Абсолютно съм съгласна с High Speed. Рисковете от самото секцио са минимални, ако е направено при добър хирург, особено по метода Щарк. А слепотата е до живот. Една лекарка и на мен ми обясняваше как можело да родя естествено и с 12 диоптъра, на база на нейния опит, но можеше и с 6 диоптъра да изтегля късата клечка. Не мога да разбера защо толкова държите на естественото раждане....

Рисковете от секциото изоообщо не са минимални Smiley
Но е хубаво да имате такова спокойствие. И не само хирурга и метода имат значение, а множество фактори, както и при естественото раждане. Изобщо не се ослепява толкова лесно от раждане, не знам кой ви е наплашил, но и за това трябва да има доста предпоставки, а не само да сте с някакъв диоптер.
А държа на естествено раждане, защото е по-добре, рисковете са по-малко, за бебето е по-добре и т.н. и т.н. Всеки има право на информиран избор, и определено не бих избрала секцио само, защото не съм се поинтересувала какво и как влияе на опциите ми.
Успех на всички, на които им предстои раждане и желая да е безпроблемно, каквото и да е то.