Отговори
# 2 100
Емоцията е съвсем реална. Животното е живо същество, човека също. И двете имат инстинкти, изпитват привързаност и проява на обич. И бебето не говори, както и животното. Само усещат и реагират. Грижата е еднаква, защото и двете зависят от нея. Някои животни са по добри от някои хора и по обичливи. Преди да заимам домашно животно и аз мислех, че: абее, туй е животно, ко толкос. Едно повече, едно по малко. Толкоз животни има. Ама то и хора има. Човек трябва да цени живота във всичките му форми. Животните учат на отговорност и обич. И да, щом си се грижа за него като бебе, значи ми е бебе. Детенце, но не човешко. Ако мислите, че хората са по благодарни за грижите от животните, лъжете се. Даже при хората е по кофти, защото неблагодарността е осъзната. Няма нищо фалшиво в емоцията да обичаш една живинка, пък била тя и нечовек.

# 2 101
Ням лошо, но няма нищо общо. Едното е съзнателно същество, животните са инстинктивни. При човека се гради съзнание, не остава цял живот на инстинкта си.
Това не означава, че не обичам животните, напротив, просто правя разликата.
Джаста, ти се включваш рядко тук, прави го по-често.

# 2 102
вчера имах спор с комшия, който се осмели да ми се кара, че И аз съм хранела и поила бездомни животни ...иначе с охота се хвали как пиел по 200 мл вино всеки ден за здраве, и какво обича да яде, но няколко бездомни котета му пречели на жалкото съществуване..това за мен няма как да са добри хора..

# 2 103
  • София
Дребни душички Анонимс
Тема няма ли да запуши нЕкой?

# 2 104
Боклуци сред хората има много, даже повечето. Тов ане прави животните добри или лоши. Това са човешки категории.

# 2 105
  • София
Защото няколкото котета ще станат десетки точно наесен.

Начи, Котка ми е “мами” и това е, възражения не приемам.
А, аз животни и деца от 2 до 6 мразим Mr. Green

# 2 106
нека има котки множество че плъховете са много големи и трябва да ни пазят поне по численост. котката не напада. за уличните кучета бях на обратното мнение преди време но там стегнаха положението.

# 2 107
  • Варна
А, аз не съм против. Всъщност искам куче, защото съм имала. Просто си давам сметка за възможностите ми и засега не ми е възможно да обгрижвам качествено животинка. Затова предпочитам детето малко да поотрасне, за да може да поеме част от грижите, а междувременно напоително обяснявам как животното е грижа и отговорност, които щом поемеш, не е редно да изоставяш после.

# 2 108
  • BG
Добро утро!
Да вий хубава седмицата и по малко срещи с "животни" да имате. Sunglasses

# 2 109
Още малко да остарея и ще се преселя в имение в староанглийски стил с камина, люлеещ се стол, огромна библиотека и две хрътки от двете ми страни. Ама засега само котка съм позволила на дъщеря ми, не мога да се справя с куче, то тя само с извеждането и играта ще се оправя, всичко друго за мен, не, мерси!

# 2 110
Ако имаш парк в имението идвам на гости- може и доброволец градинар да го играя за едното спане и почерпка. Обаче хрътките си ги дръж вътре. Сори , ама без провокация два пъти са ме нападали в гръб и един път домашно скочи на детето ми .

# 2 111
Идвай, аз имам градинки, че и за копане.

# 2 112
Пращай локация:grinning:
Уф понеделник като за начало на работната седмица ми е много тежък .

# 2 113
  • Варна
На мен добре ми започна понеделника, след един гаден, напрегнат уикенд. Нещата започват да се подреждат. Даже получих частично удовлетворение за нервите в петък.

# 2 114

Общи условия

Активация на акаунт