Стана време за моренце, а ДЕКЕМВРИйчето вече рита в нашето коремче! (Тема 3/2021)

• 24 921
  • 777
  •   1
Отговори
# 375
Момичета от няколко дни усещам прескачане на сърцето и сърцебиене,не е постоянно ,но все пак е неприятно.Някой с такъв проблем?В понеделник съм при док и ще го питам 😑
Приемаш ли хормон за ЩЖ? При по-високи дози на хормоните за ЩЖ може да доведе до сърцебиене, също бременността попринцип предразполага към повишаване на пулса. Моят АГ и ендокринолог са ми казвали, че е притеснително ако пулсът постоянно е над 120 удара в минута (дори и в покой).
Сподели с АГ, но може да направиш и консултация с кардиолог.

gabby92 най-вероятно е нещо случайно. Аз също ям много оцет и кисело, и люто, и доста солено - на бебето нищо няма да му стане.. на нас може да ни се раздразни корема или да задържаме повече вода от солта. Нормално е да има опъвания, придърпвания, бодежи, дискомфорт - все пак бебчетата вече доста бързо порастват, матката се разтяга, зависи и от позицията или движенията на бебето може да се притискат други ограни и това допълнително да създава дискомфорт понякога.

На момичетата на морето - приятно изкарване и спокойни почивки Nature Sunny
От нашето моренце минаха две седмици и вече нямам търпение за следваща почивка.. даже онзи ден запазих за края на месеца да идем за седмица на планина Rolling Eyes Grinning

# 376
За смяната на банския точно гъбичките са причината да се препоръчва. Наистина не е оправдан риска, при мен се наложи прием на антибиотици с предишната бременност, само че беше от басейн.

Габи, и аз не вярвам да е от храната. Също винаги слагам оцет на салатите, а в последната седмица съм основно на такива. Надявам се да са били обичайните неразположения около растежа на бебоците и всичко да е наред. Simple Smile

Румяна, аз сравнително често имам такива "симптоми" и пулса ми винаги е над 95. Вчера беше 108, при кръвно 87 на 48. Жегите доколкото съм информирана също влияят. Последният лекар, който търси причината реши, че е от тревожност и имам нужда от антидепресанти 😂 Гарантирам, че от такива нямам нужда. Така и не откриха причина. Като се случи просто сядам да почина, дишам дълбоко и по възможност пия нещо разхладително.

# 377
Момичета, пулса се вдига и при ниско кръвно. Сърцето компенсира по този начин. Не е нещо особено притеснително по принцип, ако не е за дълго

# 378
Момичета, пулса се вдига и при ниско кръвно. Сърцето компенсира по този начин. Не е нещо особено притеснително по принцип, ако не е за дълго
+1 и аз така знам от кардиолизите, при които съм ходила. Освен това бременните май обикновено са си с по-висок пулс. Моя нормален в покой е 80. Сега лежа и е 84.
Благодатя ви за отговорите по въпросите, които имах
И мен ме боли нещо в дясно. Нямам представа какво е, мисля, че някое бебе притиска нещо или матката нещо се опъва там. Най-често ме заболява при смяна на позата и минава за 10сек., така че не знам дали е същото, но при мен със сигурност не е от храна.

# 379
Добро утро мамчета, благодаря ви за отговорите. Единствено забравих да уточня, че ме болеше корема от дясно и за това се бях притеснила. Днес сме на лекар. Стискайте палци всичко да е наред с мен и бебчо.

# 380
Добро утро мамчета, благодаря ви за отговорите. Единствено забравих да уточня, че ме болеше корема от дясно и за това се бях притеснила. Днес сме на лекар. Стискайте палци всичко да е наред с мен и бебчо.
Успех Hug ако питаш за болката в дясно, би ли споделила после?

# 381
Успех Hug ако питаш за болката в дясно, би ли споделила после?

Ще попитам задължително. Набелязала съм си някои въпроси и тях задължително ще ги задам.

# 382
Мамии, аз искам да задам въпрос, свързан със секциото.. Понеже е наложително при мен, заради диоптъра..
На 15 декември влизам в деветия месец.. Кога горе долу правят плановото секцио, ако всичко е нормално разбира се..
Не че е толкова важно, просто от няколко дни това ми се върти в главата..

# 383
Мамии, аз искам да задам въпрос, свързан със секциото.. Понеже е наложително при мен, заради диоптъра..
На 15 декември влизам в деветия месец.. Кога горе долу правят плановото секцио, ако всичко е нормално разбира се..
Не че е толкова важно, просто от няколко дни това ми се върти в главата..

Зависи колко ти е диоптъра. Аз също съм с диоптър и ми казаха, че не е проблем да си родя нормално. Относно въпроса ти до колкото знам 2 седмици след като влезеш в деветия месец.

# 384
  • London
Аз също ще съм със секцио, моето ще бъде в 39та седмица.

# 385
Плановото секцио обикновено се насрочва 1 до 2 седмици преди термин, ако всичко е наред и няма други предпоставки да се прави по-рано.

# 386
  • до най-прекрасния мъж
За носещите очила се прави консултация с офталмолог някъде към 7-8 месец. Гледа се ретина, очни дъна и още нещо беше, но забравих. Само диоптъра не е фактор за секцио, ако няма други предпоставки.

# 387
При мен от самото начало ми казаха, че е наложително секцио с диоптъра, който имам+цилиндъра(и това било от значение).. Но все пак не знам.. Ще направя консултация в 7/8 месец, пък ще видим..
Ако се наложи секцио съм съгласна, само аз и бебка да сме добре ❤️

# 388
Връщаме се от лекарката. Относно питанията които имах към нея каза, че ще трябва да продължим с лечението и ще си полежаваме и ще почиваме повечко. Бебчо е 230 грама, но беше много срамежлив и не даде да го снимат. А относно болката в корема, която снощи изпитах каза, че няма проблем. Запазих си час за ФМ за след месец, а бебчо отговаря на 18та г.с.

# 389
За носещите очила се прави консултация с офталмолог някъде към 7-8 месец. Гледа се ретина, очни дъна и още нещо беше, но забравих. Само диоптъра не е фактор за секцио, ако няма други предпоставки.
Подкрепям коментарът ти и допълвам, че мерят и очното нялагане.

Общи условия

Активация на акаунт