Какво мислите за уличните котки и кучета?

• 17 812
  • 673
  •   1
Отговори
# 480
Като чета преса, гледам медии, котката Деси, е научила точно колкото и голяма част от съвременните  журналисти. А за рекламата, определено е научила повече.  Joy

# 481
  • ☀️София / London🌂

... Знаете ли например , че птиците използват козина от кучета за изолация на гнездата си?
Обикновенно който има хранилка за птици оставя козината ако има и куче за да им помогне.
Но това е в един друг свят, където хората обичат животните и ги е грижа...

Откъде ли бихме могли да знаем, а? Ти ни казваш такива невероятни и нови неща...! Всъщност за косми съм виждал, че скубят и носят. Обаче за козина не предполагах...!
И за изолация казваш? Хм-м-м-м-м...! Всеки който се е качвал на дърво или е виждал отблизо гнездо, вероятно ще ти каже друго. Ама карай...!
Невероятни неща можеш да научиш от градските любители на животни. Такива любители на животните и природата, обикновено не могат да изкарат и половин ден в планината. Обаче съвети да слушаш от тях... Преливат...!           Yum
Скрит текст:
Да, всичко си измислям да знаеш.
Смешно е направо с жалките ти опити за заяждане и провокация.

# 482
  • Обран бостан ;)
Леле, колко полезни неща може да научи човек тук.

Бездомните котките и кучетата били вредни и за това трябвало да се избият.

Не трябвало да се хранят за да не се размножават.

В Лондон нямало бездомни кучета. Ти да видиш ! А бездомни хора има ли ?

Искам да попитам нещо тези, които смятат, че животните са вредни:

Котките и кучетата, било домашни или улични, живеят в хармония с окръжаващата среда, тоест не замърсяват природата с биологично НЕразградими отпадъци и паралелно с това унищожават бързо размножаващи се вредители, като например мишките и плъховете.

Какво от горното го правят тези, които искат да ги изтребят ?

Мислят ли, че ако ги премахнат на тяхното място няма да дойдат други, доста по-вредни за човека живи същества ?

Както многоктано беше отбелязано - живата природа не търпи празни пространства.

Апропо - ако смятат, че самите те не "развъждат" гадинки жестоко се лъжат. По тялото им има милиони микроскопични животинки, които се хранят с мъртва кожа, а в дебелото им черво, благодарение на отбраните храни и напитки, които мразещите животни консумират, "благоденстват" милиони бактерии, които причиняват доста неприятни болести. Да пробват да изчистят тях, тоест собственото си тяло, а после да се заемат с котките и кучетата.  Става ли ?

# 483
Доколко е тъп клипът и доколко достоен за номинация за Оскар, не мисля, че е повод на дискусия. Показателно е, че национална медия е подела кампания относно бездомните животни. Да се надяваме все на някой да му капне малко акъл в празната кратуна.

На никого нищо не струва да сипе малко вода в паничка с неостри ръбове и да я остави някъде, за да може животно да пие вода.
Струва, струва -  акъл, култура. Все нематериални неща, но не всеки ги има.

# 484
  • Варна
Al_Bundy, основния проблем е , че се унищожава природата. Променя се режима и средата на животните. Масовото бетониране е факт.
Не е нужно да сме в двуполюсни категории. Обожавам котки. Но никога няма да консумирам в заведение, на чиито маси живеят улични животни. Елементарна култура на хигиена е.
Виждала съм и кучета, ближещи бебета. Няма да уточнявам в кои органи е бил езика им преди това.
Любовта към животните не бива да е сляпа и пристрастна. Основното е да не вредим на природната хармония и не натрапваме човешките си капризи върху животните.

# 485
  • СИ
Ганьо си е Ганьо със или без куче. Какво повече искате?

Обърка се. Всяка сутрин и вечер редовно гледам Ганьовци с кучета, който се изхождат в тревата или в пясъка на детската площадка. После обикновено, Ганьовците продължават да се разхождат с домашните си любимци без да почистят. Искаме Ганьовците да почистват след кучетата си. Друго...?!
И за да не съм голословен, мога да ти заснема неограничен брой клипчета на такива Ганьовци. Искаш ли? Може да пусна и тема "Почиствате ли след своето куче?" и там да гледаш Ганьовците и да им се възхищаваш. Да гледаш възпитание и култура. Защото те имат високи претенции. И после да ни обясниш отново, какви сме.

