Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 74

• 48 907
  • 738
  •   1
Отговори
# 675
Виж в икея плотовете...има и истинско дърво..
Много ми харесват естествените в икея, но засега се отказах от тях заради поддръжката, а и искаме колоната и плота да са един цвят…

# 676
  • пустинята Гоби
Имам дървен от Икея, ами не си е работа. Ако никой не ти припарва до кухнята е вариант, иначе е мъка безкрай. В новия апартамент си сложих имитация, е няма такъв кеф. За съжаление не знам какъв е точно, просто съвет да не се хвърляте на естествената красота, защото поддръжката е много трудна.

# 677
  • Велико Търново
Jennifer,
Ние сме с плот на еггер дъб. Изобщо няма разлика в цвета му и този на масата, която е истински дъб натурален

Отгоре е изрезка от плота, а отдолу плота на масата и стъпалата.

# 678
Jennifer,
Ние сме с плот на еггер дъб. Изобщо няма разлика в цвета му и този на масата, която е истински дъб натурален

Отгоре е изрезка от плота, а отдолу плота на масата и стъпалата.
Привет! Знаете ли случайно кой вид дъб е точно? Аз като че ли съм колебая между див дъб натур и хикори натур

# 679
Skk007, а какъв е стола ? Много ми харесва.

# 680
  • Велико Търново
Див дъб, мисля. Трябва да питам утре майстора на кухнята, защото ще идва да слага последната врата на съдомиялнаъа.
Стола е от юск, но е градински Simple Smile стои вътре, защото може да го мием от прахоляка, а ни свиди да си вадим още тапицираните столове за трапезата маса... Ще станат прашни и страшни.

# 681
Въпрос за балкон със стара настилка от мозайка - може ли да се изцикли по някакъв начин, подобно на стар паркет, или някакъв друг вариант за освежаването й има ли?

# 682
Въпрос за балкон със стара настилка от мозайка - може ли да се изцикли по някакъв начин, подобно на стар паркет, или някакъв друг вариант за освежаването й има ли?

Може, то така е била направена изначално мозайката - първо се излива и после се шлайфа. И машината е подобна, но с шмиргели. Е, модерните може да са и с някакви шкурки за камък, много отдавна сме правили мозайка.

https://www.alo.bg/5539372#highlight=%D0%BC%D0%B0%D1%88%D0%B8%D0 … D0%B9%D0%BA%D0%B0

# 683
Мерси ЧС - а някакъв финиш след изшлайфането прави ли се, т.е. маже ли се с нещо за по-голяма устойчивост на външните условия? И едни дребни пикнатини виждам, че има - пълнят ли се с нещо?

# 684
Мерси ЧС - а някакъв финиш след изшлайфането прави ли се, т.е. маже ли се с нещо за по-голяма устойчивост на външните условия? И едни дребни пикнатини виждам, че има - пълнят ли се с нещо?

Не знам, всякакви модерни неща има. Мрамор и други попиващи камъни се импрегнират. Може да има и някакви епоксидни смеси за пукнатините. Нещо такова:

http://roberlo.mgd.bg/bg/produkti_povurhnostna_obrabotka_na_kamu … ti-preparati.html

# 685
https://www.amazon.com/Black-Diamond-Stoneworks-Provides-Protection/dp/B0044FZ4XK
Тук в България има подобно, наричат го лак за камък.

# 686
  • Варна
Релси за картини къде могат да се намерят освен онлайн?

# 687
Ние сложихме декинг върху такава стара мозайка. Стана много красиво и уютно. Ходим си боси по балкона Simple Smile

# 688
  • пустинята Гоби
Аз си харесвам старата мозайка, която е в добро състояние. Не искам декинг, по мозайката е супер приятно да се ходи.

Със сигурност мозайка се възстановява, докато ходех на огледи чух отзиви от брокери. Намери си фирма, тя ще те ориентира кое как се прави.

# 689
За пукнатините - мраморно брашно??? може би?
Едно време (соцвремената), когато нямаше разни най-различни хидроизолации, се използваше мраморно брашно с цимент и Ц-200 (може би, не си спомням точно) като хидроизолация под душ-корито, например.

Иначе да, както са написали, мозайката се "цикли" и възстановява. Аз не виждам особен смисъл от импрегниране или някакви други покрития, тя си е достатъчно устойчива по принцип при редовна поддръжка. Поне едни 5 и повече години ще издържи, пък след това знае ли човек дали още ще я искаме.

Общи условия

Активация на акаунт