Напускане без предизвестие

• 2 998
  • 55
  •   1
Отговори
# 45
Не са никаква мафия, просто никой не пуска сигнали. ИТ приема рушвети евентуално в малките градове, като и там не е сигурно - просто са твърде дребни риби и лесно могат да излетят за корупция. А самите работодатели нямат толкова пари да им платят рушвет, който да си струва главоболието - ще излезе по-скъпо от глобата.

# 46
Опитите ако мине номера и незнаенето на правата е едно, мафия съвсем друго. Много от работещите в кол центрове търпят, защото са 100% наясно, че с един гол английски друга работа със сходни доходи никога няма да си намерят. Такива са фактите от живота, не само в България е така.

Предизвестието може да се удължи само ако болничният бъде отменен. Това е възможно да се случи предвид, че половината болнични в България са фалшиви и тук съвета беше именно за фалшив болничен.

# 47
В случай че си редовно обучение, можеш да напуснеш веднага, точно както са ти казали. Мой познат напуска така на два пъти, никой за нищо не го е осъдил. Всъщност е много кофти, че маса студенти не знаят, че имат тази възможност.
Пък за кол центровете, аз се сещам за два конкретни, в които с английски взимаш колкото да не умреш от глад. 1300 брутно си е пладнешки обир за работата и стреса там. Не че съм била, но достатъчно народ познавам минал през конкретните два. Наемат се почти деца, които не си знаят правата и подписват без да гледат и после ги гърчат, както им падне. Доколкото знам и обученията им са под всякаква критика и те хвърлят да говориш на сърдити клиенти неща, в които грам не си сигурен, а и тези, които са те обучавали и те толкова и ги разбират.

# 48
Е, съжалявам, ама това е абсурдно. Grinning

Работата с хора е кофти и трябва да си седял заключен във вас цял живот, че да не го знаеш. Това че една работа не е за теб не означава, че трябва да си некоректен към работодателя. Защото е точно това цялата идилия в темата. Има една сюрия народ, които цял живот работят с клиенти и окото им не трепва, както и такива, които не издържат и една седмица.

'Гърч' е на полето, другото е чиста лигавщина. Сервитьори, спасители и етц. трябва да се самоубият, че и там от 15-16 г. се започва. Grinning

# 49
Коректността е въпрос на гледна точка. Ако на работодателя авторката не му е нужна, ще намери начин да я разкара не за два месеца, а за два часа.  От друга страна, ако работата ставаше, жената нямаше да се чуди как да изчезне максимално бързо. На такива места  с пълна сила важи лафът за гърнето и похлупака. Аз лично съм склонна да заемам страната на работещия, защото работодателят по подразбиране лъже и извива ръце.
Работата на полето още ли е върхът на сладоледа при бачкането?

# 50
В случая не се харесва естеството на работата и работата на график, явно, като и двете работодателят не може да ги промени, а и не е някаква тайна нисша, за която не можеш да разбереш какви са общите настроения и да си направиш сметката предварително.

Аз съм на мнение, че всеки трябва да си гледа интереса, но без да вреди на околните. Естествено, че има некоректни работодатели и всъщност съм съгласна за гърнето и похлупака, още не съм видяла некоректни работници да се тачат от коректни работодатели и обратното.

Не, не е върхът на сладоледа, хич даже.

# 51
То лошото е, че едно от нещата, на които разчитат такива работодатели, е да не си правите мръсно с колегите, защото всички сте в кюпа. Защото някой като отсъства в отпуск, изпит, болен - смяната му не увисва, ами я поема някой друг. На края на месеца се оказваш с 230 часа, вместо 180, и някак си така и не ти ги изравняват както трябва, нито те компенсират. Редовен номер беше при нас, имаш 10-12 смени в месеца, но някак се оказва, че си дал 20, за което те компенсират с три почивни дни, обаче да не са един след друг и да не са уикендите. Точно там шефовете най-много говореха колко е важно да сме коректни Simple Smile

# 52
  • Melmak
Наистина не разбирам хората, които започват някаква работа без да мислят, че има смени, работи се на празници и подобни. Тези неща се обсъждат на интервюто. Млад човек, студент се запритеснил, че няма да почива на празник и уикенда ще работи. Имало смени.

Да, това е работа до време, не е за цял живот, обаче е нереалистично да искаш да напуснеш само, защото не се вписва в очакванията ти. Бих посъветвала автора да говори с шефа си да се разделят по взаимно съгласие.

# 53
...обаче е нереалистично да искаш да напуснеш само, защото не се вписва в очакванията ти...

Че какви други причини има за напускане? Нали всичко се свежда до "не ми се вписва в очакванията за добра работа"

# 54
  • Melmak
Ми да си напуска, ама да не очаква, че от днес за утре може да си тръгне ей, така. Все пак за това са договорните отношения.

# 55
  • Далечният изток
Може, по взаимно съгласие, за стотен път....

Общи условия

Активация на акаунт