Съвет относно дългогодишна връзка

• 14 404
  • 441
  •   1
Отговори
# 360
  • MI
Българското мнозинство и пиенето като българин е абсолютно същото като яденето на жаби от италианците и масовото им женкарство или немиенето и лукавостта на французите.
Всъщност не познавам никой ял жаби.
Невена, прочети темата, заслужава си. Много е забавна.

# 361
Коментарите са 100 пъти по- интересни от темата. Много се забавлявам.

# 362
Като резюме.
Той не иска деца (а е на възраст), тя пък не иска от Пешо и търпи. Доплатил и е апартамент в някой град в България (и тя на 25 години е додала 15 000 евро за който). Работи от 17 годишна. Да има къде да остава като се прибира понякога (но живеят на квартира в България). Има родители и много уважават италианеца (тя на 25 той на 45), а неговите родители я обожават (но тя не им говори езика, учи го). Сега са болни и двамата от климатик. 🙄 Май нищо не изпуснах.
Пп. Изпуснах. Той има седем апартамента.

# 363
  • София
А какъв е проблемът с яденето на жаби?
Ние сме чисти българи и обичаме жаби. Ядем ги у нас, не в Италия или Франция. По Черноморието сервират жабешки бутчета. Родителите ми ме научиха да ги ям, защото в тяхната младост са били модерна храна, особено в Пловдив, където са били студенти.

# 364
Българското мнозинство и пиенето като българин е абсолютно същото като яденето на жаби от италианците и масовото им женкарство или немиенето и лукавостта на французите.
Всъщност не познавам никой ял жаби.
Невена, прочети темата, заслужава си. Много е забавна.
Познавам такива хора. Даже не са "жабари", по Дунава в България традиционно се готвят в рибарските семейства.
Добавям към резюмето, че той има недвижимост в италия и взима нелоша заплата за работата си в България.

# 365
  • MI
Нямам проблем с яденето на нищо, просто масово не са ги и опитвали, а това е един от устойчивите стереотипи. Има сагре с жаби в някои селца на север, но са изолирани случаи. Толкова са верни и останалите стереотипи. Включително за българите, и те не са малко.

# 366
И аз ям жаби, даже ги харесвам.

# 367
  • Варна
Няма сила, която да ме накара да сложа в устата си жаба. Все тая как е сготвена.

# 368
Жаба не съм пробвала, но охлюви обичам.
Съвсем превкючихме. 🤭

# 369
  • София
Много се чудя как до 45г не е искал деца и сега изведнъж след 2-3 години ще иска.
Тук, във форума четох, че мъж имал любовница , а майка му го прикривала. Адски невероятно ми звучи, но... да не би пък да си има семейство в Италия, а докато му е срока за работа тук да си има странично семейство. Ама пък за 5 години да е си е ходил до тях...

# 370
  • Paris, France
Като резюме.
Той не иска деца (а е на възраст), тя пък не иска от Пешо и търпи. Доплатил и е апартамент в някой град в България (и тя на 25 години е додала 15 000 евро за който). Работи от 17 годишна. Да има къде да остава като се прибира понякога (но живеят на квартира в България). Има родители и много уважават италианеца (тя на 25 той на 45), а неговите родители я обожават (но тя не им говори езика, учи го). Сега са болни и двамата от климатик. 🙄 Май нищо не изпуснах.
Пп. Изпуснах. Той има седем апартамента.

Никога не е казал, че не иска деца.

Повечето чужденци, които познавам в София живеят на квартира. Те и в собствените си държави живеят често по квартири, защото данъците при покупка и продажба на жилища са високи и не могат да купуват, продават и обзавеждат на всяко местене в друга област. Това дори и да притежават земи и имоти с висока, в момента, пазарна цена. Много командировани в други градове и държави имат помощ с наема или компанията им плаща 100% от наема до определена сума, която е доста висока. Имам позната, в чиито договор пише,че предприятието плаща до 4000€ наем когато е командирована над месец. Ще е тъпо да се набута да купува жилища, само и само да живее в собствено жилище като ССФ-то.

Познавам и чужденец, който в София живя с приятелката си в жилище на майка и и направиха договор, така че фирмата да превежда наем. Никой не ходи да търси чие е жилището и колко е голямо, нито дали наемът съответства на обичайните за подобно жилище наеми в района.

Много хора се уговарят със собственика или агенцията да пишат много по-висок наем, а да включат ток, газ, вода, телефон, защото компанията ще го покрие без да мигне.

А дали нямал семейство в Италия - вероятно в момента не е женен. Може да има бивша жена и 7 или 8, пръснати по света деца, но при 50% бракоразводност и ниска брачност не е невероятно да е бездетен ерген. Малко пътуващи, корпоративни кадри на висока позиция, с възможности да живеят с 20 и 25 годишни красавици драпатда се обвързват. Детектив може да провери дали има признати в Италия деца.

# 371
В темата видях всичко друго, но не и единодушие като това на изборите по социалистическо време, мислех, че отдавна не е актуален този стереотип.

Вероятно така е и с робуването на “стереотипи”: всеки си има своя личен прочит според своята култура.

# 372
  • София
Невена, прочети цялата тема.
Той има 7 апартамента в Италия (които уж са за отдаване "под резервация", което аз разбирам като ваканционни жилища, но те стоят празни и чакат двамата с авторката да отидат на почивка и да отседнат в някое от тях) и е купил вече апартамент на авторката.

# 373
Е, да се поправя. Не  иска сега на 45. И пет годишна връзка. Има мноооого години да мисли.

Последна редакция: чт, 01 юли 2021, 15:35 от _silence_

# 374
  • Маниакалното чистене е признак за неудовлетвореност.
Наличието или липса на сключен граждански брак на италиански гражданин не е кой знае каква мистерия. Достатъчно е да се знае в коя община има постоянен адрес. Децата - по постоянен адрес на майката се записват по принцип и ако иска може и да ги “скрие”. Едно обикновено адвокатско пълномощно и най-много 50 евро и всичко излиза на показ.

Общи условия

Активация на акаунт