Напускане без предизвестие

• 1 697
  • 55
  •   1
Отговори
Здравейте! На 19 години съм работя в кол център. Септември почвам университет 2-ри курс. Искам да напусна, защото натоварването ми идва в повече психически. В договора ми пише, че трябва да подам 2 месеца предизвестие, за да напусна или да платя неустойка 3000 лева за тези два месеца. Мога ли да напусна без предизвестие въпреки това, че съм била студентка по време на началото на работатата?

Последна редакция: ср, 07 авг 2024, 16:37 от Не се сърди, човече

# 1
  • Beyond the stars
Ако не спазите срока за предизвестие, трябва да платите посочената неустойка.
Студентка или не, подписали сте договора и сте съгласни с клаузите му.

# 2
За можене да напуснеш - може, ама нито е коректно към фирмата, нито ще ти хареса и на теб да се разделиш с едни 3 бона. Поговори с шефа си най-добре, кажи му каква е ситуацията, може пък да те разбере и да се разделите без проблеми.

# 3
Подай си предизвестието час по-скоро. Обсъдете предизвестието да бъде месец, ако не - болнични.

# 4
Редовно обучение ли си? Ако да, то може би това важи за теб:

чл.327, ал. 1, т.6 от КТ - продължава образованието си в учебно заведение на редовно обучение или постъпва на редовна докторантура.

Но все пак най-добре е да попиташ в ИТ или адвокат по трудово право.

# 5
Съвсем спокойно можеш да изкараш 1 месец на университет и на работа. Повечето хора го правят в продължение на 4-5 години. Другият ти вариант е работодателят да те освободи от добра воля, но се съмнявам.

# 6
  • Далечният изток
Можеш да подадеш молба за напускане по взаимно съгласие - чл. 325, ал. 1, т. 1 от КТ или както каза Сийка - ако си редовно обучение, подай молба за прекратяване на трудовия договор без предизвестие по чл. 327, ал. 1, т. 6 от КТ, само посочваш конкретна дата - примерно утре.

# 7
  • Melmak
Ако си редовно, ползвай възможността за напускане, която спомена Аида.

# 8
Ако не спазите срока за предизвестие, трябва да платите посочената неустойка.
Студентка или не, подписали сте договора и сте съгласни с клаузите му.
Здравей! Не е коректно и от фирмата да ни информира за това, че няма да почиваме на Коледа, НГ, Гергьовден. Може да подадем отпуска, но не гарантират, че ще се одобри. Реших да пробвам тази работа като условията ми харесаха много, но това да говориш цял ден с клиенти, които не получават това, за което плащат е много неправилно и изтощаващо психически за мен.

# 9
Ще прощаваш, но всичко изброено е common sense, когато работиш на график. Предполагам поне са ви казали, че ще работите на график?

# 10
Ще прощаваш, но всичко изброено е common sense, когато работиш на график. Предполагам поне са ви казали, че ще работите на график?
Да, но вчера говорихме, че ще ни сменят на 10 часов график при възможност. Казаха ни какъв ще ни е графика и по време на интервюто ми казаха, че няма да има проблем с празниците. Условията не са толкова зле, заплащането е доста добре, но психическото натоварване ми идва в повече, всеки ден на аналгин.

# 11
Дап, тия на график не е задължително да почивате - както се падне. А ти като не обичаш да говориш с ядосани клиенти... какво точно ти е харесало? Кол центровете не се славят принципно с тва колко е готино там.

# 12
Е, то е близко до акъла - доволни клиенти обикновено не се обаждат на customuer service или support. И нали се сещаш, че за да почивате всички по празниците трябва фирмата да не работи, което обикновено не се случва. В реда на нещата си е някой да изтегли късата клечка и да работи по празниците щом сте на график.

# 13
Е, то е близко до акъла - доволни клиенти обикновено не се обаждат на customuer service или support. И нали се сещаш, че за да почивате всички по празниците трябва фирмата да не работи, което обикновено не се случва. В реда на нещата си е някой да изтегли късата клечка и да работи по празниците щом сте на график.
Така е съгласна съм. Не е вината във фирмата, аз трябваше да предвидя някои неща, но стреса ми идва в повече и въпреки, че съм студентка пак си търся нова работа, но два месеца още на тази позиция ми идват наистина в повече и не искам да продължа още два месеца и искам да проверя дали наистина възможността да напусна без предизвестие като студент реално съществува.

# 14
Така и не уточни какъв студент си – редовно или задочно. А има значение...

Общи условия

Активация на акаунт