Възстановяване след естествено раждане?

• 15 915
  • 136
  •   1
Отговори
# 75
Иначе според мъжа ми и други мъже, които са се изказвали по въпроса, белегът от секцио е отвратителен.

Като чуя нещо такова и направо ми се повръща, това е много далеч от мъжко изказване.
 Когато една жена забременее и роди тялото й се променя много. Аз имам късмет белегът ми да е почти незабележим, но дори и да не беше моето тяло износи и роди прекрасно детенце и няма нищо по-хубаво от това. Добре, че не всички мъже да като Вашия и познатите Ви!

# 76
  • Велико Търново
И аз си харесвам белега от секциото. Мн ми е сантиментален и изобщо не ми дреме ММ какво мисли за него. А и на него не му пречи грам, дори никога не е повдига въпрос за това.

# 77
Иначе според мъжа ми и други мъже, които са се изказвали по въпроса, белегът от секцио е отвратителен.

Като чуя нещо такова и направо ми се повръща, това е много далеч от мъжко изказване.
 Когато една жена забременее и роди тялото й се променя много. Аз имам късмет белегът ми да е почти незабележим, но дори и да не беше моето тяло износи и роди прекрасно детенце и няма нищо по-хубаво от това. Добре, че не всички мъже да като Вашия и познатите Ви!
Защо? Въпрос на предпочитания. Вие например харесвате ли всякакъв вид белези/израстъци? Или някои са Ви неприятни? На мен например са ми неприятни издадените бенки. Дадох го за пример, защото много дами отказват естествено раждане, защото вагините им щели да се разширят. И край със секса! Че мъжете им повече едва ли не няма да ги погледнат. Иначе и на мен въобще не ми пука дали на някой ще му харесва нещо или не. Най-важното и мама и бебе да добре.

# 78
Никога не съм се замисляла дали бих харесала белег, или израстък, след като го има или е получен вследствие на нещо явно има някаква причина. Много сме критични като общество - затова и масово жените се обезобразяват с хиляди интервенции само и само да се харесат на някого.
Когато става въпрос за секцио, правиш  мъжа до себе си баща и той да ти каже, че белегът ти е отвратителен... Извинявайте, но това е повече от обидно.
Лично мнение

# 79
Абсолютно съм съгласна с вас. По-скоро имах предвид, че ако на някой мъж нещо не му изнася винаги може да си намери причина. Я вагината ще е широка, я белег ще има. Вероятно се изказах малко по-крайно от реалността. Ние си обсъждахме "минусите" на двата вида раждания и той сподели, че белезите също са неприятни.

# 80
Аз пък колкото и който и Д а питам, белега въобще не го притеснява. Говоря за мъжете.

# 81
Не белегът от секцио е отвратителен, а изказването на мъжа ви.
За много жени секциото не е въпрос на тясна вагина или секс, а на спасяване на живота на бебето/бебетата им.
И това се нарича отвратително, и било въпрос на вкус.
Еми....отвратително е мисленето и езика на такива мъже. Какъв ли живот ги чака партньорките им, ако утре ги оперират от нещо или просто остареят и проимат бръчки и стрии. Повръща ми се от такива.

# 82
Не се вживявайте толкова и да не забравяме името на темата. Възстановяване след естествено раждане. Защото идват дами родили секцио (да се чудиш от какво има да се възстановяват) и обясняват колко яко, че са били секцио, като гледат колко сме се преебали тука. Някъде да се споменава спасяване на майка и бебе? Не. Казва се "ууу, много ви е зле, следващия път пак ще родя със секцио". Така че това е основният абсурд. Съмнявам се че има повече от 10% реално нуждаещи се от секцио. А за 2017 сме били на трето място в Европа по секцио -43%. Няма да повярвам, че всички тези жени са били принудени по медицински причини да родят секцио. И как пък например във Финландия процентът е под 15? Ще речеш, че там генетично са по-пригодни за естествено раждане, а тук не. И когато това е за кеф е страшно.  Ако прегледате само тук из форумите ще видите огромния брой жени, които избират секцио от страх и от суета!! Като именно последното е повод за съмнение. Кое е по-приемливото на един белег от примерно лекото разширяване на вагината?

# 83
Не беше това коментираното, а цитирания от вас изказ.

# 84
Изказът е по темата. Мъжът ми каза, че ако е по желание по-добре леко широка вагина отколкото белег Simple Smile Не виждам никаква драма.

# 85
Дами, наистина се измести фокусът на темата. Прекратете да не стане грозно. Тук се пита за естествено раждане, нека да пишем в тази насока и да помогнем с подкрепа на бъдещите майки, които искат да родят нормално и бързо да се възстановят.
Как раждаме няма значение, има значение какви деца ще отледаме!

# 86
  • France
В интерес на истината, четейки темата ми се преиска да родя секцио, а имам 2 вагинални ражданета. Наистина са страшнички някои постове.
Не мисля, че е правилна западноевропейската политика за форсиране на естественото раждане. Една жена трябва да има избор! А и в 21век не трябва да гледаме само процента смъртност, но и комфорта на раждащата. Аз, например, и двата пъти избрах частна клиника заради по-големият процент цезарови сечения. И двата пъти го заявих в плана на раждането - ако нещата се объркат - предпочитам секцио.
Второто ми раждане, макар и перфектно на хартия (без разкъсвания, охлузвания, оток, хемороиди, с епидурална) се води рисково за по-късен пролапс, защото беше много бързо - 2 часа и то без окситоцин, със сравнително едър плод (3,700). Така, че резултатите на вагинално vs секцио се виждат след 10-15 години.

# 87
В интерес на истината, четейки темата ми се преиска да родя секцио, а имам 2 вагинални ражданета. Наистина са страшнички някои постове.
Не мисля, че е правилна западноевропейската политика за форсиране на естественото раждане. Една жена трябва да има избор! А и в 21век не трябва да гледаме само процента смъртност, но и комфорта на раждащата. Аз, например, и двата пъти избрах частна клиника заради по-големият процент цезарови сечения. И двата пъти го заявих в плана на раждането - ако нещата се объркат - предпочитам секцио.
Второто ми раждане, макар и перфектно на хартия (без разкъсвания, охлузвания, оток, хемороиди, с епидурална) се води рисково за по-късен пролапс, защото беше много бързо - 2 часа и то без окситоцин, със сравнително едър плод (3,700). Така, че резултатите на вагинално vs секцио се виждат след 10-15 години.
На какво се дължи такава опасност? Тоест за да се избегнат усложнения трябва по-бавно ли да се случи раждането? Питам, защото и аз родих много бързо, под 2 часа, без окситоцин, епидурална и т.н. моето бебе също се роди едро 3850. На мен най-голямото ми притеснение за в бъдеще е евентуална инконтиненция.

# 88
  • France
Доколкото знам, приема се, че сухожилията, които държат матката на мястото ù, могат да бъдат "уморени" от такъв вид раждане. За това в чужбина е строго забранено да ти натискат корема.

# 89
  • Велико Търново
Естественото раждане, което ме сполетя внезапно, в болницата продължи около 30 мин. От влизането ми в приемната до първото съобщение до ММ че съм родила, разликата беше по-малка от четвърт час. И въпреки това кратко уж раждане, то си е започнало много по рано, просто аз не съм знаела, че тези контракций са родилни.на Последните напъни и окситоцин ми вкараха, но наистина вече на финала.
Не съм съгласна, че раждането може да натовари матката. На този орган това му е основна функция, матката я има за да служи точно за това. "амортозира" се, но съвсем в естествения ред на нещата.

Общи условия

Активация на акаунт