Парфюмни размисли и страсти (юли 2021 г.) - 262

• 63 935
  • 751
  •   1
Отговори
# 675
В такива жеги  вадя Слона - Kenzo Jungle L'Elephant! Heart Eyes
Само в такова време го ползвам.

# 676
  • The Evergreen State
Тези дни получих тази красота.
https://www.parfimo.bg/banana-republic-rosewood-eau-de-parfum-za-jeni-50-ml/

Дойде в дървена кутия.

Лорелай, кутията може и да е направена от rosewood, което е вид дървo на което сърцевината е тъмно червеникава и от него се изработват красиви предмети. Аз бих я запазила за бижута или каквото друго намериш за добре.

# 677
Майтапиш ли се?

# 678
Тези дни получих тази красота.
https://www.parfimo.bg/banana-republic-rosewood-eau-de-parfum-za-jeni-50-ml/

Дойде в дървена кутия.

Лорелай, кутията може и да е направена от rosewood, което е вид дървo на което сърцевината е тъмно червеникава и от него се изработват красиви предмети. Аз бих я запазила за бижута или каквото друго намериш за добре.
Атина, не съм сигурна,  че е точно такова дърво е. Вероятно не е, но няма значение. Честно казано поръчах парфюма заради кутията 😃. Прекрасна е.
Това че и парфюма ми хареса е бонус 😂

Последна редакция: вт, 27 юли 2021, 23:06 от лорелай

# 679
  • вкъщи
Слонът на Кензо в жегите е жив убиец. Аз зимата не мога да го дишам,а лятото не знам.

# 680
  • BG-DE
Майтапиш ли се?
Онзи ден обзета от някаква носталгия го пробвах Слончето при летни температури, макар че при нас в момента е около 30, и беше наистина много по-хубав отколкото в студено време, съвсем различно се развива на топло 😊 и е наистина красив, ММ принципно не го понася но сега дори не го позна. Слончето е любим аромат на моя позната и от нея знам, че лятото е най-красив но все пак си е за "любители" както казват руснаците 😊

# 681
Не за пръв път чета, че някой ползва Слона през лятото, но честно - не си го представям. И Angel не си го представям.
Аз установих, че много трайните парфюми, които продължават над 10 часа на моята кожа (а аз, се оказва, че имам доста такива), започват да ме тормозят в един момент. Струва ми се, че предпочитам да подновя след 5-6 часа, ако искам още от този аромат, ако не - просто или да се оставя на издихания, или при възможност да сменя парфюма. А пък такова чудо, което е и трайно, и мощно излъчващо, ще ме убие в жегата! Прилошава ми от силни парфюми. То силата зависи и от количеството, но не помня кой мощен парфюм беше така спряган за красив през лятото и реших да пробвам. Само където не умрях...

# 682
Klodilia, благодаря! 🤗 От тази серия на Живанши преди време взех още и Encens Divine.
И двата ги взех след мноого чудене, четене и разучаване, ама инфото оскъдно... От мейкъп са, да. Encens e много гладък и туширан тамян (не е този православния като в  Аvignon CDG или Rêve d'Osssian), розата като че ли е базата на всичко и в Ences, има и пипер, малко балсамести смоли и леко бензинов ууд. В драйдауна ми напомня смолата от елхичка. Много пипнати и загладени са и двата ароматa,  веднага личи класата и намерението за лукс, ако и да не са някаква невиждана комбинация от нотки.

Последна редакция: ср, 28 юли 2021, 08:03 от tuali

# 683
  • Варна/Лондон
Слона пак добре, аз днес се размазах с Mancera red tobacco, но не посмях да излеза с него навън първите 3 часа. 😁(голяма трайност има това чудо, още го усещам по кожата си)

# 684
При мен пък вече е хладно и вали, а аз съм влюбена до уши! 😁🤩🥰
И въпреки че обектът на чувствата ми припадна и замърка (както само един истински Лъв може 😻) от удоволствие по Womanity, аз в момента се разтапям от удоволствие в прегръдките на Ange Ou Demon.
Успях да си намеря винтидж издание в ибей, платих луди пари за него, но не съжалявам - уникален парфюм, който в новото си издание е просто за в коша; блудкаво, блатисто подобие на парфюм.
И на мен ми идва да замъркам като голямото коте в момента... толкова е чувствен, мой... ❤

# 685
  • София
Tuali, красота. Heart Eyes Чудесно е, че са в твоя регистър и двата и са ти харесали, направо джакпот, защото е много апокрифна тази линия. Аз блея по кожата и ириса, интересно ми се струва и безсмъртничето, но подозирам, че ще си останат в графа парфюмни "еднорози". Animal Unicorn Grinning Благодаря за описанията! Flowers Hibiscus

# 686
Аз пък мъча таз Мадона https://www.fragrantica.com/perfume/Histoires-de-Parfums/7753-Un … d-Mona-58667.html  ..Ама хич не се разбрахме! В топлото направо ми се губи, направо гумено усещане....Не е моето на този етап, много ми е бледа! Ще я пробвам в друго време, пък може да ни се получи!...
Фен съм на Ланкастър-чашите, предвид снимката на mimozata. Smiley Супер е!

# 687
Tuali, красота. Heart Eyes Чудесно е, че са в твоя регистър и двата и са ти харесали, направо джакпот, защото е много апокрифна тази линия. Аз блея по кожата и ириса, интересно ми се струва и безсмъртничето, но подозирам, че ще си останат в графа парфюмни "еднорози". Animal Unicorn Grinning Благодаря за описанията! Flowers Hibiscus
Изглеждат интересни и тези, но малко извън зоната ми на комфорт за на сляпо. YSL и те извадили някаква интересна кожа в екслузивите, но засега само гледам и не смея... https://www.fragrantica.com/perfume/Yves-Saint-Laurent/Grain-de-Poudre-54970.html

Laki, чудесна е тази Мона Лиза, не я отписвай! Онзи ден бях с нея. Пръскай повече за повече ананас и трайност 😁

Последна редакция: ср, 28 юли 2021, 10:32 от tuali

# 688
  • София
Да, ексклузивите на YSL са братовчеди на еднорозите от предишния ми пост. Grinning Там разни смокинги, кафтани, блузи се размятат... Grinning И тях само си ги гледам на картинка за момента, но така или иначе - парфюмите са океан. Simple Smile

# 689
Няколко пъти съм съм обикаляла щанда на ексклузивните Живанши и останах с много добри впечатления. Да, не са нищо новаторско, няма изненадващи комбинации, но са красиви и елегантни, дизайнът ми допада, както и концепцията за моден тоалет като вдъхновение за даден парфюм. Кожата ми хареса най-много. Прилагам няколко произволно избрани снимки за радост на очите ☺️

А Слонът си е много хубав лятно време, миналата година на морето носих една проба и беше много приятно 🐘 Бих си купила една малка опаковка, виждала съм много сладки минита, но не знам къде и дали все още се продават. И Тигъра искам да помириша.
От мен всичко напръскано през лятото изчезва за 60 секунди и това ми е подходящото време за силни и тежки парфюми тип ориенталски, дървесни, тамян, уд, подправки - те омекват и стават нежни и мили. Сладки и шипри не ми се носят в топло(и генерално не съм им голям почитател), а цитрусите траят по-малко отколкото ми е нужно да им кажа заглавието.

Общи условия

Активация на акаунт