насила да ми прави дете.. това за мен просто трябва да е естественото развитие на едни прекрасни взаимоотношения, аз така мисля..

# 95

И аз това питам.

# 96
Аз желая заедно да достигнем до балансирано решение, така че и двете страни да са на 100 процента удовлетворени, но просто да има някакъв отговор конкретен ..  никого не желая насила да ми прави дете.. това за мен просто трябва да е естественото развитие на едни прекрасни взаимоотношения, аз така мисля..
И ако не се стигне до естественото развитие на тези прекрасни отношения, то ще бъдат ли те прекъснати? Достатъчно ли е силно едното (отношенията, загрижеността, апартамента), за да натежи срещу другото (дете)? На този въпрос трябва да си отговори авторката.
Разбира се, няма гаранция, че ако е с друг ще има деца. Но все пак е тревожно това, че за нея детето е важно и развитие на отношенията, а за него - не и заобикаля този крайъгълен камък (ако е така наистина).

# 97
Итстат. Говорим за първо дете, разбира се.
https://www.istat.it/it/files/2019/11/Report_natalit%25C3%25A0_anno2018_def.pdf
И в Испания не е толкова висока, колкото в Италия е горе долу.
Значи аз родих на 38 след доста проблеми преди това. Още две години преди това лекарите ми говореха за моята възраст. Wink В една от добрите болници в Милано това. И при раждането повечето бяха по-млади. Имаше и на повече, разбира се, но това са по-скоро изключения и много често след проблеми. Не, няма да го обявят на всеослушание.

Не ми се отваря този линк, но в https://ec.europa.eu/eurostat/databrowser/view/tps00017/default/table?lang=en възрастта за Италия 2019 е 32,10, а в статията е друго ... все пак е по-малка от 36, явно е моя грешка.

# 98
акцента бе липса на интимност, разминаване в желанията за дете и въпрос, който вече е задала авторката, - има ли той друга.. 
тя иска дете и пръстен, той ѝ дава апартамент...къде е баланса се пита и какво му е прекрасното на такива отношения?

# 99
  • USA
За 5 г заедно би трябвало да си знаете и кътните зъби...защо досега е нямал деца/семейство...
Ти си била на 20, той на 40......не сте интимнни, той се грижи за теб....купува ти апартамент....не иска деца...все едно да спечели време.....изглежда ми като ти си детето той бащата....просто му харесва да се грижи за теб....ще чакаш докато просто един ден не ти писне и срещнеш някой който иска деца и брак...
 Седни и говори с него, живееш с него...без скандали и панаири....кажи му как се чустваш, какви страхове имаш....ти какво искаш, може да се срещнете някъде посредата пък знае ли човек...
....това с апартамента ми изглежда просто като да ти замаже очите...Късмет все пак.

# 100
  • Варна
И двамата да са 100 процента удовлетворени. И вълкът сит, и агнето цяло.

# 101
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Не съм чела цялата тема, но щом е италианец, говори с майка му.

В смисъл завоалирано ... кажи ѝ, че ти се иска вече бебе, че искаш сериозно развитие- брак и т.н..

# 102
  • MI
Дорис, в Итстат категорично не е 32, не знам откъде идва разминаването, но така или иначе не е голямо.
Освен нежеланието за деца на крехката възраст от 45 години (10 отгоре от повечето неопапа), и това е доста притеснително
. след това за годеж или нещо подобно дума да не става и третото нещо е, че последната година не сме интимни много....

# 103
Авторке, човек е такъв, какъвто е и според мен твоя е отговорността да прецениш дали те устройва и дали ще го приемеш. Мисля, че тези неща в повечето случаи не се решават и променят с разговори - тук имам предвид интимностите, желанието за гушкане, секс и така нататък. Най-много да се изнерви. Ти вече си заявила, че ти липсва секс - топката е в негово поле, ежедневните натяквания няма да помогнат. След като ти е казал, че го усеща като период - определи си някакъв разумен срок и почакай, ако нещата не се променят, вижте дали няма някакъв здравословен проблем. Ако той не иска, това говори достатъчно за уважението му към твоите нужди.

Относно годежа, много ми е чудно какво толкова има да му се мисли, чака и приготвя. При хора, които живеят заедно вече 5 години, един брак няма да промени абсолютно нищо и ми е пълна мистерия защо човек, който е сигурен в половинката си, толкова ще се дърпа. Често мъжете казват, че искат първо да са сигурни, че могат да издържат семейство - във вашия случай това явно не е фактор. Какво е неговото основание да не иска?

За децата не мога много да кажа, напълно възможно е и той да не знае иска или не иска - и няма как да се разбере кога това ще се промени. Трябва да му покажеш, че това е важно за теб и да видиш има ли някакви страхове, свързани с децата, за да ги успокоиш. Дано те обича достатъчно, че ако не желае, да ти го каже честно и да решиш какво да правиш. Според мен и тук трябва да определиш една граница на търпение и да я спазиш, колкото и да ти е гадно, защото не е редно да чакаш вечно.

Имам не една позната в твоето положение. Наистина е тъжно, защото тези момичета често са нещастни, редовно изпадат в дупки, когато чуят за поредното бебе около тях. Казват, че се чувстват недостойни и незаслужили. Това постоянно ги трови, въпреки че иначе връзките изглеждат перфектни. Просто желанието за брак и деца са твърде фундаментални въпроси, не може да се оставят току така настрани. Пожелавам ти успех и дано успеете да се разберете, но помни, че по-добре да плачеш веднъж, отколкото цял живот.

# 104
Според мен на мъжът му е приятно да си има нещо младо и хубаво около себе си, особено ако е експат в Бг и няма особено изграден социален кръг. На 45 след 5 години връзка на никого не му е твърде рано да знае иска ли деца.
За мен е червен флаг 20 години разлика, може би изборът на толкова по-млада партньорка е бил един вид заявка, презастраховане, че ще се позабавляват, той ще й осигури хубав живот, но отсреща няма да има особени очаквания за семейство и сериозно обвързване. Те 90% от тези връзки не се случват с подобна идея, или ако се - мъжът не тупа топката 100 години, а бърза с бебетата и сватбата.
Познавайки значително количество италианци, да, те си влизат в клишето на семействени мъже и това го желаят. Мнозинството от познатите ми италианци са женени за италианки, макар да живеем в космополитен град и да не им липсват други познанства.
Дано не съм права, но твоят човек може и да реши да се завърне вкъщи, като ти остави за подарък въпросния апартамент.

ПС. Освен ако не е голям банков шеф примерно или от много богато семейство,не виждам как ще има седем апартамента в Италия, леко фантасмагорично звучи - следи по-внимателно дали всичко, което този разказва за себе си е чиста монета.

Общи условия

Активация на акаунт