Стана време за моренце, а ДЕКЕМВРИйчето вече рита в нашето коремче! (Тема 3/2021)

• 24 867
  • 777
  •   1
Отговори
# 540
  • до най-прекрасния мъж
Алисън, вагинален пробиотик и гъби са несъвместими. Ако ще слагаш вагинален, първо трябва да се изчистят гъбите. Така пише в листовката на тези, които аз съм слагала.
Стелияна, аз съм така от към трети месец. Като постоя малко права, ми премалява и трябва да легна. Изследванията ми са в норма, кръвното и то е добре. Единствено ми пада малко КЗ, но не и под 4. Лежа през повечето време и пия доста вода. Някои дни съм по-добре, някои, не чак толкова. Мислех, че като мине гаденето, ще отшуми и това, но не.
Блу, аз се отървах след 3 месечно слагане постоянно. Спирах само по време на МЦ. Вземах и доста дълго орален. Ако ти дадат АБ, после направи курс с пробиотик, но да е по- дълго време.

# 541
Да де, винаги първо лечение, просто понякога като е по-силен изписания препарат, флората съвсем се нарушава и неприятните симптоми остават. Човек си мисли, че не се е излекувал. За това след локалното лечение за гъбички ми казаха веднага курс с вагинален пробиотик. Ама то и за бактерии си трябва лечение, после пробиотик, според мен. Може би до някъде пробиотиците намаляват риска от рецидив

# 542
  • до най-прекрасния мъж
Да, ако е масов растеж, е точно така. Първо лечение, после пробиотик. Само че при мен се оказа, че са много малко и АБ само влошаваше нещата. Затова като си оправих дисбактериозата, изчезнаха и бактериите. При мен в рамките на 2 години постоянно излизаха бактерии и постоянно бях на АБ и нищо. Една бактерия изчезне, друга се появи. И накрая ходих на директна микроскопия при един венеролог, та той ми каза, че не съм за АБ, а просто е дисбактериоза. Моят случай може и да е частен, но може да се има предвид при неизчезващи инфекции.

# 543
Явно така ще бъде,просто аз не съм свикнала още 😀

Алисън, вагинален пробиотик и гъби са несъвместими. Ако ще слагаш вагинален, първо трябва да се изчистят гъбите. Така пише в листовката на тези, които аз съм слагала.
Стелияна, аз съм така от към трети месец. Като постоя малко права, ми премалява и трябва да легна. Изследванията ми са в норма, кръвното и то е добре. Единствено ми пада малко КЗ, но не и под 4. Лежа през повечето време и пия доста вода. Някои дни съм по-добре, някои, не чак толкова. Мислех, че като мине гаденето, ще отшуми и това, но не.
Блу, аз се отървах след 3 месечно слагане постоянно. Спирах само по време на МЦ. Вземах и доста дълго орален. Ако ти дадат АБ, после направи курс с пробиотик, но да е по- дълго време.

# 544
Да, ако е масов растеж, е точно така. Първо лечение, после пробиотик. Само че при мен се оказа, че са много малко и АБ само влошаваше нещата. Затова като си оправих дисбактериозата, изчезнаха и бактериите. При мен в рамките на 2 години постоянно излизаха бактерии и постоянно бях на АБ и нищо. Една бактерия изчезне, друга се появи. И накрая ходих на директна микроскопия при един венеролог, та той ми каза, че не съм за АБ, а просто е дисбактериоза. Моят случай може и да е частен, но може да се има предвид при неизчезващи инфекции.

С пробиотик оправи дисбактериозата, нали? Вагинален или орален? Препоръчаха ми орален Vaginal Care на Garden of life, за профилактика, но още не съм започнала.

# 545
Микробиологията ми е добре. Но за всеки случай мисля да пусна една урокултура, че се наплаших

# 546
Здравейте, момичета. Рядко пиша,но ви чета редовно Simple Smile имам нужда от съвет от снощи ми се вие свят доста, толкова, че днес едвам стоях сутринта и накрая повърнах. Имах час при АГ и тя каза, че е нормално. Повече течности да пия и да почивам. Аз обаче не съм много спокойна, защото до сегя не ми се е случвало, дори в началото на бременноста не ми е било лошо. На някоя от Вас случва ли и се и как го бори 🙃 в 17-та седмица съм.

И аз съм в 17 и съм така, много ниско кръвно като тръгна да вървя ми става лошо, даже вчера ходих да пускам рутинни изследвания на гладно и почти припаднах в лабораторията.

# 547
Аз съм по същия начин. Вдигам кръвно в повечето случаи. Засега съм забелязала, че следните неща го причинява при мен:
- липса на кислород (като е задушно или съм с маска дълго време).
- когато съм лежала няколко дни. Мисля че сърцето свиква на по-малко натоварване и после му става сложно
- стоене права на едно място без да правя нищо - кръвообращението намалява, съответно и кислородът в мозъка и просто изключвам.
По принцип съм много против климатиците, но сега без тях не мога да живея. Стане ли ми лошо не се оправям без да взема мерки, забелязала съм, че да седна не помага, трябва главата да си подпра някъде и тогава евентуално се оправям.
Пазете се и взимайте мерки, защото припадъците са неприятни и опасни на много места. Често припадах преди като небременна, после ставах и заминавах, но скоро четох, че бременните задължително трябва да посетят лекар след припадък. Мисля, че е заради евентуален удар по корема и да се провери кръвотока.
Не съм лекар!

