Стилът ни според възрастта - лайфстайл тема за пораснали момичета - 40+, Юли 2021 (Тема 12)

• 97 913
  • 1 168
  •   1
Отговори
# 405
  • София
И аз обичам старите коли, но е скъпо хоби. Велосипедите в старите европейски градове са си съвсем на място.

# 406
На такива велосипеди им подхожда по един амиш отгоре и нищо друго. Като ги видя и направо визуализирам картинката.

# 407
И аз обичам старите коли, но е скъпо хоби. Велосипедите в старите европейски градове са си съвсем на място.
Особено в градове, където има условия за каране на колела.
Аз също ходех на работа с колело, но ми го откраднаха.

# 408
  • София
А какви да са в градски условия ( между другото амишите не карат колела).

# 409
  • София
Много харесвам всичко ретро, като техника, не като мода. Но винаги се чудя тези хора като се изпотят, как седят цял ден потни на работа? И далеч не всички имат бани и да се къпят на работното място. Да не говорим как въобще става това, носиш още един чифт дрехи?

# 410
Карат, карат и снимки има в гугъл.

Има доста по-прилични и удобни велосипеди от този уред за мъчения. И в София много хора карат, но не такива и никога не съм виждала жена с рокля и токчета покачена на велосипед, метнала чантата и заминава на работа.

# 411
  • София
Карат, карат и снимки има в гугъл.

Има доста по-прилични и удобни велосипеди от този уред за мъчения. И в София много хора карат, но не такива и никога не съм виждала жена с рокля и токчета покачена на велосипед, метнала чантата и заминава на работа.

Значи не си ме засичала преди 10-ина години.
След това смених колелото със скутер.

# 412
  • пустинята Гоби
Аз съм виждала жена с токчета и подобно колело в София. Признавам, че я гледах като извънземно Smile , но беше готина. Просто се чудех защо си го причинява.

Иначе показаните колелета са типични, на мен ми допадат. Не бих карала колело в България ежедневно, голяма мъка е.

# 413
Боже, как ми липсват Италия и италианците, излизанията вечер и малките улички, музиката на площадите!❤  
Агент, блазе ти! Супер ваканция! 🤩
За всичко съм съгласна с теб, Дез - прекрасна дестинация е и за градски културен туризъм, и за да заведеш децата по страхотните им планини и езера, а ако си решил да миткаш само по кръчми и винарни пак са ненадминати! За следващия път съм си заплюла плажовете на Пулия и/или Сицилия (в Рим и Флоренция съм била)!  

Прекрасни снимки, обаче велосипедите са адски грозни.
Мерси Simple Smile
Но държа да обясня велосипедите! От 19 годишна карам маунтин байк, но съм се качвала и на такива "ретро" модели, както и на титаниев бегач. Тези уж ретро колела са много тежки (а някои от тях и ужасно скъпи!), с много нисък център на тежестта и идеални за  по-плоски градски условия. Разбира се, за хълмовете на Сан Франциско не стават, но за почти всеки модерен град са чудни! На спортно колело не можеш безопасно да качиш и едно- две деца като на тези. Изобщо ако е за каране в градски условия тези са оптималния избор - нямат 21+++ скорости, но са ужасно стабилни! Моите колежки и приятелки, които ходят на работа с колело се преобличат, някои донасят направо десетина закачалки от химическото в офиса веднъж в седмицата. Има и такива, които се къпят, но и такива, които ползват мокри кърпички. Никоя не ми е замирисала на пот Simple Smile

В много европейски и не само градове да идеш на работа с колелото е далеч по-бързо от всяка кола или градски транспорт, да не говорим, че си вкарваш ежедневно порцията спорт, движение и чист въздух, вместо да висиш с часове в задръстването, залепнала на седалката и да дишаш газовете на съседите си по мизерия. А колко пари се пестят от паркиране само хората си знаят - само за пример ден паркомясто при нас в центъра на Бостън почва от 20+ долара.

Последна редакция: чт, 15 юли 2021, 15:34 от Agent Provocateur

# 414
Добавям също, че градските колела са консуматив. Нощуват на улицата, хората не си ги прибират по апартаментите. Не се знае кога може да ти изчезне. Simple Smile))

# 415
  • София
Ще ви изненадам, но съм един от малкото хора на света, които не могат да карат колело. Не ми пречи да ги харесвам обаче, и то тези ретро вариантите с хубавите жени на тях. Много ми е градско и културно.
Не харесвам обаче стилистичния уклон на спортното колоездене - рядко грозни екипчета, по-грозни дори от тези на бегачите.

# 416
  • София
И аз не мога да карам колело!

# 417
Поздравявам ви с една снимка от безистена към вътрешния двор на моята кооперация (която е от 17 век, със стръмно стълбище и без асансьор:))) )

# 418
Имам ново колело, подарък от свекър ми, след като взех двете купи на маратона миналата година.
За регенерация ми е, но още не съм го карала.....Срам! Предпочитам да тичам.

Ох, Барб, много ви е хубав двора!

# 419
Поздравявам ви с една снимка от безистена към вътрешния двор на моята кооперация (която е от 17 век, със стръмно стълбище и без асансьор:))) )

Да извадиш скицника и да рисуваш, да рисуваш!
С колело и аз ще се претрепя! Ама имам амбиция да си купя хубаво и да си го карам. Искам някакво по-малко, че големите само като ги видя, и се отказвам. Иначе бих ходила и на работа с колело, ако не трябва да бъхтя два часа в едната посока.

Общи условия

Активация на акаунт