# 486
Много хубав коментар на Ал, но няма да те разберат тези, към които е насочен.
Обяснявай им, че хората са вредители, които унищожават средата, в която живеят, видоизменят я, вместо да се приспособят към нея, а те от своя страна ще ти кажат, че човекът е върхът на еволюцията и е открил безброй неща. Няма оправия с човешкото его.

Относно хигиената на физическото им тяло - подозирам, че се свежда до външна такава, но не и вътрешна. И защо ядат животни (месо), след като са мръсни? Не знаят. Неосъзнати са.

# 487
  • Terra incognita
И какво трябва да ми покажат твоите клипчета? Че Ганьо с куче не чисти след него. Кучето какво общо има в случая, че Ганьо е мърляк? Искаш ли да ти покажа ъгли и храстчета, отрупани с човешки екскременти?

# 488
То и филмът "Вчера" на Иван Андонов започваше така, другарят Цончев в качеството си на директор на езикова гимназия се караше на строените в двора ученици, че някой от тях се е изтропал на стълбището на даскалото, а щели да стават дипломати.

# 489
  • ☀️София / London🌂
Ганьо си е Ганьо със или без куче. Какво повече искате?

Обърка се. Всяка сутрин и вечер редовно гледам Ганьовци с кучета, който се изхождат в тревата или в пясъка на детската площадка. После обикновено, Ганьовците продължават да се разхождат с домашните си любимци без да почистят. Искаме Ганьовците да почистват след кучетата си. Друго...?!
И за да не съм голословен, мога да ти заснема неограничен брой клипчета на такива Ганьовци. Искаш ли? Може да пусна и тема "Почиствате ли след своето куче?" и там да гледаш Ганьовците и да им се възхищаваш. Да гледаш възпитание и култура. Защото те имат високи претенции. И после да ни обясниш отново, какви сме.
Аз пък мога да заснема безброй клипове как майки изпикават и изсират децата си в близост до площадките на които играят и също не си почистват. Но кучетата са виновни Rolling Eyes
Кой какъв е ?

# 490
  • Варна
Масовите кучешки фекалии не са ли вид замърсяване? Минирането на булеварди и пешеходни зони, в чия полза е?
Мисля, че всички дом.животни трябва да се регистрират. Отделно да се следи в каква среда живеят. За някои породи, апартамент си е инквизиция.
Да евтанизираме бебетата ли, а куче да стане президент?
Защо не живеете извън града, за радост на дом.любимец?

Последна редакция: чт, 15 юли 2021, 14:42 от Viviana91

# 491
  • Terra incognita
Еми не, не са замърсяване, защото са биораградими.

# 492
White tiger, не си измисляш за гнездата! Някой друг не е достатъчно запознат. Лично съм виждала такова гнездо. Синигерите гнездят в пролуки на стени и си правят гнездата изцяло от животинска козина.
Тази щипка с козина от моето куче е на терасата ми!
Скрит текст:

# 493
  • СИ

И какво трябва да ми покажат твоите клипчета? Че Ганьо с куче не чисти след него. Кучето какво общо има в случая, че Ганьо е мърляк? Искаш ли да ти покажа ъгли и храстчета, отрупани с човешки екскременти?

Тия клипчета ще трябва да ти покажат, че обикновено Ганьовците са тия с кучетата, които не чистят след тях. Това са повечето собственици на кучета, мърлячи. Правилно го каза. Така че, ако обичаш си задържай комплиментите за тях и им го казвай, докато си разхождате кучетата. Мене не ме слагай в това число. Аз не цапам и отговарям за своите действия. И уча децата си да не цапат и ако правят нещо да го правят така, че да не пречат на някой друг. А ти сигурно и деца нямаш...!

# 494
Да, ти не цапаш, обаче като удариш куче с колата си се безпокоиш за драскотините по нея и не ти пука за кучето. Така че душата ти е зацапана на тебе ....

Общи условия

Активация на акаунт