# 548
Това което ме учуди беше,че когато ми стана зле измерих кръвното и беше 120/80 каквото ми е попринцип. Но пък вече бях повърнала не знам дали това не е била причината. При прегледа ми го мериха и пак беше 122/75 или нещо такова. Ще го меря редовно и ще следя.
За залежаването съм абсолютно съгласна, аз днес само лежа цял ден и като стана и раздвижа малко повече веднага се усещам прималяла и искам да легна.
А ти вземаш ли.нещо за кръвното?
Аз съм по същия начин. Вдигам кръвно в повечето случаи. Засега съм забелязала, че следните неща го причинява при мен:
- когато съм лежала няколко дни. Мисля че сърцето свиква на по-малко натоварване и после му става сложно
- стоене права на едно място без да правя нищо - кръвообращението намалява, съответно и кислородът в мозъка и просто изключвам.
По принцип съм много против климатиците, но сега без тях не мога да живея. Стане ли ми лошо не се оправям без да взема мерки, забелязала съм, че да седна не помага, трябва главата да си подпра някъде и тогава евентуално се оправям.
Пазете се и взимайте мерки, защото припадъците са неприятни и опасни на много места. Често припадах преди като небременна, после ставах и заминавах, но скоро четох, че бременните задължително трябва да посетят лекар след припадък. Мисля, че е заради евентуален удар по корема и да се провери кръвотока.
Не съм лекар!

# 549
Това което ме учуди беше,че когато ми стана зле измерих кръвното и беше 120/80 каквото ми е попринцип. Но пък вече бях повърнала не знам дали това не е била причината. При прегледа ми го мериха и пак беше 122/75 или нещо такова. Ще го меря редовно и ще следя.
За залежаването съм абсолютно съгласна, аз днес само лежа цял ден и като стана и раздвижа малко повече веднага се усещам прималяла и искам да легна.
Не съм лекар!
Не аз съм с кръвно 100/60 даже някой път 90/60 и гледам да ям преди да изляза и да имам нещо сладко, пия и айрян със сол.
Бях си пуснала ПКК и ми излезе хемоглобина и хематокрита под долната граница, но за бременност били нормални стойности.

# 550
За бактериите и АБ мога цяла книга да напиша. ММ прехвърляше  Ешерихия коли и Ентерококи фекалис в продължение на 2 години. Сменяхме лекари и никой не успя да помогне ( и двамата бяхме почти постоянно на АБ). Миналото ми АГ (след поредния АБ) каза, че не става така и ни изписа Уростим ( може би така се казваше) за 3 месеца и на двамата. След 3 месеца лечение почти веднага забременях с дъщеря ни.
За коланите на колата ( понеже карам и се возя доста често - утре пак заминаваме на 500км и в понеделник наобратно) с преднаха бременност бях по същия начин - колана закопчан и само отгоре го премятам. Бях чела някъде, че така е дори още по-опасно. Та сега взех 2 от тези - за двете предни седалки и нямам никакви проблеми. Карам и се возя с колан без да се притеснявам и страхувам. С тях съм вече почти 2 месеца. 

# 551
Здравейте, някой от вас има ли проблем с хемороидите? Confused

# 552
  • до най-прекрасния мъж
С пробиотик оправи дисбактериозата, нали? Вагинален или орален? Препоръчаха ми орален Vaginal Care на Garden of life, за профилактика, но още не съм започнала.
Ползвах ги двата вида едновременно. Аз ползвах на лаборатория Генезис орален пробиотик и Флоражин за вагинален. Много съм доволна. Взех си и вагинален Гинофилус, но отлежава в хладилника, защото забременях и заради Утрогестана не мога да се доредя до него. Но ще му дойде и на него реда. И след като родя ще имам нужда.
За прилошаването точно това усещам и аз, трябва да легна, със сядане само трудно става. Ако се движа, съм що-годе добре, например, като ходя на преглед. Обаче, застана ли на мивката да мия чинии, след 10 мин трябва да легна, иначе не издържам. Меря кръвно, ОК е, меря КЗ и тя е ОК. Само пулсът ми се вдига, но не много, докъм 80 макс. А с маска буквално се задушавам и гледам да си свърша бързо работата и да я сваля. Като лежа ми е най-добре. Напоследък малко ми пада кръвното, по принцип съм със 120/80, сега се движи около 110/65 до 123/80 ми е било макс. Знам, че трябва да излизам на разходка, но сама ме е страх, а сутрин по хлад няма с кого. Вечер пък е много горещо.

Последна редакция: ср, 21 юли 2021, 22:44 от blue.angel

# 553
Не съм лекар!

По същия начин съм. Само айрян със сол и да седна, а главата ми да е сведена. Това ми помага при прилошаванията. А колкото до болежките съм по същия начин.

# 554
Не съм лекар!
Не взимам нищо за кръвно, защото се води нормално кръвното ми. Преди бременността беше 90/60 и сега като ми е лошо го меря 120/70, което урежда лекарите, но аз не съм свикнала и се чувствам зле с такова кръвно.
То може да ти е зле и без шашаво кръвно. Случвало ми се е да ми е лошо, а кръвното да е ок. Отдавам го на липса на кислород когато съм с маска или когато е много задушно. Говорих с АГ-то за кръвното, че за мен е високо, прати ме на кардиолог (още си чакам прегледа).
За гъбичките и другите екстри по бреме на бременност не мога да кажа, но преди години си бях близка с всичко, което може да вирее там. Излекувам едното, появи се друго и така докато не започнах да се мия с гинексид. Силно го препоръчвам на всички, защото не е кой знае колко скъпо и може да се комбинира с каквото и да е лечение.

Общи условия

Активация на акаунт