Висок пролактин

• 279
  • 2
  •   1
Отговори
Здравейте, януари месец имам изследван пролактин, който беше със  стойности 1200, седмица по-късно бях на второ изследване-980, след което имам правен ямр с контраст, при което не беше открит аденом на хипофизата.  Сега месец по- късно правя трето, което ме посъветваха че трябва да е между 2 и 5 ден на менструацията и е 718.  Симптомите, които  имам са 2 пътинередовна менструация за последните 6 месеца и главоболие. Нямам проблем със щитовидната жлеза и диабет. Всички нужни изисквания преди изследването също са спазени. Другата седмица ми предстои преглед за предполагаемо лечение. Бих искала да попитам някой, който се е сблъсквал със същия проблем каква е била причината при него, как е преминало лечението и на какви други изследвания сте ходили във връзка с предполагаема причина за висок пролактин.

Последна редакция: ср, 12 фев 2025, 08:50 от anelialeksieva

# 1
Стрес, стрес и пак стрес. Може и да е чисто физиологична (в този случай трябва да се види съотношение микро-макро проолактин). Ендометриоза. Читав ендокринолог трябва. Моите нива са стигали и 3600, галакторея и т.н. под 900 не са падали. Но МЦ е редовен, имам две забременявания с високи нива.

# 2

Общи условия

Активация на акаунт