Напускане без предизвестие

• 3 063
  • 55
  •   1
Отговори
# 15
Така и не уточни какъв студент си – редовно или задочно. А има значение...
Редовно обучение. Специалността ми няма задочна/дистанционна форма.

# 16
'С празниците няма проблем' обикновено означава, че винаги има желаещ да вземе смяна, заради двойния надник, а не че се почива.

Търси си работа без клиенти, навсякъде те очаква това. Обаче аз не се сещам за други професии с гъвкаво работно време за студенти.

# 17
'С празниците няма проблем' обикновено означава, че винаги има желаещ да вземе смяна, заради двойния надник, а не че се почива.

Търси си работа без клиенти, навсякъде те очаква това. Обаче аз не се сещам за други професии с гъвкаво работно време за студенти.
Свързаха се с мен за Data Validation Agent. На интервюто ще съм много по-внимателна. Благодаря за информацията! А знаете ли дали е възможно да се напусне без предизвестие поради това, че съм студентка в редовно обучение

# 18
Както са написали, може.

# 19
Извинявай, ти четеш ли темата си, или само пишеш?
Цял адвокат ти написа (при това напълно безплатно) по кой член можеш да напуснеш, но ти продължаваш да питаш.

# 20
Извинявай, ти четеш ли темата си, или само пишеш?
Цял адвокат ти написа (при това напълно безплатно) по кой член можеш да напуснеш, но ти продължаваш да питаш.
И от къде трябваше да разбера, че човека написал това е адвокат? Благодарна съм за всички отговори, бяха много полезни но исках да double check - на дали предоставената ми информация е вярна.

# 21
Е, аз не съм адвокат и само с два клика ти намерих нужната информация в Гугъл, дори ти я копирах.
Изглежда, теб не те интересува толкова как да напуснеш, по-важно ти е да се оправдаеш защо не искаш да работиш там. Само че защо се оправдаваш тук, вместо пред близките и познатите си, не разбирам.
Както и да е, извинявай, че ти секнах мрънкането. Продължавай, повече няма да правя така.

# 22
Само че продължаването на образованието предполага то да е било прекъснато, а не само да си е сменила настроението. Щом е започнала работа успоредно с ученето и няма промяна в обстоятелствата, то биха могли да я осъдят за неустойката. Ето отговор на същия въпрос от друг, не анонимен, адвокат - https://www.milovanov.bg/vaprosi-i-otgovori/view/2870-prekratyav … 327-al1-t-6-ot-kt
Дали ще се занимават да я съдят е отделен въпрос.

Авторке, пробвай първо да се разберете с добро да те освободят по взаимно съгласие по-рано от уговореното, например на първия учебен ден или малко след това. Ако не стане си пусни предизвестието да тече.
Можеш да пробваш дали ще мине номера да те пуснат без предизвестие по този член, но не е добра идея. Дори да не те съдят, не знаеш дали няма в бъдеще да ти потрябва препоръка от тях.

Data Validation Agent не очаквай, че ще е много по-добре. Най-много да не се работи на смени, ако не се налага комуникация в реално време с клиентите.

# 23
Е, аз не съм адвокат и само с два клика ти намерих нужната информация в Гугъл, дори ти я копирах.
Изглежда, теб не те интересува толкова как да напуснеш, по-важно ти е да се оправдаеш защо не искаш да работиш там. Само че защо се оправдаваш тук, вместо пред близките и познатите си, не разбирам.
Както и да е, извинявай, че ти секнах мрънкането. Продължавай, повече няма да правя така.
Извинявай, но това не е мрънкане, исках да дам цялата информация, за да може хората да са наясно със ситуацията. Намерих същата информация в Гугъл и това беше причината да се обърна към хората, които са тук и имат много повече знания и опит от мен, защото не всичко, което четем е вярно. Ако исках да “мрънкам” със сигурност това нямаше да е даже и последното място, където бих го направила, а и да беше “мрънкане” има хора с много по-сериозно проблеми, които имат нуждата да споделят, защото си нямат никого, защо трябва да е проблем, нали заради това е платформата да си помагаме взаимно.

# 24
  • Далечният изток
Само че продължаването на образованието предполага то да е било прекъснато, а не само да си е сменила настроението. Щом е започнала работа успоредно с ученето и няма промяна в обстоятелствата, то биха могли да я осъдят за неустойката. Ето отговор на същия въпрос от друг, не анонимен, адвокат - https://www.milovanov.bg/vaprosi-i-otgovori/view/2870-prekratyav … 327-al1-t-6-ot-kt
Дали ще се занимават да я съдят е отделен въпрос.

Авторке, пробвай първо да се разберете с добро да те освободят по взаимно съгласие по-рано от уговореното, например на първия учебен ден или малко след това. Ако не стане си пусни предизвестието да тече.
Можеш да пробваш дали ще мине номера да те пуснат без предизвестие по този член, но не е добра идея. Дори да не те съдят, не знаеш дали няма в бъдеще да ти потрябва препоръка от тях.
Скрит текст:
Data Validation Agent не очаквай, че ще е много по-добре. Най-много да не се работи на смени, ако не се налага комуникация в реално време с клиентите.
Извинявай, обаче това болднатото и анонимният адвокат ѝ го написа...

За 327 направихме предположение, понеже дори не бяхме наясно със Сийка до преди малко дали авторката е редовно обучение.
Аз обаче не съм съгласна с колегата за неустойките.
Продължаване на образованието според мен не означава, че е било прекъснато, а че работникът продължава своето обучение в университет.
В тази връзка ето един отговор от Министерството на труда по този въпрос:
Въпрос: Здравейте. Относно чл.327 от КТ за прекратяване на трудов договор без предизвестие при редовно обучение на студент,моля за информация има ли значение кой курс е студентът и колко семестъра от обучението остават? Има ли значение дали редовното обучение е стартирало преди или след назначаване на служителя? Какъв документ следва да се представи пред работодателя?
Отговор от МТСП: Съгласно чл. 327, ал. 1, т. 6 от Кодекса на труда /КТ/, работникът или служителят може да прекрати трудовия договор писмено, без предизвестие, когато продължава образованието си в учебно заведение на редовно обучение или постъпва на редовна докторантура. „Продължаване на образованието“ означава продължаването му във формата на редовно обучение в средно или висше училище или докторантура. Ако лицето продължава образованието си във формата на редовно обучение, мнението ни е, че може да се ползва от разпоредбата на чл. 327, ал. 1, т. 6 КТ. Мнението ни е, че е без значение кога лицето е продължило образованието си, както и в кой курс, щом като продължава образованието си в редовна форма на обучение. За да прекрати трудовия си договор на посоченото основание е необходимо да представи документ от съответното учебно заведение, удостоверяващ формата на обучение.
https://messages.mlsp.government.bg/arhiv/?page_no=6139

# 25
Това е интересно,  а не създава ли предпоставка за множество некоректни студенти?

# 26
  • Далечният изток
Защо некоректни? Ще представи документ от университета, че учи редовно.

# 27
Не в случая, а по принцип. Започваш работа и си тръгваш, когато поискаш. Това имам предвид. Макар то в случая да е същото, след като вече си е намерила друга работа.

# 28
  • Далечният изток
Ами студент си редовно обучение и законът ти позволява да напуснеш по всяко време, когато примерно усетиш, че работата ти пречи на образованието.

# 29
А предполагам се вписва по кой член е освободен студентът, нали?

Общи условия

Активация на акаунт