Домакини 76 / Лятно ни е

• 50 729
  • 736
  •   1
Отговори
# 90
Лейди, кога ще взимате друго куче?

# 91
Не знам - изчакваме.
Още не можем да се уточним какво точно куче искаме.
На всички е ясно какво харесваме, но вече годините си казват думата и ще ми е много трудно да се грижа/разхождам голямо, силно куче.
Ще се спрем на малка порода вероятно, но все още като разглеждаме кучета...накрая все стигаме до ротвайлер....
Разглеждаме и кучета в риск за осиновяване, но те повечето са 10-12годишни, а вече не ми се ще да търпя загуба скоро.

Тази година ще има yorkshire show - онова огромно изложение за което съм ви разказвала. Успях да купя билети, че са ограничени,
Та там има и кучета LaughingLaughingLaughing Може би като видим "на живо" ще намерим нашето.

# 92
  • при късмета
Добро утро!
Добре съм, даже носа нито тече, нито се запушва, ама си капя капките колкото е казала докторката. До утре.
Калниче, хола ни остава и го бавим трета година вече. Хванах спалнята, че не зависи от никаква логистика и е най-малко. В хола трябва да махна пода, че са плочки, да се свалят тапети и да се шпаклова, в една ниша има вградено нещо като секция, на която цвета не ме устройва иначе там няма какво друго да сложиш и трябва да поръчвам изцяло нова и трябва махането на пода, новия под и шпакловането да стиковам с претапицирането на холната гарнитура. А, и с осветлението, а като опрем до там, мъжа ми е като отвързан и иска това и онова, което включва и орнаменти от гипс картон по тавана, прокарване на нови кабели, че и на аварийно осветление. Докато са изнесени диваните искам да се случат нещата. Поне това е плана. Трябва съвсем различни хора и фирми да ангажирам едновременно, а кой не работи, кой отпуска, кой зает, направо да го планирам за след 5 години.
Сега в стаята дори няма да изнасяме мебелите, само ги местим.  Мъжа ми вчера подметна, че иска да пробва нова шпакловка, на няколко пъти видя една правена с назъбена маламашка, не са равни стените,  хареса му как изглежда и смята, че може да я направи. Как ще боядисвам после неравностите, хич не го интересува Joy
Натова изложение не са ли само големи, овчарски кучета?

# 93
Мако стискам ти палци да успееш с организирането и синхронизирането на майсторите Kissing Heart
Натова изложение не са ли само големи, овчарски кучета?

Не - всички "работни" кучета, като това включва и териерите.
За сега як териера най се доближава до нас, че е изключително своенравен, палав, жизнен, смел, сърцат..... но има брада LaughingLaughingLaughing
Използва се за лов на диви прасета LaughingLaughingLaughing

# 94
  • при късмета
Мислех, че як териерите са за лисици, а за прасета ротвайлерите. И за дакелите съм чувала, че са за лисици. Териерите са с много твърда козина, не стават за мачкане и галене Joy Обожавам шпаньоли по тази причина, мога да им връзвам ушите на фльонга и да ги мачкам до безкрай Joy Лигльовци са и нищо не става от тях, ама за мачкане са идеални
Хартензия, веднага се появи да докладваш какво става с кучето
Мария, вашия как е?

# 95
Добре е, Ма ко. Дивее.
Лейди, от разказа ти разбирам, че пак с по- голямо куче ще си имате взимане- даване.

# 96
Мако ротвайлер не става за ловно куче LaughingLaughingLaughing Обаче може да тегли и танк LaughingLaughingLaughing
Иначе е невероятен охранител.
Териерите са ловни кучета - от плъхове до диви прасета - всичко под и по земята.

Мария - няма да е голямо. Искам максимално тегло 10-12кг. Огромна е разликата с 45-50кг.

# 97
Тоя териер на снимката изглеждаше повече от 12 килограма. Явно съм се заблудила. Може да разхождаш някоя от лисиците. Simple Smile

# 98
Точно с р-ра на лисица е Laughing
Високи са 30-40см, а тегло 9-10кг.
Обаче може да захапе диво прасе и да  виси без да пуска Laughing

# 99
  • в сърцата на децата <3
Лейди, пазач ли си търсите? Нашият големият е боксер (с шавлива мама Joy) - обожавам я тази порода!

Ма Ко, благодаря Heart За мен ще е удоволствие да направя нещо за дома ти! А по въпроса как се боядисва неравната шпакловка - ами както се такова таралеж: много, много внимателно Joy Шегата настрана - пистолета, боята и газ. Не беше ли ти, дето боядисвахте кухненските шкафове при автобояджия преди... Известно време?

# 100
  • при късмета
Да, ние си боядисвахме кухненските шкафове с авто боя, но не сме го правили сами. Бояджиите в сервиза на мъжа ми я свършиха тази работа. Не, че той не може де, въпреки, че не точно това му е работата.
А за латекса, с мечето ми е най-лесно и става най-равномерно. И удобна четка имам за отсичане, боядисвам за норматив. Като му е мерак, да пробва начина на шпакловане, а пък после все ще се оправя. Може и до пистолет да опра, ама тогава ще ми е трудно с различните цветове на тавана и стените, че той пък много разпръсква. А и пистолетите за бои, май не се справят с латекс, че той е доста по-гъст, ама не пречи да питам
Цял ден обикалям квартала да си набавя продукти за коктейл блу хавай. Направо не е истина, че намерих синьо кюрасо през 3 микрорайона, а в нито една верига не знаеха какво е това кокосова сметана, че взех кокосово мляко. То не, че аз знам, ама предполагах, че все в някой от магазините ще ме уредят. А все големи вериги около нас, не квартални магазини. Снабдих се де, сега ми остава да се изкъпя, да си подготвя другите неща, че ще имаме гости и да се опитам да го направя.

# 101
  • София/Севлиево
Лейди може и глезльо бретон да си вземете.Няма да е много голям.Моят се изявява и като пазач,и като ловец(нали се води ловна порода).Миналата година бе набарал една мишка и и бе видял сметката.Сега в апартамента лови де що види буболечка Simple Smile

# 102
  • Бургас
Покрай ма-ко и ангелчето си помислих,че обърках темите!:smiles:
Тези двете са като швейцарско ножче-всичко могат и знаят!

Лейди,аз съм пристрастна към боксерите.Няма такива сладури!

# 103
  • в сърцата на децата <3
Ма Ко, пистолет на ток няма да се справи. Трябва ти компресорен. Дядо Коледа ми донесе такъв (после и палто за копчето де, защото нямах компресор за пистолета Joy) - ами няма боя, която да му се опре. От утре започвам ремонт в къщата на баба и съм помъкнала половината работилница - компресор, пистолети, винтроверти, мултитул, ръчен циркуляр... Ето затова карам ван JoyJoyJoy

Славе, не е вярно. По "женските" работи хич ме няма. Дай ми да сглобя двигател - няма проблем. Да закърпя чорап - кошмар!!!

Ели, как си в жегите?

# 104
  • София/Севлиево
Ангелче добре съм.То вчера и днес поне има вятър,та жегата се търпи...

Общи условия

Активация на акаунт