Стана време за моренце, а ДЕКЕМВРИйчето вече рита в нашето коремче! (Тема 3/2021)

• 24 857
  • 777
  •   1
Отговори
# 585
  • London
При нас в Англия таткото може да влиза на частните прегледи без проблем, та последно време позволиха и още двама човека да придружават.
Но в болницата пускат на ехографа само след отрицателен пср. Поне и това ни е безплатно иначе едва ли щяхме да плащаме всеки път. Мъжо с удоволствие ходи предния ден да му бъркат с клечки като знае, че ще види бебето 😁 Но в чакалнята не може да стои, само като влезем за самия преглед. Седи и чака в коридора да му се обадя.

# 586
На последните два прегледа при Доц Мария Ангелова мъжо идва с мен и гледа бебчо с голяма радост. Без никакъв проблем си присъства. Дано и на ФМ го пуснат. Тя ни е насрочена за 12-ти август. До колкото знам се заплаща 80лв?

# 587
В понеделник мина и нашета ФМ, тогава бях 19+6 по изчисление на ехографа. Мъжа 💙е добре, 322 гр. Дали е малко незнам, но док каза че явно не ям достатъчно месо и яйца. А на мен изобщо не ми се ядат, че даже и риба не мога. Дадоха ми четири снимки и ми каза че иска в 30-34 г.с пак да отида. Но незнам, живот и здраве само, че пътувам 4часа с влак и ще преценявам на момента.

# 588
В понеделник мина и нашета ФМ, тогава бях 19+6 по изчисление на ехографа. Мъжа 💙е добре, 322 гр. Дали е малко незнам, но док каза че явно не ям достатъчно месо и яйца. А на мен изобщо не ми се ядат, че даже и риба не мога. Дадоха ми четири снимки и ми каза че иска в 30-34 г.с пак да отида. Но незнам, живот и здраве само, че пътувам 4часа с влак и ще преценявам на момента.
Не съм лекар, следя по едно приложение и в 20 седмица пише 331 грама. В повечето приложения пише по-малко, но моите бебета съвпадат с това приложение и докторката е доволна. Приложението е Flo.
За сравнение в друго приложение за 20 седмица пише 300гр.
Всъщност то пише 19+6 по ехограф, а по последна менструация в коя седмица си била?

# 589
Аз май не се изказах както трябва, ще ме извините. Но на документите, моя грешка, изчисляват по дата на пункцията. В петък съм на преглед при док, който ме следи на частно и ще го разпитам.
От следобед насам имам една странна болка ниско в корема, като се движа. Сигурно е нормално за този период, но се притеснявам. Дано няма проблем

# 590
Днес ми беше втората фетална при д-р Стратиева и обещах да кажа как е минало. Първо ме гледа стажантка, която беше изключително мила, но все пак е стажантка. Междувременно Стратиева си гледаше телефона, но и контролираше какво се случва. После Стратиева огледа добре бебетата, направи измерванията и каза, че са здрави и няма за какво да се притеснявам. Като си тръгнах гледах какво пише и виждам, че кръвотока е слаб (има там една скала). Стана ми тъпо, че трябваше да взема документа от регистратурата и няма как да се изкоментира с лекар, но ще си чакам редовния преглед при моята си докторка и ще питам.
Мериха доста неща в мозъка, иначе нищо по-специфично нямаше май.

Наложи ми се да отида при Стратиева за второ мнение тази седмица и същото забелязах, че е и при мен на скалата за кръвопотока. Мисля,че не използва или няма доплер на ехографа, затова излиза така.
Ден преди това бях на фетална в Щерев и кръвопотока си беше ок.

# 591
Вчера мина и моята втора фетална морфология точно в 19-та седмица. Всичко с бебето е наред, спеше през целият преглед със свити ръце и крака и така и не успяхме да го събудим, за да му провери междукрачието. Grinning Плацентата се оказа, че е много ниска, почти до цервикалния канал и това до момента не ми беше казано от следящият ме АГ. Забранени са ми всякакви полови контакти, преумора, вдигане на тежко и т. н. Рано е още и се надявам да се вдигне достатъчно, за да не попречи на естествено раждане...

# 592
Добро утро мами!Как сте с килограмите?Аз започнах да качвам ,тъй като първите месеци ми беше доста зле и бях свалила около 4 кг.Но сега съм си ги върнала с голяма лекота за кратко време😁

# 593
До края на 20гс бях +1кг, обаче за 9 дни на морето в хотел с много вкусна храна и всякакви изкушения съм + още 3кг. Реално за за 22гс + 4кг не са много, ама на мен не ми е ок и се надявам поне половината от тях да сваля или поне да не качвам скоро.

# 594
21 г.с + 5 кг🥺🥺 Аз не съм отслабвала отначало.Първия триместър изобщо не го усетих,мина без разположения.Надявам се фо края да кача още най-много 5,че послее не знам как ще ги сваля.

# 595
Аз съм качила 7 кг до 21 г.с. И като знам с първата бременност как качвах последните три месеца направо ми се изправя косата 🤪 И общо накрая бяха станали 20 кг. После ги свалих без диети, ама бях на 28 г, а сега на 40 незнам. Само всичко да бъде наред докрая.

# 596
От началото до 13-14 седмица си бях 42.5. Сега съм 18+4 и вече съм 46. Общо взето не се притеснявам колко ще кача, вярвам че ще ги сваля бързо , само всичко да е наред докрая.

# 597
До момента съм качила около килограм, а като чета, че качвате направо се притеснявам. Хапвам си каквото ми се яде, не се лишавам, но и не прекалявам.

# 598
Според мен зависи с какво тегло е човек по принцип. Аз честно казано се радвам че стигнах до някакви по-нормални килограми, много ми беше неприятно да чувам коментари, че изглеждам плашещо слаба/умряла от глад/болна и то без да знаят хората, че съм бременна. Представям си ако знаеха как щяха да се възмущават и нареждат, че трябвало да ям заради бебето и т.н.

# 599
  • до най-прекрасния мъж
Аз стартирах 84, свалих до 74.5 и сега в 19 г.с. се въртя около тези кг +/- 300-400 гр. Аз съм си едра по принцип, но от стрес бях качила 20 кг последните години. 18 кг вече свалих и се надявам да не качвам много до края. Ако успея само на бебето и плацента, води и т.н. да е, ще е супер. Ако не, ще си ги борим дружно после, важното е бебетата да се родят живи и здрави.

Общи условия

Активация на акаунт