Какво мислите за уличните котки и кучета?

• 17 879
  • 673
  •   1
Отговори
# 345
  • ☀️София / London🌂
Пак питам, ако кучето ми се разхожда на повод до мен и по никакъв начин не е застрашило никого, аз защо съм длъжна да търпя и да се съобразявам с истеричните писъци на някой страхуващ се ?

# 346
За чиповете имаше предаване (научнопопулярно) в което разкриха, че понякога уврежда гръбначния стълб на животните. Аз не бих приела този риск.
Посочете моля кое е това предаване.
Реално не виждам как може микроскопичен чип да засегне гръбначния стълб по някакъв начин. Импантира се подкожно на врата на кучето. Освен ако вет. не е пълен некадърник де.
И не е въпрос на избор. Според закона е задължително!!!
Не мога да дам линк, пиша от телефона. Ако ми се оправи скоро домашният интернет, ще сложа (не съм оптимист).

# 347
  • Terra incognita
Котката ми има чип. Нищо й няма. Във врата, подкожно. Не виждам как би могъл да засегне гръбнака.

# 348
Точно за котка беше - сложен между плешките, увредили са й нещо и не можеше да си движи задните крака (перманентно). Лекарите отначало отричали, но след много изследвания признали, че е от чипа и може да се случи, макар и много рядко.

# 349
Темата е уличните котки и кучета, а не едни хора да обясняват как мразят животните изобщо, та и съвестните хора да сядат да ви се обясняват кой имал чип, кой водел куче на повод.

Уличните животни са проблем, който може да се реши с повече пари и намеса на частни организации (на държавните им видяхме ефективността), но докато съществуват и са там, всеки има право да се отнася с тях хуманно.

Аз храня уличните котки край нас, защото мразя да гледам страдания. Обезпаразитяваме ги с хапчета, няколко кастрирахме.

Хората, които се опитат да ми дават акъл какво да правя, да си гледат работата или:
- да ги осиновят
- да дадат пари за кастрация

Останалото са празни и общи приказки, заради толкова празнословия без никакакъв ЛИЧЕН АНГАЖИМЕНТ проблемът продължава.

# 350
  • Terra incognita
Ами значи става въпрос за много некадърен ветеринар. Чипът се поставя странично на врата, не между плешките, не в близост до гръбнака и се поставя подкожно, тоест иглата и самият чип нямат достъп до гръбнака.

# 351
Чипът се мести през годините обаче. На моето куче се беше преместил доста назад и близо до гръбнака.

# 352
  • Terra incognita
10г не е мръднал нашият, все на едно място си стои.

# 353
ЧС как точно ти засягат правата? Като лаят кучетата им ли?

Основно ако лаят по мен. Както се спомена, лаели по определени хора.
А и да не е по мен, ела виж двете съседски псета какви децибели развиват, все едно ми забиват пирон в главата. В нормална държава това не се допуска.

Цитат
Пак питам, ако кучето ми се разхожда на повод до мен и по никакъв начин не е застрашило никого, аз защо съм длъжна да търпя и да се съобразявам с истеричните писъци на някой страхуващ се ?

Защото хората са с предимство пред кучетата. Ако и това не ви е ясно няма какво да говорим. И никой не е дошъл да пищи у вас, а ти си извела кучето си на човешкия тротоар.

# 354
И какво се прави в нормална държава като не се допуска? Децибели вече писах много други неща в бита развиват, какво правим тогава?

# 355
И какво се прави в нормална държава като не се допуска? Децибели вече писах много други неща в бита развиват, какво правим тогава?

Да, но конкретно за кучетата се вземат мерки - или ги изселват, или им оперират гласните струни, или им слагат някакви нашийници с електрошок.  Най-лесно е да не се гледат големи кучета.

# 356
  • Terra incognita
За пръв път чувам за подобни дивотии. А съм в уж нормална държава. Кучетата си лаят и на никого не пречат. Поне не съм чула и видяла за подобен конфликт.

# 357
Искам да видя изселено куче заради лай. Тогава и аз искам да изселя мотористите и всеки, който има автомобил над 5 години, шумна пералня, прахосмукачка и раздразнително дете. Всички да се махат, че ми пречат с шума, който създават. Това пък с големите кучета беше особено любопитно. Те най-малко шум правят и почти не лаят.

# 358
Като трябва да похарча пари на вятъра винаги ги смятам в котешки консерви и колко гърла бих нахранил по този начин и не си харча парите.
Пробвайте преди да влезете в мола и върши работа.

# 359
  • Terra incognita
Като трябва да похарча пари на вятъра винаги ги смятам в котешки консерви и колко гърла бих нахранил по този начин и не си харча парите.
Пробвайте преди да влезете в мола и върши работа.
Ти пък нищо не каза. Да се лишат от нова чанта, обувки, или дрешки, за да нахранят въшливите котки пред блока? Няма как да ги трогнеш.

Общи условия

Активация на акаунт